adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد وسایل تصویر برداری رادیو نوکلئید - مشخصات و شرایط آزمون - قسمت اول: مقطع نگاری به روش نشر پوزیترون ISIRI 11681-1

استاندارد وسایل تصویر برداری رادیو نوکلئید - مشخصات و شرایط آزمون - قسمت اول: مقطع نگاری به روش نشر پوزیترون ISIRI 11681-1
۲۷ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۷۳۱

پیش گفتار

استاندارد" وسایل تصویر برداری رادیو نوکلئید - مشخصات و شرایط آزمون - قسمت اول: مقطع نگاری به روش نشر پوزیترون " که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط (مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ) تهیه و تدوین شده و در صدو نودو پنجمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 87 / 8 / 28 مورد تصویب قرار گرفته است ، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371 ، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود . برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت . بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.

منابع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

IEC 61675-1, 1998, AMD1:2008 : Radionuclide imaging devicesCharacteristics and test conditions- Part 1: Positron emission tomographs

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، واژگان و تعیین روش های آزمون برای ارائه مشخصه های دستگاه پت (مقطع نگاری به روش نشر پوزیترون) می باشد. دستگاه پت، تابش فنای مواد پرتوزای گسیل دهنده پوزیترون را توسط آشکارسازی هفرودی آشکار می کند.

روشهای ازمون مشخص شده در این استاندارد برای انعکاس بیشترین استفاده کلینیکی دستگاههای پت انتخاب شده اند. هدف این است که روشهای آزمون بوسیله سازندگان انجام شود تا آنها قادر باشند مشخصات دستگاههای پت را بر یک اساس مشترک اظهار و ارائه نمایند. این استاندارد آزمون هایی که باید توسط سازنده بر روی یک مقطع نگار مجزا انجام شود را در بر نمی گیرد. لازم به ذکر است هیچ آزمونی برای مشخص کردن یکنواختی تصاویر بازسازی شده مشخص نشده است زیرا | تمام روشهایی که تا بحال شناخته شده، به صورت عمده نویز تصویر را منعکس می کنند.

مراجع الزامی

مدارک الزامی معرفی شده، حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد به آنها ارجاع داده شده است. به این ترتیب این مقررات، جزیی از این استاندارد محسوب می شوند. در مورد مراجع دارای تاریخ چاپ و یا تجدید نظر، اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی این مدارک مورد نظر نیست. با این وجود ، بهتر است کاربران ذینفع این استاندارد، امکان کاربرد آخرین اصلاحیه ها و تجدید نظر های مدارک الزامی زیر را مورد بررسی قرار دهند. در مورد مراجع بدون تاریخ چاپ و یا تجدید نظر، آخرین چاپ و یا تجدید نظر آن مدارک الزامی که ارجاع داده شده، مورد نظر می باشد. استفاده از مراجع ذیل برای استفاده از این استاندارد الزامی است
2-1-IEC 60788,1984: Medical radiology- Terminology

اصطلاحات و تعاریف

برای اهداف این استاندارد تعاریف مندرج در استانداردهای 60788 IEC( پیوست الف را ملاحظه کنید)، به همراه تعاریف زیر بکار می رود.

1-2  توموگرافی (پیوست الف را ملاحظه کنید)

1-1-2  توموگرافی عرضی (TRANSVERSE TOMOGRAPHY) در توموگرافی عرضی، شی سه بعدی توسط روش های فیزیکی مثل موازی کردن، برش زده می شود تا به صورت دو بعدی مورد بررسی قرار گرفته و از یکدیگر مستقل باشند. صفحات تصویر عرضی بر محور سیستم عمود می باشند.

2-1-2  مقطع نگاری کامپیوتری گسیلی ((EMISSION COMPUTERED TOMOGRAPHY ( ECT ) روش تصویر برداری برای نمایش توزیع فضایی رادیونوکلئید ها در قطعه های برش های ) دو بعدی انتخاب شده در بیمار.

1-2-1-2 پروجکشن تبدیل یک جسم سه بعدی به تصویر دو بعدی اش یا تبدیل یک جسم دو بعدی به تصویر یک بعدی اش، بوسیله تجمیع کردن ویژگی فیزیکی که تصویر را در امتداد جهت باریکه پرتو پروجکشن تعیین می کند. یادآوری - این فرآیند بر اساس ریاضیات بوسیله انتگرال های خطی در جهت پروجکشن توضیح داده می شود که تبدیل Radon نامیده می شود.

2-2-1-2  باریکه پروجکشن تعیین کوچک ترین حجم ممکن است که در آن حجم، خواص فیزیکی تصویر تجمیع یافته را در طول فرآیند اندازه گیری معین می کند. شکل باریکه بوسیله تفکیک فضائی در هر سه بعد، محدود می شود. یاد آوری - در اسپکت، باریکه پروجکشن معمولا شکل یک مخروط واگرای باریک دراز را دارد.

3-2-1-2  زاویه پروجکشن زاویه ای که تحت آن، پروجکشن اندازه گیری شده یا بدست می آید. یادآوری - برای تجسم، شکل 1 را ببینید.

4-2-1-2  سینوگرام (SINOGRAM) عبارت است از نمایش دو بعدی کلیه پروجکشن های یک بعدی از برش یک جسم، به عنوان تابعی از زاویه پروجکشن. زاویه پروجکشن روی محور قائم نمایش داده می شود. مختصه پروجکشن خطی روی محور طولی نمایش داده می شود.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.