adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به نفع تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی است

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به نفع تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی است
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ۰
  • ۲۴۱

میز اقتصاد به بررسی حذف ارز ترجیحی از لوازم و تجهیزات و ملزومات پزشکی پرداخت.

صانعی عضو هیئت مدیره اتحادیه بازرگانان تجهیزات و ملزومات پزشکی با بیان اینکه من مخالف حذف  ارز ترجیحی به دلیل شرایط زمانی هستم، گفت: در  سال 96  ارز یک دست بوده  و نوسان نرخ ارزی وجود نداشته است. ممکن است فضای سوء استفاده  در بحث تجهیزات پزشکی مطرح باشد، اما قوانین مملکت که نباید بر اساس سوء استفاده‌ها تعیین شود.  

 عضو هیئت مدیره اتحادیه بازرگانان تجهیزات و ملزومات پزشکی بیان کرد:  من به دو دلیل می‌گویم که  حذف ارز  ترجیحی  به نفع ماست و همین امر باعث می شود که‌ پرداخت اولویت‌ها برداشته شود و پول برخی از واردکنندگان یک ساله پرداخت می‌شود و پول  برخی دیگر سه ماهه پرداخت می‌شود.  

صانعی بیان کرد: من قیم دولت و درمان مردم نیستم. من از جانب یک فعال اقتصادی صحبت می‌کنم و حذف ارز ترجیحی به نفع ماست. وجود ارز سوبسیدی مورد علاقه ما نیست و مراکز درمانی همین را هم ندارند که بدهند.  

در ادامه این برنامه یعقوب زاده رئیس  صادرکنندگان تجهیزات و لوازم پزشکی گفت: شما هر چیزی را که ارزان است به مردم بدهید واردات آن بیشتر خواهد شد. برخی از کالا‌ها مانند انژیوکت از بیمارستان ممکن است خارج شود و به دست مصرف کننده نرسد. تجهیزات پزشکی هم مانند دیگر موارد بر اساس کیفیت و قیمت آن متفاوت است و کارشناسی برای آن متفاوت است. ارز 38 هزار تومانی هم سوبسیدی است.

  یعقوب زاده گفت: ما یک تولید کننده داریم که شش ماه در صف ارز هست، اما واردکنندگان یک ماهه ارز خود را دریافت می‌کنند. من می‌گویم این ارز فسادانگیز است و شش بخش دارند که نیاز به بررسی جداگانه دارد. خود این جداگانه تخصیص ارز قشنگ نیست. ما باید بگوییم که پروتز‌ها همه جداگانه فروخته شود و هر کس عمل کرد ما بیست میلیون تومان به او بدهیم.

وی افزود: ما سوبسید مردم را نمی‌توانیم حذف کنیم و نمی‌توانیم بگوییم اگر پول پروتز صد میلیون تومانی نداری درد را تحمل کن. من می‌گویم که بگذارید بازار رقابت خود را به صورت سالم داشته باشد و از یک سنی به بالا به آن‌ها تجهیزات را اختصاص دهیم.

 رئیس صادر کنندگان و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: تجهیزات پزشکی مثل سونوگرافی از بیست هزار دلار تا صد هزار دلار  است. قیمت‌ها بر روی ده بیست درصد اصلا قابل کنترل نیست. وزارت بهداشت سال‌های گذشته به یک سری از محصولات ارز نداد. ما تنها کشوری هستیم که در واردات سوبسید می‌دهیم. اگر شما می‌خواهید جنسی را ارزان به دست مصرف کننده برسانید این سوبسید را به خود بیمار بدهید. حذف ارز 4200 به نفع خود تولید کننده هم هست.

در ادامه فلاح، رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات و ملزومات پزشکی بیان کرد: اینکه ما به همه بگوییم که قیمت‌های خود را بالا ببرند و سود  تقسیم کنیم  تصمیم درستی نیست. همه موافق حذف ارز چهار هزار و دویست تومانی هستیم، زیرا این ارز فرصت برنامه ریزی را از ما گرفته و باعث افزایش مشکلات شده  است. این ارز قرار است به دو هزار واردکننده در اول زنجیره داده شود که همین امر باعث می‌شود که کانال‌ها اصلاح و ترمیم شود.

فلاح با بیان اینکه  شما نمی‌توانید به زور یک عددی را مشخص کنید، تعرفه خدمات منطقی نیست به همین دلیل سایر  قیمت‌ها هم  باید سوبسید  شود و در این بخش باید شرایط را اصلاح کنیم، گفت: ما اکنون هشت همت از دولت برای برخی کالا‌ها طلبکار هستیم. اگر تامین بودجه نشود و تعرفه درست نشود برخی کار‌ها به عنوان پاک کردن صورت مسئله محسوب می‌شود.

وی افزود: عدد شصت همت باید در بودجه دیده شود. در سازمان بودجه باید واقعی دیده شود و بعد این کار انجام شود. برای اصلاح تعرفه باید بیمه‌ها و انجمن‌های شرکت‌های واردکننده تصمیم گیری کنند.

در ادامه  اطیابی، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی گفت: ما یک تفاوت بنیادینی را در منابع و مصارف می‌بینیم. ما اگر به سمت آخر زنجیره برویم آسیب ایجاد می‌کنیم. در هشت همت هم بدهی‌های انباشته وجود دارد. من اعتقاد دارم که ارز 4200 تومانی جان تولید کننده را از آن می‌گیرد. ما باید دارای برنامه باشیم. من فکر می‌کنم که باید ابتدا تکلیف تولیدکننده را مشخص کنیم.  

اطیابی افزود: ما باید حداقل ده همت سوبسید به تولیدکننده داخلی بدهیم. مشکل بزرگ عدالت است و ما نمی‌توانیم ارز را قطع کنیم و درباره تولیدکننده هم بی عدالتی داشته باشیم.    

    


اخبار مشابه

توقف خط تولید یک شرکت دارویی
اخبار تجهیزات پزشکی

نمایشگاه های شرکت

متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.