استاندارد اپتیک و فوتونیک - روش های آزمون محیطی - قسمت ۷: مقاومت در برابر چکه آب یا باران INSO-16864-7
پیش گفتار
استاندارد «اپتیک و فوتونیک - روش های آزمون محیطی - قسمت 7: مقاومت در برابر چکه آب یا باران» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط بر مبنای پذیرش استانداردهای بین المللی به عنوان استاندارد ملی ایران به روش اشاره شده در مورد الف، بند 7، استاندارد ملی ایران شماره 5 تهیه و تدوین شده، در ششصد و هشتاد و دومین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1396 / 06 / 05 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.
استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شيوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها ارائه شود، در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط، مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.
این استاندارد ملی بر مبنای پذیرش استاندارد بین المللی زیر به روش معادل یکسان» تهیه و تدوین شده و شامل ترجمه تخصصی کامل متن آن به زبان فارسی می باشد و معادل یکسان استاندارد بین المللی مزبور است:
ISO 9022-7:2015, Optics and photonics- Environmental test methods- Part 7: Resistance to drip or rain
مقدمه:
این استاندارد یک قسمت از مجموعه استانداردهای ملی ایران شماره 16864 است و سایر قسمت های این مجموعه عبارتند از: |
قسمت 1: تعاریف، دامنه آزمون
قسمت 2: سرما، گرما و رطوبت
قسمت 4: رطوبت نمک
قسمت 6: گردو غبار
قسمت 14: شبنم، برفک، یخ
قسمت 17: آلودگی ترکیبی، تابش خورشیدی
قسمت 20: اتمسفر مرطوب حاوی دی اکسید گوگرد یا سولفید هیدروژن
قسمت 22: سرما، گرمای خشک یا تغییر دما ترکیب شده با ارتعاشات ضربه ای یا تصادفی
Part 3: Mechanical stress Part 8: High internal pressure, low internal pressure, immersion Part 9: Solar radiation and weathering Part 11: Mould growth Part 12: Contamination Part 23: Low pressure combined with cold, ambient temperature and dry and damp heat
قسمتهای 10، 13، 15، 16، 18، 19 و 21 این مجموعه استاندارد نیز باطل شده اند و قسمت 5 این استاندارد باطل شده و قسمت 23 جایگزین آن شده است.
وسایل اپتیکی، در طول مدت استفاده تحت تاثیر پارامترهای محیطی مختلف قرار می گیرند که باید در برابر این تاثیرات بدون کاهش قابل ملاحظه ای در عملکرد مقاوم بوده و ویژگیهای تعریف شده را حفظ کنند.
نوع و شدت این پارامترها به شرایط استفاده از وسایل (برای مثال، در آزمایشگاه یا کارگاه) و به محل جغرافیایی آن بستگی دارد. اثرات محیطی بر عملکرد وسایل اپتیکی در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری با اثرات محیطی بر عملکرد این وسایل هنگامی که در نواحی قطبی استفاده می شوند، کاملا متفاوت است. پارامترهای مجزایی، موجب اثرات مختلف و هم پوشانی این اثرات بر عملکرد وسایل می شوند.
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین روش های مرتبط با آزمون های محیطی وسایل اپتیکی شامل مجموعه های اضافه شده از سایر زمینه ها (مانند افزارهای مکانیکی، شیمی و الکترونیکی) تحت شرایط مشابه، از لحاظ قابلیت مقاومت آنها در برابر تاثیر چکه آب یا باران می باشد.
هدف از آزمون، بررسی میزان تاثیر پذیری مشخصات عملکردی آزمونه از چکه آب یاباران می باشد. این مشخصات عبارتند از: مشخصات عملکردی اپتیکی، آب و هوایی، مکانیکی، شیمیایی و الکتریکی (شامل الکترواستاتیکی).
آلودگی آب باران یا چکه آب در نتیجه ناخالصی های موجود در هوا، در دامنه کاربرد این استاندارد قرار ندارد.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.