adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد آکوستیک - روش های آزمون شنوایی سنجی- قسمت ۱: شنوایی سنجی انتقال هوایی و استخوانی صدای خالص INSO-10534-1

استاندارد آکوستیک - روش های آزمون شنوایی سنجی- قسمت ۱: شنوایی سنجی انتقال هوایی و استخوانی صدای خالص INSO-10534-1
۲۷ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۷۹۵

پیش گفتار

استاندارد «آکوستیک - روش های آزمون شنوایی سنجی- قسمت 1: شنوایی سنجی انتقال هوایی و استخوانی صدای خالص» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط بر مبنای پذیرش استانداردهای بین المللی امنطقه ای به عنوان استاندارد ملی ایران به روش اشاره شده در مورد الف، بند 7، استاندارد ملی ایران شماره 5 تهیه و تدوین شده، در ششصد و شصت و ششمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1396 / 11 / 30 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.

استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها ارائه شود، در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط، مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.

این استاندارد ملی بر مبنای پذیرش استاندارد بین المللی زیر به روش «معادل یکسان» تهیه و تدوین شده و شامل ترجمه تخصصی کامل متن آن به زبان فارسی می باشد و معادل یکسان استاندارد بین المللی مزبور است:

ISO 8253-1: 2010, Acoustics- Audiometric test methods- Part 1: Pure-tone air and bone conduction audiometry

مقدمه

این استاندارد روش های اجرایی و الزاماتی را برای انجام آزمون های پایه شنوایی سنجی تعیین می کند که در این آزمونها صداهای خالص با استفاده از یک گوشی یا ارتعاشگرهای استخوانی به آزمون شونده ارائه می شوند. روش های آزمون الکتروفیزیولوژیکی شامل این استاندارد نمی شوند.

به منظور این که شنوایی به شکلی قابل اطمینان اندازه گیری شود، عوامل بسیاری شامل می شوند. استاندارد 60645 - 1 IEC الزاماتی برای دستگاههای شنوایی سنجی تعیین می کند. در طی کارکرد تجهیزات شنوایی سنجی، بررسی و پایداری کالیبراسیون آنها الزامی است. این استاندارد، طرحی برای کالیبراسیون ارائه می کند. به منظور اجتناب از پوشش سیگنال آزمون توسط نوفه محیطی در اتاقک آزمون شنوایی سنجی، سطوح نوفه محیطی بسته به روش ارائه سیگنال به آزمون شونده، یعنی توسط گوشی یا ارتعاشگرهای استخوانی مختلف، نباید از مقادیری معین بیشتر شوند. این استاندارد، حداکثر سطوح فشار صوتی مجازی را برای محیط ارائه می کند، که هرگاه نیاز است سطوح پایین آستانه شنوایی تا به مقدار dB . اندازه گیری شوند، نباید از آنها تجاوز شود. این استاندارد حداکثر مجاز سطوح فشار صوتی محیطی را هنگامی که لازم است دیگر سطوح کمینه آستانه شنوایی اندازه گیری شوند مشخص می کند. این استاندارد روش های اجرایی برای تعیین سطوح آستانه شنوایی توسط شنوایی سنجی انتقال استخوانی و انتقال هوایی صدای خالص، ارائه می کند. برای اهداف غربالگری، صرفا روش هایی برای شنوایی سنجی انتقال هوایی ارائه می شود.

شنوایی سنجی توسط موارد زیر قابل انجام است:

الف- دستگاه شنوایی سنجی دستی؛

ب- دستگاه شنوایی سنجی ثبت خودکار؛

پ- تجهیزات شنوایی سنجی با کنترل رایانه ای.

برای این سه نوع ارائه سیگنال، روش هایی برای شنوایی سنجی تعیین می شود. برای اهداف غربالگری، صرفا روش هایی نشان داده می شود که از دستگاه شنوایی سنجی با کنترل کامپیوتری یا دستی استفاده می کنند. روش های اجرایی برای اغلب کودکان و اغلب افراد بالغ قابل کاربرد است. ممکن است نتایج دیگر روش های اجرایی، با نتایج به دست آمده از روش های اجرایی که در این استاندارد تعیین شده اند، معادل باشند. احتمالا برای اشخاصی با سن بسیار پایین، سالمندان و یا بیماران، تعديل بعضی از روش های اجرایی پیشنهادی، ضروری باشد. ممکن است این امر، منجر به اندازه گیری شنوایی سنجی با درستی کم تر شود. 

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین روش های اجرایی و الزامات، برای شنوایی سنجی آستانه انتقال هوایی و انتقال استخوانی صدای خالص است. برای مقاصد غربالگری، صرفا روش های آزمون شنوایی سنجی انتقال هوایی صدای خالص تعیین می شوند. ممکن است روش های اجرایی برای جوامع خاصی، مثلا کودکان با سن بسیار کم مناسب نباشد.

این استاندارد برای موارد زیر کاربرد ندارد:

الف - روش های اجرای شنوایی سنجی در سطوحی بالاتر از سطوح آستانه شنوایی آزمون شوندهها؛

ب- روشهای اجرا و الزامات برای شنوایی سنجی گفتار و شنوایی سنجی الکتروفیزیولوژیکی؛

پ- روشهای اجرا و الزامات برای استفاده از بلندگو به عنوان منبع صوت.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.