adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

راهنمای خرید دستگاه شنوایی سنجی و اتاقک شنوایی سنجی

راهنمای خرید دستگاه شنوایی سنجی و اتاقک شنوایی سنجی
۱۰ دی ۱۳۹۷
  • ۲
  • ۶۲۱۴

ملاحظات خرید شنوایی سنج و اتاقک شنوایی سنجی

نام های دیگر وسیله: آنالایزر طیف شنوایی، آنالایزر صدای گوش، دیواره آکوستیک، چمبر آکوستیک، اتاق ضد صدا

توصیه های لازم برای حداقل عملکرد لازم دستگاه های شنوایی سنج در ادامه آورده میشود. این موارد به دو مقوله تقسیم شده است: شنوایی سنج های مورد استفاده برای اهداف غربالگری و شنوایی سنج ها در محیط های درمانی، که هر کدام از این گروه ها خود به دو زیر مجموعه تقسیم می شوند: اولی حداقل الزامات را بر اساس استاندارد ANSI S3.6-1996، برای کاربر با یک شنوایی سنج ابتدایی فراهم میسازد. گروه دیگر توصیه هایی برای عملکرد پیشرفته تر دارد. این توصیه ها  برای کاربرانی که به صورت رایج مطالعات فراگیر انجام می دهند، مناسب می باشد. (برای مشاهده استاندارد ANSI، میتوانید به سایت http://www.ansi.org مراجعه کنید).

شنوایی سنج های غربالگری باید طبق استاندارد مذکور (ANSI S3.6) از نوع چهار باشد. دستگاه های شنوایی سنج با این توانایی (نوع چهار)، باید برای کاربر تمام عملکردهای ضروری را تحت بیشترین شرایط غربالگری فراهم سازد. انتخاب یک دستگاه با توانایی های بالاتر ممکن است منجر به عملکرد پیچیده تر و هزینه های بالاتر گردد. سهولت عملکرد بطور ویژه در برنامه های غربالگری که در آن اپراتور های دستگاه ممکن است کمترین تجربه و آموزش را دیده باشند، مهم است.

برنامه های غربالگری به طور کلی از شنوایی سنجی گفتاری استفاده نمی کنند و نظارت سازمان ایمنی شغلی و بهداشت حرفه ای آمریکا (OSHA) ، برای شنوایی سنجی سالانه نیاز نیست. بنابراین این ویژگی (گفتاری) برای شنوایی سنج هایی که برای اهداف غربالگری مورد استفاده قرار میگیرند، توصیه نمیشود. برای غربالگری، شنوایی سنج های صوتی، حداقل باید قادر به تست کردن فرکانس های بین 500 تا 6000 هرتز باشند.    
همانطور که استاندارد (ANSI S3.6) مشخص کرده، شنوایی سنج هایی که برای تست های بالینی و تشخیصی استفاده می شوند حداقل باید از نوع سه باشند. شنوایی سنج های نوع یک ممکن است تحت شرایط خاصی مورد نیاز باشند، همانطورکه برای محیط های کلینیکی که دامنه گسترده ای از کاربردهای ارزیابی مورد نیاز است، توصیه می شوند. شنوایی سنج های بالینی ممکن است برای بررسی توانایی حرف زدن نیز مورد استفاده قرار گیرد.

برای این منظور شنوایی سنج باید حداقل از نوع C باشد. به طور استاندارد، مکالمه ی آماده شده خاص که روی نوار یا لوح فشرده (CD) ضبط شده، نسبت به میکروفون ترجیح داده می شوند. این کار آزمون یکسان را برای تمامی بیماران فراهم میکند.

Audiometry

تست شنوایی سنجی بالینی استاندارد بین دامنه 250 الی 8000 هرتز انجام می شود. سازمان OSHA به تست هدایت استخوانی برای شنوایی سنجی سالانه و یا پایه ای نیازی ندارد، اما به هرحال این گزینه میتواند برای تشخیص در مجموعه کلینیکی مناسب باشد (بطور مثال تشخیص اینکه مشکل شنوایی در کجا قرار دارد).  
برای بیشتر تست ها، دقت فرکانس باید در حد دو درصد باشد. دقت یک درصدی برای برخی کاربردهای بالینی توصیه شده است. همچنین گام های اکتاوی یا نیم-اکتاوی برای هر دو کاربردهای بالینی و غربالگری توصیه شده است. تست کردن در فرکانس های نیم اکتاوی غالباً برای مشخص کردن این است که سطح شنوایی فرد به طور چشمگیری در یک اکتاو تغییر نمیکند. ایجاد نویز برای تست بالینی باید محیا باشد تا اطمینان حاصل شود که یک گوش در حین آزمون، کم کاری گوش دیگر را جبران نمیکند.          
ملاحظات خاصی برای گوشی ها، برای هر نوع از ارزیابی شنوایی باید در نظر گرفته شود. گوشی هایی که برای رساندن سیگنال به فرد استفاده میشود، برای هر گوش باید مجزا باشد. اگرچه گوشی های هدفون مانند (Supra-Aural) به طور رایج استفاده می شوند، اما در دسترس بودن گوشی های هندزفری مانند (Insert Earphones)، یک امتیاز حساب می شود، زیرا که این گوشی ها معمولا سبک تر هستند و نسبت به گوشی های هدفونی بهتر جاگذاری میشوند. آنها همچنین حفاظت بیشتری نسبت به سیگنالی که توسط گوش مخالف شنیده می شود، ارائه میدهند.

