استاندارد اپتیک و فوتونیک - روش های آزمون محیطی- قسمت ۹: تابش خورشیدی و هوازدگی INSO-6864-9
پیش گفتار
استاندارد «اپتیک و فوتونیک - روش های آزمون محیطی- قسمت 9: تابش خورشیدی و هوازدگی» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط بر مبنای پذیرش استانداردهای بین المللی به عنوان استاندارد ملی ایران به روش اشاره شده در مورد الف، بند 7، استاندارد ملی ایران شماره 5 تهیه و تدوین شده، در ششصد و شصت و پنجمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1395 / 12 / 24 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.
استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها ارائه شود، در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط، مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.
این استاندارد ملی بر مبنای پذیرش استاندارد بین المللی زیر به روش معادل یکسان» تهیه و تدوین شده و شامل ترجمه تخصصی کامل متن آن به زبان فارسی می باشد و معادل یکسان استاندارد بین المللی مزبور است:
ISO 9022-9: 2016, Optics and photonics-Environmental test methods- Part 9: Solar radiation and weathering
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین روش های مرتبط به آزمون های محیطی دستگاههای اپتیکی شامل مجموعه هایی از دیگر حوزهها (مانند وسایل مکانیکی، شیمیایی و الکترونیکی) تحت شرایط یکسان، جهت ارزیابی توانایی مقاومت آنها نسبت به اثرات تابش خورشیدی شبیه سازی شده یا هوازدگی آزمایشگاهی بوده که ترکیبی از تابش شبیه سازی شده خورشیدی، گرما و رطوبت است.
این استاندارد برای دستگاه هایی که ممکن است در طی کار کرد در معرض نور خورشید بوده یا در انباری غیر پوشیده در سطح زمین یا در سطح پایین تر جوی باشند، کاربرد دارد.
هدف از آزمون، ارزیابی میزان تاثیر پذیری خصوصیات عملکرد اپتیکی، اقلیمی، مکانیکی، شیمیایی و الکتریکی (از جمله الكتروستاتیکی) آزمونه ها در اثر تابش خورشیدی یا هوازدگی (تابش خورشیدی، گرما و رطوبت) می باشد.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.