استاندارد دیرگدازها- اندازه گیری انبساط حرارتی و خزش دیرگدازهای تحت بار در دمای اتاق - روش آزمون INSO-17057
پیش گفتار
استاندارد «دیرگدازها- اندازه گیری انبساط حرارتی و خزش دیرگدازهای تحت بار در دمای اتاق - روش آزمون» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط شرکت پژوهشکده کیمیاگران ارتیان بجنورد تهیه و تدوین شده و در دویستمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مواد معدنی مورخ 1392 / 11 / 07 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.
برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
منبع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:
ASTM C832,2010, Standard Test Method of Measuring Thermal Expansion and Creep of Refractorie Under Load
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین روشی برای اندازه گیری تغییرات خطی آزمونه هایی از دیرگدازها است که در حالی که گرم شده اند و در دماهای بالا نگه داشته شده اند تحت تنش فشاری قرار گرفته اند.
این استاندارد برای موادی که استحکام آنها به قیر یا پیوندهای کربنی وابسته است به کار نمی رود مگر این که از کنترل اتمسفری مناسبی استفاده شود (به بند 6-3 این استاندارد مراجعه شود).
انبساط حرارتی تحت بار و ویژگیهای خزش 20 ساعت تا 50 ساعت مواد دیرگداز در مشخص کردن ظرفیت تحمل بار مواد دیرگداز که به طور یکنواختی گرم شده اند، مفید است. مثال های قابل کاربرد مستقيم، چکرهای کوره های شیشه و اجاق کوره های بلند هستند.
هشدار - این استاندارد تمام موارد ایمنی مربوط به کاربرد این روش را بیان نمی کند، بنابراین وظیفه کاربر این استاندارد است که موارد ایمنی و اصول بهداشتی را رعایت و قبل از استفاده محدودیت های اجرایی آن را مشخص کند.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.