adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد اپیتیک و فوتونیک- اندودهای اپتیکی - قسمت ۴: روش های آزمون ویژه INSO-17812-4

استاندارد اپیتیک و فوتونیک- اندودهای اپتیکی - قسمت ۴: روش های آزمون ویژه INSO-17812-4
۳۰ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۸۴۸

پیش گفتار

استاندارد "پیتیک و فوتونیک- اندودهای اپتیکی - قسمت 4: روش های آزمون ویژه "که پیش نویس آن در کمیسیون های فنی تهیه و توسط سازمان ملی استاندارد تدوین شده و در چهارصد و بیست و دومین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 93 / 2 / 16 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان ملی استاندارد ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.

برای حفظ همگامی وهماهنگی با تحولات وپیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدید نظر استانداردهای ملی استفاده کرد.

منبع و مأخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

ISO 9211-4: 2010(E). Optics and photonics - Optical coatings-Part 4: specific test methods

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، معرفی پردازش سطوح اجزا و زیر لایه های مختلف ( عینکها) با به کارگیری اندود اپتیکی ارائه یک سامانه برای تعیین مشخصات آنها است. این استاندارد مشخصات کلی و روش های آزمون و اندازه گیری را، هر جایی که لازم باشد، تعریف می کند، اما به منظور معرفی روش فرآیند نیست.

در این استاندارد، روش های اجرایی آزمون ویژه را برای آزمون های دوام محیطی که در استاندارد ملی ایران به شماره 3-17812 آورده شده است، که در مراجع الزامی دیگر توضیح داده نشده است تشریح می کند. این آزمون ها معمولا به شکل متوالی همراه با سایر آزمون های دوام محیطی که در پیوست الف استاندارد ملی ایران به شماره 3-17812 ارائه شده اند انجام می شوند.

مراجع الزامی

مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی ایران به آن ها ارجاع داده شده است . بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد ملی ایران محسوب می شود .

در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد ، اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی آن مورد نظر این استاندارد ملی ایران نیست . در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آن ها ارجاع داده شده است ، همواره آخرین تجدید نظر و اصلاحیه های بعدی آن ها مورد نظر است .

استفاده از مراجع زیر برای این استاندارد الزامی است :

1 استاندارد ملی ایران به شماره 654 ، لاستیک ولکانیره (گرما نرم) روش اندازه گیری سختی در محدوده بین ( 10IRHD-100IRHD)

2 استاندارد 1-17812 : اپتیک و فوتونیک - اندود های اپتیکی قسمت 1: تعاریف

2-3 ISO 29862, self adhesive tapes- Determination of peel adhesion properties

 اصطلاحات و تعاریف

در این استاندارد، اصطلاحات و تعاریف به کار رفته در استاندارد ملی ایران به شماره 1-17812 به کار می رود.

شرایط انجام آزمون

قبل و بعد از انجام نمونه اندود شده، به منظور هر گونه آزمون یا بازرسی (قطعه یا نمونه شاهد)، نمونه باید به صورت کامل تمیز کاری شود تا از آلودگی، اثر انگشت، لکه و غیره پاکسازی شود. زمان پیشنهادی نگهداری حداقل 12 ساعت بعد از فرایند اندود کاری در شرایط اجوي یا با توافق بین تولید کننده و خریدار تعیین می شود

کلیات

هدف این آزمون ها ارزیابی میزان اثرپذیری خواص اپتیکی و مکانیکی اندودهای اپتیکی قطعات و زیرلایه ها، | تحت شرایط ساییدن مشخص در شرایط جوی محیط است.

آزمون های سایش باید با استفاده از یک دستگاه آزمایش کننده سایش لایه که الزامات 5-2 و 5-3 را برآورده می کند، انجام شوند. اگر ابعاد نمونه اجازه میدهد، طول حرکت دستگاه تقریبا باید برابر با mm 20 باشد. یک حرکت به اندازه یک عبور در یک جهت روی سطح مورد آزمون گفته می شود. دستگاه باید در یک حالت چرخه ایی به کار گرفته شود. هر چرخه شامل یک بار حرکت در یک جهت و یک بار حرکت برگشتی در جهت مخالف است. سرعت چرخه باید در محدوده 30 تا 90 دور در دقیقه باشد. در حین عمل مالش، سر آزماینده باید تقریبا بر سطح مورد آزمون عمود باشد. نمونه باید در حین آزمون ثابت نگه داشته شود تا از الغزيدن آن جلوگیری شود

آزمون سایش ملایم

سر مالش دهنده دستگاه سایش، باید با یک لایه از پارچه شل بافت تنظيف نخی، مطابق الف-1، که ضخامت آن تقریبا 5mm و پهنای آن mm 10 است، پوشانده شود. دستورات آماده سازی لایه ی پارچه شل بافت تنظيف ، پوشش و ثابت کننده در پیوست ب ارائه شده اند.

آزمون سایش شدید

سر مالش دهنده دستگاه سایش باید به یک پاک کن استاندارد، مطابق بند الف -2، چسبانده شود. پاک کن باید به یک نگه دارنده متصل شود تا طول بیشتر از 3mm آن دیده نشود. | پاک کردن پاک کن با یک حوله یا دستمال تمیز مجاز است ولی نباید از حلال ها استفاده شود. همچنین در صورتی که مشکوک به مواد خارجی جا مانده ای در سر پاک کن وجود باشد می توان با مالش آن به یک سطح شیشه ای یخ زده، یا همواره تمیز آن را جدا نمود.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.