adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد آکوستیک - توزيع آماری آستانه شنوایی افراد با شنوایی طبیعی در گستره سنی ۱۸ تا ۲۵ سال تحت شرایط میدان شنوایی باز INSO-15355

استاندارد آکوستیک - توزيع آماری آستانه شنوایی افراد با شنوایی طبیعی در گستره سنی ۱۸ تا ۲۵ سال تحت شرایط میدان شنوایی باز INSO-15355
۲۸ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۹۴۴

پیش گفتار

استاندارد «آکوستیک - توزيع آماری آستانه شنوایی افراد با شنوایی طبیعی در گستره سنی 18 تا 25 سال تحت شرایط میدان شنوایی باز» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط برمبنای پذیرش استانداردهای بین المللی امنطقه ای به عنوان استاندارد ملی ایران به روش اشاره شده در مورد الف، بند 7، استاندارد ملی ایران شماره 5 تهیه و تدوین شده، در ششصد و شصت و ششمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1396 / 11 / 30 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.

استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها ارائه شود، در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط، مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.

این استاندارد ملی بر مبنای پذیرش استاندارد بین المللی زیر به روش معادل یکسان» تهیه و تدوین شده و شامل ترجمه تخصصی کامل متن آن به زبان فارسی می باشد و معادل یکسان استاندارد بین المللی مزبور است:

ISO 28961:2012, Acoustics- Statistical distribution of hearing thresholds of otologically 18 years to 25 years under free-field listening normal persons in the age range from conditions

مقدمه

آستانه شنوایی در یک میدان صدای باز در استانداردهای 226 ISO و 7-389 ISO تعیین شده است. در استانداردهای مذکور داده های آستانه از افراد دارای شنوایی طبیعی در گستره سنی 18 تا و شامل 25 سال به دست آمده اند. همان طور که در استاندارد 7-389 ISO شرح داده شد، آستانه شنوایی برای افراد مختلف، متغیر است. استانداردهای مذکور صرفا مقادیر میانه آستانه شنوایی را ارائه می کنند. اگرچه، دیگر مقادیر توزیع آستانه افراد برای ارزیابی قابلیت شنوایی یک فرد نسبت به دیگر افراد جامعه ضروری است. همچنین این مقادیر در ارزیابی نوفه برای تخمین نسبت افراد جوان با شنوایی طبیعی یک جامعه که ممکن است قادر به تشخیص صدای نگران کننده هم چون صدای نامطلوب منتشر شده از یک ماشین باشند، استفاده شده اند.

این استاندارد روشی برای محاسبه صدکهای توزیع آستانه شنوایی برای یک سوم اکتاو باند و دیگر فرکانس های شنیداری از Hz 20 تا Hz 16000 ارائه می کند. مقدار میانگین توزیع معادل با آستانه شنوایی تعیین شده در استانداردهای 226 ISO و 7-389 ISO درنظر گرفته می شود. علاوه بر این، روش مورد بحث با استفاده از تعداد بسیاری از داده های آستانه شنوایی که استانداردهای مذکور مبتنی بر آنها می باشند، تهیه شده است.

یادآوری - صدک های توزیع آستانه شنوایی برای باندهای نوفه نیز قابل تعیین هستند. اگرچه، در این استاندارد صرفا صدک های صدای خالص تعیین می شوند زیرا برای باندهای نوفه داده های کافی موجود نیست. با این وجود استفاده از این استاندارد برای باندهای یک سوم اکتاو نوفه امکان پذیر است.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، ارائه آمار توصیفی، صدکها، توزیع آستانه شنوایی است که میانگین آن مقدار آستانه مرجع تعیین شده در استانداردهای 226 ISO و 7-389 ISO می باشد. آستانه های میانه و صدکی تحت شرایط زیر تعیین می شوند:

الف - میدان صدا در نبود شنونده که از یک موج صفحه ای پیش رونده باز تشکیل شده است (میدان باز)؛

ب- میدان صدا مستقیما در جلوی شنونده قرار دارد (انتشار از روبرو)؛

پ- سیگنال های صوت، اصوات خالص (سینوسی) هستند؛

ت- سطح فشار صدا در نبود شنونده در موقعیت مرکز سر شنونده اندازه گیری می شود؛

ث- شنیدن با دو گوش انجام می شود؛

ج- شنوندگان افرادی با شنوایی طبیعی در گستره سنی 18 تا و شامل 25 سال هستند.

یادآوری 1- آستانه صدکی X ام مقدار آستانه ای است که % x از آستانه های افراد جامعه در کمتر از آن مقدار قرار می گیرد. توزیع آستانه ها در این استاندارد از نتایج تحلیل آماری جامع استنتاج شده است. به پیوست ت مراجعه شود.

یادآوری 2- قابلیت کاربرد صدکها و مقادیر پارامترهای داده شده در این استاندارد برای شرایط شنوایی میدان انتشاری آزموده نشده اند. انتظار می رود این موارد برای شرایطی با فرکانس Hz 20 تا HZ 250 که اختلاف آستانه بین شرایط شنوایی میدان باز و انتشاری صفر است، قابل کاربرد باشند.  طبق جدول 1 استاندارد ملی ایران شماره 7-10535: سال 1386

 صدک ها به شکل عددی برای فرکانس های مرجع در مجموعه های یک سوم باند اکتاو از HZ 20 تا و شامل Hz 16000 مطابق با استاندارد 266 ISO و برای بعضی فرکانس های میانی شنوایی سنجی تعیین می شوند. صدک ها جهت ارزیابی شنوایی یک فرد نسبت به توزیع آستانه های شنوایی تحت شرایط فوق قابل کاربرد می باشند. همچنین میتوان از صدک ها جهت ارزیابی قابلیت شنوایی نوفه های سطح پایین مجاور آستانه شنوایی استفاده نمود.

یادآوری 3- یک نمونه کاربرد توزیع آستانه شنوایی به منظور ارزیابی نوفه در استاندارد ملی ایران شماره 9823: سال 1386 موجود است.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.