استاندارد آکوستیک- صفر مرجع برای کالیبراسیون تجهیزات شنوایی سنجی - قسمت ششم: آستانه مرجع شنوایی برای سیگنال های آزمون کوتاه مدت ISIRI-10535-6
پیش گفتار
استاندارد "آکوستیک- صفر مرجع برای کالیبراسیون تجهیزات شنوایی سنجی - قسمت ششم: آستانه مرجع شنوایی برای سیگنال های آزمون کوتاه مدت" که توسط کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده و در یکصد و شصت و چهارمین اجلاس کمیته ملی مهندسی پزشکی مورخ 86 / 12 / 19 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.
برای حفظ همگامی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر گونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها ارایه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ملی ایران باید همواره از آخرین تجدید نظر آنها استفاده کرد.
منبع و مأخذی که برای تهیه این استاندارد به کار رفته است به شرح زیر است:
ISO 389-6: 2007 Acoustics- Reference zero for the calibration of audiometric equipment- Part 6: Reference threshold of hearing for test signals of short duration
مقدمه
در این استاندارد، سیگنال های آزمون شنوایی سنجی کوتاه مدت مشخص شده است. این سیگنال۔ های کوتاه مدت متشکل از کلیک ها و برستهای نغمه است و در آزمون های تشخیصی گوناگون مانند شنوایی سنجی پاسخ برانگیخته همچون الکتروفیزیولوژی شنوایی سنجی (الکتروکاکلیوگرافی، پاسخ های شنیداری شاخه مغزی، وغیره)، و گسیل های اتوآکوستیکی برانگیخته گذرا مورد استفاده قرار می گیرند. در این استاندارد، مقادیر آستانه مرجع برای سیگنال های کوتاه مدت مشخص شده است.
داده های آستانه شنوایی مرجع برای مبدل های ویژه توصیف شده در این استاندارد، موجب پیشبرد توافق و یکنواختی در بیان نتایج اندازه گیری های آستانه شنوایی می گردد.
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، مشخص کردن ترازهای آستانه شنوایی مرجع برای سیگنال های آزمون کوتاه مدت مربوط به کالیبراسیون تجهیزات شنوایی سنجی، در صورت استفاده از چنین سیگنال هایی است.
یاد آوری 1- در پیوست الف، نکاتی درباره پارامترهای گوناگون و اثرات آنها برروی ترازهای آستانه تعیین شده است.
یادآوری 2- در استاندارد 9-389 ISO شرایط آزمون ترجیحی برای تعیین آستانه های شنوایی به منظور استانداردسازی معین شده است.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.