استاندارد نوک های محصولات کمکی برای راه رفتن - الزامات و روش های آزمون - قسمت 2: دوام نوک ها برای عصاها یا کراچ ها INSO 13043-2
پیش گفتار
استاندارد" نوک های محصولات کمکی برای راه رفتن - الزامات و روش های آزمون - قسمت 2: دوام نوک ها برای عصاها یا کراچ ها " که پیش نویس آن در کمیسیون های فنی مربوط تهیه و تدوین شده و در سیصدوهشتادوهفتمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 91 / 11 / 19 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان ملی استاندارد ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
منبع و مأخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:
ISO 24415-2: 2011, Tips for assistive products for walking —Requirements and test methods -Part 2:Durability of tips for crutches
مقدمه
ویژگی های نوکهای متصل شده، به انتهای محصولات کمکی برای راه رفتن، نقش مهمی در تضمین ایمنی ایمنی کاربر دارند. نوکها به طور مداوم و مکرر، حین راه رفتن در معرض نیرو و اصطکاک قرار می گیرند؛ دوام در مقابل این بار تکراری، از نظر ایمنی و نیز هزینه - اثربخشی، قابل تامل است. نوکها در بسیاری از محصولات کمکی برای راه رفتن، مورد استفاده قرار می گیرند؛ از جمله عصاها، کراچهاه، چوب زیربغل، واکرها، عصای چرخدار (واکر چهار چرخ)، و صفحات راه رفتن. این وسایل براساس کاربردهای مورد نظر، در اندازه های متفاوت و با استفاده از مواد مختلف تولید می شوند.
انواع مختلفی نوکها، برای بسیاری از محصولات کمکی برای راه رفتن در بازار موجود است. به طور کلی، دوام لاستیک براساس آزمون مقاومت فرسایشی بر روی قطعات آزمون، برآورد می شود (نه بر روی محصولات نهایی). با وجود این، راههای استفاده از نوکها برای محصولات کمکی برای راه رفتن مختلف است، بنابراین بهتر است برای حصول داده های واقعی، آزمون بر روی نوکهای تولیدشده (نه قطعات آزمون تولیدشده) انجام گیرد. برای مثال، نوکهای کراجها، به علت واردشدن بار بیشتر بر آنها، در مقایسه با نوکهای سایر محصولات کمکی کمتر در مقابل ساییدگی دوام می آورند.
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین الزامات و روش های آزمون برای دوام نوکهای کراچ ها میباشد. این استاندارد، برای نوکهای محصولات کمکی که برای اهداف خاصی تولید می شوند، کاربرد ندارد.
الزامات و روشهای آزمون فقط براساس نوکهایی است که برای قدم زدن معمولی در سطوح صاف و خشک مورد استفاده قرار می گیرند. این استاندارد برای نوکهای محصولاتی که برای اهداف خاص (برای مثال راه رفتن بر روی یخ وایا برف) تهیه شده اند، کاربرد ندارد. یاد آوری - برای آگاهی از توصیف کراچها، به استاندارد 9999 ISO مراجعه کنید.
مراجع الزامی
مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی ایران به آنها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد ملی ایران محسوب می شود. در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای بعدی آن مورد نظر این استاندارد ملی ایران نیست. در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آنها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدید نظر و اصلاحیه های بعدی آنها مورد نظر است.
استفاده از مراجع زیر برای کاربرد استاندارد الزامی است:
ISO 9999, Assistive products for persons with disability — Classification and terminology
EN 13036‑4, Road and airfield surface characteristics — Test methods — Part 4: Method for measurement of slip/skid resistance of a surface — The pendulum test
اصطلاحات و تعاریف
در این استاندارد، اصطلاحات و تعاریف زیر به کار میرود:
نوک
قسمتی از کراچ، که در تماس با سطح راه رفتن است. یادآوری - به شکل 1 مراجعه کنید.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.