adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد روشهای ارگونومی برای بهبود بار کاری وارده بر عضلات قسمت اول: راهنمای کاهش بار کاری عضلات ISIRI-10149-1

استاندارد روشهای ارگونومی برای بهبود بار کاری وارده بر عضلات قسمت اول: راهنمای کاهش بار کاری عضلات ISIRI-10149-1
۲۷ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۷۰۳

پیش گفتار

استاندارد «روشهای ارگونومی برای بهبود بار کاری وارده بر عضلات قسمت اول: راهنمای کاهش بار کاری عضلات» که توسط کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده در یکصد و هفتاد و نهمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 86 / 12 / 27 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.

بمنظور حفظ هماهنگی با تحولات و پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدید نظر خواهند شد و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوطه مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین باید همواره از آخرین تجدید نظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد. منبع و مأخذی که برای تدوین این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

ISO/TS, 20646-1: 2004(E) Ergonomics procedures for the improvement of local muscular workloads Part 1: Guidelines for reducing local muscular workloads

مقدمه

عوارض اسکلتی عضلانی مرتبط با کار مثل کمر درد و صدمات موضعی بعنوان یکی از مسائل مهم ارگونومیک چه در کشورهای صنعتی و چه در کشورهای در حال صنعتی شدن محسوب می شود. شیوع بالای عوارض اسکلتی عضلانی مرتبط با کار، یک مشکل مهم تلقی میشود که باید هم از دیدگاه بهبود شرایط بهداشتی کارگران و کیفیت زندگی شغلی و هم از نظر بهبود بهره مندی از امکانات, حل شود. برای رفع مشکل مذکور اقدامات پیشگیرانه اولیه در کار حائز اهمیت خواهد بود که این مورد از طریق بهبود شرایط حرفه ای و تهیه راهنماهای بهداشتی و آموزش افراد و همچنین اقدامات علمی برای پیشگیریهای ثانویه، درمان و بکار گیری مجدد کارگران پس از یک غیبت طولانی باید انجام برسد. با این همه باید توجه داشت که انجام اقدامات پیشگیرانه اولیه و اقدامات اساسی برای کاهش بار کاری موضعی عضلانی باید بعنوان راه حلی موثر و اقتصادی چه از نظر مسائل هزینه _ فایده و چه از دیدگاه بهبود کیفیت زندگی کاری مد نظر باشد.

فعالیت های متنوعی تاکنون در جهت کاهش بار کاری عضلانی انجام شده است. ISO / TC / 159 / SC3 استانداردهای جدیدی برای بهبود شرایط کاری مرتبط با فاکتورهای مسبب بار عضلانی، تهیه دیده است. بهر حال باید برای کاهش بار کاری عضلانی، ابعاد مختلف مشکلات مرتبط با کار و عوامل متعدد مربوطه و همچنین یافتن راه حلهای مناسب، مورد توجه قرار بگیرند.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد ایجاد اصول کلی برای اطلاعات و راهنمانی هایی در مورد استانداردهای ارگونومیک مربوط به عوامل مرتبط با بار کاری موضعی عضلانی است و همچنین بطور موثر و کار آمد به بسط و توسعه اقدامات مربوط به کاهش بار عضلانی کمک می نماید.

این استاندارد برای کارفرمایان و دست اندر کاران ارگونومی و بهداشت حرفه ای و همچنین کارگران و کارمندان کاربرد دارد تا اقدامات اختصاصی مربوط به کاهش بار موضعی عضلانی را برای فعالیتهای نیمه حرفه ای بکار گیرند. هر چند که در این بخش از استاندارد ایده ایی برای کاهش موثر صدمات ناشی از بار کاری عضلانی ارائه می دهد لیکن دلیل بر پیشگیری کامل مسائل مرتبط با بار کاری موضعی عضلانی نیست.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.