استاندارد کمک های فنی برای معلولین - سامانه های کنترل محیط برای زندگی روزانه ISIRI 12251
پیش گفتار
استاندارد« کمک های فنی برای معلولین - سامانه های کنترل محیط برای زندگی روزانه » که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده و در دویست و پنجاه و پنجمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 88 / 11 / 27 مورد تصویب قرار گرفته است ، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371 ، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین،
باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
منبع و مأخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:
ISO 16201:2006, Technical aids for persons with disability- Environmental control systems for daily living
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد ، تعیین مشخصه عملکردی و الزامات فنی و روش های آزمون سامانه های کنترل محیط است که به منظور کاهش یا جبران معلولیت استفاده می گردند.
هدف از این استاندارد تامین الزامات ایمنی و ارائه پیشنهادات برای تولید کنندگان سامانه های کنترل محیط می باشد. این استاندارد در مورد وسایل هدف کاربر ندارد.
الزامات فنی برای موارد نصب شده در سیستم توسط استانداردهای ویژه خود، پوشش داده می شوند. به طور مثال : تخت های قابل تنظیم
یاداوری این سامانه ها هم چنین به عنوان وسایل کمکی الکترونیک در زندگی روزانه شناخته می شوند.
مراجع الزامی
مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی ایران به آن ها ارجاع داده شده است . بدین ترتیب آن مقررات جزیی از این استاندارد ملی ایران محسوب می شود. در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده باشد، اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی آن مورد نظر این استاندارد ملی ایران نیست . در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آن ها ارجاع داده شده است ، همواره آخرین تجدید نظر و اصلاحیه های بعدی آن ها مورد نظر است. استفاده از مراجع زیر برای این استاندارد الزامی است.
استاندارد ملی ایران به شماره 4591: سال 1377 مقررات ایمنی تجهیزات الکتریکی پزشکی و مقررات کلی ایمنی
استاندارد ملی ایران به شماره 2868:سال 1386 ، درجات حفاظت تامین شده توسط محفظه ها(کدIP).
استاندارد ملی ایران به شماره 3368: سال 1372، تجهیزات الکتریکی پزشکی - مقررات ایمنی
ISO 14971,Medical devices – Application of risk management to medical devices
EN 55011, Industrial, scientific and medical (ISM) radio – frequency equipment – Radio disturbance characteristics – Limits and methods of measurement
IEC 60825-1, Safety of laser products – part 1: Equipment classification , requirements and users guide
IEC 60950-1, Information technology equipment – Safety – part1: General requirements
اصطلاحات و تعاریف
در این استاندارد ، علاوه بر اصطلاحات و تعاریف تعیین شده در استاندارد ملی ایران شماره 3368 :، تجهیزات الکتریکی پزشکی - مقررات ایمنی، اصطلاحات و تعاریف زیر به کار می رود .
قسمت کاربردی
قسمتی از سامانه کنترل محیط است که معمولا جهت به کارگیری سامانه کنترل محیط، لزوما در تماس فیزیکی با فرد معلول قرار می گیرد. مثال :| میکروفن که در نزدیکی فرد معلول قرار داده شده است .
واحد مرکزی
واحد دریافت و پردازش اطلاعات ورودی و / یا دستگاه های هدف و تولید خروجی برای اجرای مناسب کارکردها می باشد .
سامانه کنترل محیط
سامانه ای است که برای افراد معلول تمهیداتی فراهم می کند تا بتوانند تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی را | از راه دور استفاده و کنترل کنند. این سیستم جزئی از سیستم موجود در محیط زندگی است و منظور از آن....
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.