adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد محصولات کمکی برای افراد با اختلال بینایی و افراد با اختلال بینایی و شنوایی- سیگنال های صوتی و لمسی برای چراغ های راهنمای عابر پیاده ISIRI 14149

استاندارد محصولات کمکی برای افراد با اختلال بینایی و افراد با اختلال بینایی و شنوایی- سیگنال های صوتی و لمسی برای چراغ های راهنمای عابر پیاده ISIRI 14149
۳۰ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۸۲۱

پیش گفتار

استاندارد محصولات کمکی برای افراد با اختلال بینایی و افراد با اختلال بینایی و شنوایی- سیگنال های صوتی و لمسی برای چراغ های راهنمای عابر پیاده " که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده و در سیصد و پنجمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 89 / 12 /12 مورد تصویب قرار گرفته است ، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.

منبع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

ISO 23600:2007,Assistive products for persons with vision impairments and persons with vision and hearing impairments – Acoustic and tactile signals for pedestrian traffic lights

مقدمه

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین الزامات برای سیگنال های صوتی و لمسی در چراغ های راهنمای عابر پیاده برای افراد با اختلال بینایی و افراد با اختلال بینایی و شنوایی، می باشد. افراد با اختلال بینایی و افراد با اختلال بینایی و شنوایی در صورت تنها بودن، برای شروع عبور ایمن از خیابان از تکنیک ها و سر نخ های محیطی استفاده می کنند. صداها و سرنخ های محیطی در مورد زمان بندی و جهت حرکت به فرد اطلاع می دهند. در تقاطعی که چراغ راهنمای عابر پیاده دارد، سیگنال های صوتی و لمسی معادل همان اطلاعات را برای فرد با اختلال بینایی و فرد با اختلال بینایی و شنوایی، فراهم می کنند.
در تقاطعی که به سیگنال صوتی و لمسی مجهز نیست، فرد با اختلال بینایی ناچار است برای تعیین زمان شروع صحيح عبور از خیابان و جهت عبور از صدای ترافیک و صدای وسایل نقلیه استفاده کند.

صدای وسایل نقلیه همیشه موجود نیست و معمولا ناکافی است. اکثر کسانی که اختلال بینایی و شنوایی دارند، مجبورند متکی به کمک باشند. نصب سیگنال صوتی و لمسی در چراغ راهنمای عابر پیاده توانایی شخصی فرد با اختلال بینایی و فرد با اختلال بینایی و شنوایی را برای عبور ایمن و مستقل، افزایش می دهد.
سیگنال صوتی و لمسی فعال شده در چراغ راهنمای عابر پیاده، علامت عبور را برای افراد با اختلال بینایی و افراد با اختلال بینایی و شنوایی به طور دقیق معلوم می کند. هم چنین این سیگنال ها می توانند اطلاعاتی در مورد جهت حرکت و مختصات تقاطع، ارائه کنند. ویژگی ها و روش های نصب سیگنال های صوتی و لمسی در چراغ راهنمای عابر پیاده در کشورها متفاوت است.

این استاندارد ملی الزامات، ویژگی های فنی و معیارهای عملکرد سیگنال صوتی و لمسی را در چراغ راهنمای عابر پیاده تعیین می کند.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین الزامات مربوط به سیگنال های صوتی و لمسی برای چراغ راهنمای عابر پیاده می باشد که برای کمک به جا به جایی ایمن و مستقل افراد با اختلال شنوایی و افراد با اختلال بینایی و شنوایی به کار می رود.

این استاندارد برای طراحی، نصب و عملکرد صوتی و لمسی برای چراغ های راهنمای عابر پیاده کاربرد دارد. این استاندارد، در سازگاری الکترومغناطیسی، ایمنی الکتریکی و شرایط عملکرد، کاربرد ندارد. یاد آوری - شرایط عملکرد ممکن است تحت تاثیر آب و هوا، ضربه، ارتعاش و سایر عوامل محیطی قرار گیرد.

اصطلاحات و تعاریف

در این استاندارد، اصطلاحات و تعاریف زیر به کار می رود:

افراد با اختلال بینایی عبارتند از افرادی که نابینا یا کم بینا هستند.

افراد با اختلال بینایی و شنوایی عبارتند از افرادی نابینا یا کم بینا که در عین حال ناشنوا یا کم شنوا هستند.

سیگنال آگاه کننده ی صوتی

صدایی، که فرد با اختلال بینایی را قادر می سازد، وجود و مکان جعبه ی دکمه فشاری و / یا خط عبور عابر پیاده را تشخیص دهد.

دوره زمانی شروع عبور

دوره ی زمانی که طبق صفحه نمایش، عابران می توانند شروع به عبور از خط عابر پیاده کنند.

دوره زمانی ممنوعیت شروع عبور

دوره زمانی است که طبق صفحه نمایش، عابران نباید وارد خط عابر پیاده شوند.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.