adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد لیزرها و تجهیزات مرتبط با لیزر – روش های آزمون برای تعیین پهنا، زوایای واگرایی و نسبت انتشار پرتو لیزر قسمت دوم: پرتوهای آستیگماتیک عمومی ISIRI 11710-2

استاندارد لیزرها و تجهیزات مرتبط با لیزر – روش های آزمون برای تعیین پهنا، زوایای واگرایی و نسبت انتشار پرتو لیزر قسمت دوم: پرتوهای آستیگماتیک عمومی ISIRI 11710-2
۲۷ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۷۴۴

پیش گفتار

استاندارد " لیزرها و تجهیزات مرتبط با لیزر – روش های آزمون برای تعیین پهنا، زوایای واگرایی و نسبت انتشار پرتو لیزر قسمت دوم: پرتوهای آستیگماتیک عمومی" که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین شده و در یکصد و نود و چهارمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مورخ 87 / 8 / 28 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات و صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدیدنظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.

منبع و مأخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

ISO 11146-2:2005, Lasers and laser-related equipment —Test methods for laser beam widths, divergence angles and beam propagation ratios —Part 2: General astigmatic beams

مقدمه

ویژگی های انتشار هر پرتو لیزر را می توان با استفاده از روش ممان مرتبه دوم با ده پارامتر مستقل توصیف کرد(رجوع شود به استاندارد 3- ISO / TR11146 ). اگرچه با توجه به تقارن زیاد، برای توصیف پرتوی بیشتر لیزرهای کاربردی به پارامترهای کمتری نیاز است. بیشتر لیزرهای کاربردی به علت طراحی تشدید کننده - هایشان پرتوهایی منتشر می کنند که استیگماتیک یا آستیگمات ساده هستند. در استاندارد 1-11146 ISO، روشهای اندازه گیری برای پرتوهای استیگماتیک و آستیگمات ساده را توصیف می شود و در این استاندارد، به روند اندازه گیری برای پرتوهای آستیگماتیک عمومی پرداخته می شود. برای پرتوهای ناشناخته نیز باید روش های این استاندارد به کار گرفته شود. مانند استاندارد 1-11146 ISO توصیف پرتو بر اساس روش ممان مرتبه دوم انجام می شود و در این استاندارد، تنها تقریب نزدیک محوری مورد قبول است.
در استاندارد 3- ISO / TR11146 که یک گزارش فنی اطلاعاتی است و روش کسر زمینه و تصحیح مقدار جبرانی را شرح می دهد، شرح تئوری ویژگی ها و انتشار پرتو با توجه به طبقه بندی پرتوهای لیزر تعیین شده - است. در این استاندارد، از ممان مرتبه دوم توزیع چگالی توان انرژی برای تعیین پهن شدگی پرتو استفاده شده است. اندازه گیری مستقیم این كمیات از پرتو برخی منابع لیزر، ممکن است با مشکلاتی همراه باشد. در این مورد، ممکن است تا بدست آمدن نتیجه، از دیگر روشهای غیر مستقیم اندازه گیری ممان مرتبه دوم استفاده شود. در استاندارد 3- ISO / TR11146 سه روش گوناگون برای اندازه گیری پهنای پرتو و ارتباط آنها با روشهای استفاده شده در این استاندارد شرح داده شده است. این روش ها عبارتند از:
- روش گشودگی متغیر؛ - روش لبه چاقوی متحرک ؛
- روش شکاف متحرک. مشکل مربوط به وابستگی نتیجه اندازه گیری به محدود بودن حدود منطقه انتگرال گیری، با استفاده از یک تجربه بین المللی که در سال 1997 بدست آمد ارزیابی و رسیدگی می شود. نتیجه این آزمون تجربی در طول تهیه این استاندارد در نظر گرفته شده است.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین روشهای اندازه گیری پهنای پرتو(قطر)، زوایای واگرایی و نسبت انتشار پرتو لیزر است. این استاندارد، برای پرتوهای آستیگماتیک عمومی و انواع پرتوهای ناشناخته کاربرد دارد. برای پرتوهای استگماتیک و آستیگماتیک ساده، باید استاندارد 1-11146 ISO به کار برده شود.

در این استاندارد، برای توصیف پرتو لیزر به جای استفاده از کمیات فیزیکی مثل پهنای پرتو و زوایای واگرایی از ممان مرتبه دوم توزیع ویگنر استفاده شده است. اگرچه این کمیات فیزیکی ارتباط نزدیکی با ممان مرتبه دوم توزیع ویگنر دارند. در استاندراد 3-11146 ISO / TR معادلات مورد نیاز برای محاسبه این کمیات فیزیکی از ممان مرتبه دوم اندازه گیری شده تعیین شده است.

مراجع الزامی

مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی ایران به آن ها ارجاع داده شده است. بدینترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد ملی ایران محسوب میشود. در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیهها و تجدیدنظرهای بعدی آن موردنظر این استاندارد ملی ایران نیست . در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آن ها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدیدنظر و اصلاحیه های بعدی آنها مورد نظر است. 

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.