استاندارد ویژگی های چادر اکسیژن ISIRI 6137
پیشگفتار
استاندارد ویژگی های چادر اکسیژن که توسط کمیسیون های فنی مربوطه تهیه و تدوین شده و در چهل و ششمین جلسه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ80 / 12 / 20 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند 1 ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 بعنوان استاندارد ملی ایران منتشر میشود. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدیدنظر خواهد شد و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استاندارد ارائه شود در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده کرد. در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه در حد امکان بین این استاندارد و استاندارد ملی کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود. | منابع و مآخذی که برای تهیه این استاندارد به کار رفته به شرح زیر است:
1. JIS T 7202 (1980) Oxygen Tents
اهدف
هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگی های ساختمانی، ایمنی و نمونه برداری چادر اکسیژن مورد مصرف در درمان ها و فوریت های پزشکی میباشد.
دامنه کاربرد
این استاندارد کلیه چادرهای اکسیژن مورد مصرف در مراکز درمانی را در بر میگیرد.
مراجع الزامی
مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد به آنها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب آن مقررات، جزئی از این استاندارد محسوب میشود. در مورد مراجع دارای تاریخ چاپ و /يا تجديدنظر اصلاحيهها و تجديدنظرهای بعدی این مدارک مورد نظر نیست.
تعاریف و اصطلاحات
در این استاندارد اصطلاحات و یا واژهها با تعاریف زیر به کار میرود:
1 - 4 پوشش چادر 4 پرده شفافی است که فضای اطراف بیمار را از هوای محیط خارج جدا میسازند.
2 - 4 بدنه 5 به قسمت اصلی چادر به غیر از روپوش و چهارچوب ° گفته میشود.
3 - 4 چهارچوب به اسكلت نگهدارنده چادر گفته میشود.
4 - 4 گردش دهندء هوا 7 وسیلهای است که به منظور هدایت جریان هوا به داخل فضای چادر به کار میرود. این وسیله موجب تعديل دمای هوا در داخل چادر میگردد.
5 - 4 نقطه مرکزی فضای چادر
6 - 4 دریچه ریزش اکسیژن و دریچهای است که به منظور تزريق سريع هوا با درصد بالای اکسیژن به داخل چادر به کار میرود. مکانیسم عمل این دریچه به صورت دستی است.
7 - 4 دریچه تامین کننده هوا 10 دریچهای است که برای فرستادن هوا با غلظت اکسیژن معین و دمای تنظیم شده از بدنه به داخل فضای چادر به کار میرود.
طبقه بندی
1 - 5 طبقه بندی چادر اکسیژن بر اساس اندازه پوشش
1 - 1 - 5 چادر اکسیژن مخصوص اطفال
2 - 1 - 5 چادر اکسیژن مخصوص بزرگسالان
2 - 5 طبقه بندی چادر اکسیژن بر اساس شکل ظاهری
1 - 2 - 5 چادر اکسیژن با چهارچوب فلزی
2 - 2 - 5 چادر اکسیژن با بستهای نگهدارنده
3 - 2 - 5 چادر اکسیژن با چهارچوب فلزی و بست های نگهدارنده
ویژگی ها
1 - 6 ویژگی های ساختاری
1 - 1 - 6 پوشش چادر پوشش چادر باید شفاف، نرم و مقاوم باشد. پهنای روپوش بسته به نوع چادر باید حداقل 50 سانتیمتر، بلندی آن حداقل 80 سانتیمتر و درازای آن حداقل 140 سانتیمتر باشد.
2 - 1 - 6 بدنه بدنه باید شامل قسمتهای زیر باشد:
1 - 2 - 1 - 6 جریان سنج اکسیژن 12 درجه بندی این جریانسنج باید حداکثر 15 لیتر در دقیقه و حداقل 5 لیتر در دقیقه باشد. این وسیله میزان جریان اکسیژن را به داخل فضای چادر تنظیم میکند)
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.