استاندارد محافظ های شخصی چشم - فیلترهای فروسرخ- الزامات عبور پرتو و به کار گیری ISIRI 13489
پیش گفتار
استاندارد "محافظ های شخصی چشم - فیلترهای فروسرخ- الزامات عبور پرتو و به کار گیری" که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین شده و در سیصدمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1389 / 12 / 9 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
منبع و مأخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:
ISO 4852: 1978, Personal eye-protectors - Infra-red filters - Utilisation and transmittance requirements
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، مشخص کردن شماره گذاری و الزامات عبور پرتو برای فیلترها به منظور حفاظت در برابر تابش فروسرخ است.
این استاندارد همچنین در انتخاب و استفاده از این فیلترها راهنمائیهایی ارائه میدهد. محافظهای چشم که برای حفاظت در برابر تابش فروسرخ استفاده می شوند باید الزامات کلی ارائه شده در استاندارد 4849 ISO را برآورده سازند. استاندارد 4849 ISO ملاحظات کلی مربوط به محافظهای چشم از جمله شناسایی را ارائه میدهد. روش های آزمون اپتیکی محافظهای چشم در استاندارد ملی ایران به شماره 12866 ارائه شده است. روش های آزمون غیر اپتیکی محافظ های چشم در استاندارد ملی ایران به شماره 12865 ارائه شده است.
مراجع الزامی
مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی به آنها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد ملی محسوب می شود. درصورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای بعدی آن مورد نظر این استاندارد ملی نیست. در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آنها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدیدنظر و اصلاحیه های بعدی آنها مورد نظر است. استفاده از مراجع زیر برای این استاندارد الزامی است.
1 - 2 استاندارد ملی ایران 12865: سال 1389، محافظ های شخصی چشم - روشهای آزمون غیر اپتیکی
2 - 2 استاندارد ملی ایران 12866: سال 1389، محافظ های شخصی چشم - روشهای آزمون اپتیکی
ISO 4007, Personal eye-pro tectors - Vocabulary ISO 4849, Personal eye-pro tectors - Specifications
شماره گذاری فیلترها جدول کامل شماره گذاری فیلترها در بند 3 از استاندارد 4849 ISO ارائه شده است. علامت فیلترهایی که برای تابش فروسرخ استفاده می شود شامل دو بخش می باشد، عدد اول که عدد کد را نشان میدهد 4 بوده، و عدد دوم که متناظر با تیرگی فیلتر است، از 1٫2 تا 10 تغییر می کند (به بند 4 | مراجعه شود).
الزامات
عبور پرتو تعاريف عبور پرتو دراستاندارد 4007 ISO ارائه شده است. تعیین عبور پرتو در بند 5 از استاندارد ملی ایران به شماره 12866 توصیف شده است. تغییرات عبور پر تو اندازه گیری شده از طریق روبش یک پرتو نور با قطر mm 5 روی کل سطح فیلتر، به جز روی منطقه حاشیه ای با پهنای mm 5، باید در محدوده ای که در جدول 2 از استاندارد ملی ایران به شماره 12866 به عنوان "عدم قطعیت نسبی" تعیین شده است، باقی بماند. الزامات عبور پرتو برای فیلترهای مورد استفاده برای حفاظت در برابر تابش فروسرخ در جدول 1 ارائه شده است.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.