adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد کیسه های ادرار ، قسمت سوم : تعیین حجم اسمی ISIRI 4929

استاندارد کیسه های ادرار ، قسمت سوم : تعیین حجم اسمی ISIRI 4929
۲۶ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۸۵۰

پیشگفتار

استاندارد کیسه های ادرار , قسمت سوم : تعيين حجم اسمی که بوسیله کمیسیون فنی مربوطه تهیه و تدوین شده و در بیست و هشتمین کمیته ملی استاندارد مهندسی و پزشکی مورخ 1377/ 11 / 5 مورد تائید قرار گرفته و اینک باستناد بند 1 ماده 3 قانون اصلاحی قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 بعنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد . برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم , استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدیدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد . بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده نمود. در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتيالمقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود .

لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منابع زیر تهیه گردیده است :

ISO 8669 – 3: urine collection bags. Part 3: verification of rated volume.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد تعيين روش اندازه گیری حجم , شامل میزان حجم مایع میباشد. این روش برای تعیین صحت هرگونه درجه بندی بر روی کیسه کاربرد ندارد .

یادآوری : روشهای مختلف اتصال کیسهها به بدن و تأثیر لباس و غیره میتواند بر حجم مفید کیسه مؤثر باشد . هنگامیکه کیسه همراه مورد استفاده قرار میگیرد و ظرفیت آن کمتر از مقدار اندازه گیری با این روش است

تعاريف

در این استاندارد واژه ها و اصطلاحات مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 4927 به کار برده میشوند . حجم اسمی : حداکثر حجم ادرار که توسط سازنده به عنوان ظرفیت کیسه ادرار بر حسب میلیلیتر توصیه شده است .

اصول حجم معینی از آب را که برابر با حجم اسمی کیسه میباشد به آرامی تحت تأثیر نیروی جاذبه از یک مخزن به داخل کیسه جاری کنید . مخزن و کیسه برای مشخص شدن تخلیه کامل مایع به داخل کیسه باید بررسی شوند . آزمون را طوری طراحی کنید که خطای حاصل از ورود هوا هنگام پرشدن کیسه به حداقل رسانده شود.

دمای محیط آزمون آزمون باید در دمای 23+2 سلسيوس انجام پذیرد .

دستگاه و مایع

5- 1 - مخزن ( ذخیره کننده :) مخزن با منفذ تهویه جهت هم فشار شدن با محیط کار قابلیت نگهداری حجم اسمی آب را داشته و مجهز به لوله خروجی با شير در انتها بوده تا ( بدون اتصال به کیسه ) قادر به تخلیه با حداقل سرعت 2 لیتر بر دقیقه باشد .

5- 2 - وسیلهایی جهت اتصال خروجی مخزن به لوله ورودی کیسه .

3 - 5 - استوانه مدرج با ظرفیتی بیش از حجم اسمی کیسه .

5 - 4 - آب لولهکشی در دمای 23+2 سيلسيوس .

5 - 5 - مجموعه آویز توصیه شده توسط سازنده برای کیسههای مجزا از بیمار .

5- 6 - وسیله آویز کیسه همراه بیمار و به طوریکه حجم اسمی محدود نشود و اجازه دهد که کیسه آزادانه در حالت عمودی آویخته شود.

آماده سازی نمونه

طول لوله ورودی باید 50 ميليمتر یا کمتر باشد در صورت لزوم لوله را تا طول 50 میلیمتر ببرید .

روش های آزمون

1 - 7 - کیسه را به یکی از روشهای زیر آویزان کنید .

الف ) برای کیسه های مجزا از بیمار از مجموعه آویز توصیه شده توسط سازنده استفاده نمائید . ( به بند 5 - 5 این استاندارد مراجعه کنید ).
ب ) برای کیسههای همراه بیمار از وسایلی استفاده نمائید که ظرفیت کیسه را محدود ننماید . ( به بند 5 - 6 این استاندارد مراجعه نمائید )

7- 2 – از بسته بودن شیر مخزن اطمینان حاصل کنید و مقدار حجم آبی برابر با حجم اسمی را به وسیله استوانه مدرج به مخزن اضافه نمائید .

7- 3- خروجی مخزن را از هوا تخلیه نمائید ( به عنوان مثال : به وسیله باز کردن شیر و اجازه خروج مقدار کمی آب به داخل استوانه مدرج و باز گرداندن مجدد آن به مخزن .)

7 - 4 - از تخلیه کامل هوای کیسه اطمینان حاصل کنید و لوله ورودی کیسه را به لوله خروجی مخزن وصل نمائید . کیسه باید آزادانه در حالت عمودی آويخته شود و عاری از هرگونه انسدادی باشد .

7 - 5 - شیر مخزن را باز کرده و اجازه دهید مایع از مخزن تخلیه گردد. اطمینان حاصل کنید که هیچ هوائی به داخل کیسه وارد نشده است . اگر زمان عمل تخلیه از 5 دقیقه تجاوز کند و باید گزارش شود.

7- 6 - بررسی نمائید که هیچگونه نشتی در مجموعه وجود نداشته باشد. اگر نشتی رخ داد آزمون را مردود اعلام کرده و در صورت لزوم از یک کیسه نو استفاده نمائید .

7 - 7 - بررسی نمائید که آیا تمام آب وارد کیسه شده است و سطح آب داخل کیسه ادرار نباید بالاتر از محل اتصال لوله و ورودی کیسه باشد .

گزارش آزمون

گزارش آزمون باید شامل اطلاعات زیر باشد . الف ) استاندارد ملی ایران به شماره 4929 ب) مشخصات کيسه مورد آزمون شده . ج) حجم اسمی . د) نتیجه آزمون . ه ) تاریخ آزمون . و در صورت لزوم بیان زمان بیش از 5 دقیقه برای پر شدن کیسه .

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.