آزمون میدان آزاد (Free-field) معمولاً برای اهداف غربالگری توصیه نمیشود. اگرچه این روش یک جایگزین مناسب برای گوشی هاست، در زمانی که خردسالان تحمل گوشی را در آزمون نداشته باشند. آزمون میدان آزاد همچنین برای ارزیابی های کمک شنوایی نیز استفاده می شود.      
گوشی ها باید در یک شرایط ایده آل باشند: پدها باید نرم، انعطاف پذیر و فاقد ترک باشند. همچنین سیم ها باید بررسی شوند تا اطمینان حاصل شود که گوشی های سمت راست و چپ به جک های گوشی به صورت مناسب متصل هستند. گوشی ها باید برای شنوایی سنجی کالیبره شوند تا بتوانند سطوح فشار صوتی مناسب را تولید کنند.  
الزامات اتاقک های شنوایی به شرایط خاصی وابسته است. در برخی موارد، آزمون ممکن است بدون اتاقک انجام شود، اما به هرحال زمانی که مکان آزمایش بسیار پر صدا است یک غرفه یا اتاقک لازم است. استانداردهای صنعتی برای سطوح نویز باید در نظر گرفته شود. مقدار کاهش سروصدا، به مقدار آن در محیط بستگی دارد و باید در زمانی که حداکثر نویز در محیط وجود دارد در نظر گرفته شود.

Audiometric Booth

الزامات سایز و اندازه اتاقک به فضای موجود بستگی دارد، اما فضای داخل اتاقک باید به نحوی باشد که براحتی بیمار، آزمون گر و تمام تجهیزات لازم را درخود جای دهد. دستگاه های قابل حمل (اتاقک ها) که قادر به جدا شدن از هم و تکه تکه شدن به منظور حمل نیستند، باید به طوری طراحی شده باشند که از یک راهروی استاندارد عبور کنند.    
غرفه ها یا اتاقک های شنوایی سنجی که دارای دو سلول یا اتاق هستند، باید یک پنجره بین اتاق ها وجود داشته باشد. عایق های لرزش توصیه می شوند، چرا که لرزش های زمین و انتقال صوت را که با آزمون تداخل می کنند را به حداقل میرسانند. در اتاقک هایی که دارای لامپ مهتابی یا فلورسنت هستند، استارت مهتابی  باید در قسمت خارجی اتاق نصب شده باشد، زیرا که استارتر این لامپ ها یک اغتشاش صوتی ایجاد میکند که ممکن است با آزمایش تداخل داشته باشد. علاوه بر این، در قسمت پنجره ها باید موادی چسبانده شود تا رطوبت را جذب کند و مانع بخار در بین شیشه ها شود. اگر غرفه پایه دار باشد، یک رمپ باید وجود داشته باشد. درها باید محکم بسته شوند و عایق صوتی باشند.    

دیگر ملاحظات خرید شنوایی سنج

برخی از نرم افزارهای دستگاه های شنوایی سنج، سطح شنوایی را با مقایسه مقادیر وابسته به سن برای افراد معمولی، ارزیابی می کند. نرم افزار این امکان را برای کاربر مهیا میکند تا فرمتی را فراهم سازد که حجم زیادی از اطلاعات بیمار (یا شرکت) را ذخیره کند و یا پروتکل آزمون را برای سنج توانایی ها و احتیاجات فردی یک بیمار خاص خصوصی سازی نماید.

برخی شنوایی سنج ها خروجی های گرافیکی برای تست آستانه فراهم می سازند و بسیاری از دستگاه ها میتوانند یک تعداد محدودی از نتایج را در حافظه خود ذخیره کنند. شنوایی سنج های چند کاناله می توانند همزمان چند بیمار را در یک زمان بررسی نمایند. هر کانال یک شنوایی سنج به نحوی برنامه ریزی شده است که بتواند یک سری کامل از تست ها را برای هر فرد انجام دهند. تمام کانال ها به کانال کنترل مرکزی متصل هستند که به واسطه آن آزمونگر میتواند پارامترهای آزمون را تنظیم و سپس تست را آغاز کند.

نرم افزارهای مخصوص آستانه شنوایی افراد را با یک دامنه مقادیر استاندارد مقایسه می کند (با توجه به سن و مقدار نویز در محیط). بسیاری از شرکت ها نیاز دارند که کارمندان خود را تحت تست های شنوایی منظم تحت عنوان یک برنامه شنوایی-مکالمه قرار دهند. شنوایی سنج های چندکاناله شرکت ها را قادر می سازد که تست های مقرون به صرفه و مقرون به زمان در محل انجام دهند.        
تولید کنندگان مختلف برخی قسمت های انتخابی را نظیر آمپلی فایر توان خارجی، کابل های کامپیوتر، میکروفون ها، نرم افزار، کارت حافظه و راهنمای سرویس را برای دستگاه فراهم می سازند. بررسی کنید که آیا وارانتی سرویس تماس مستقیم برای هر مشکل فنی و یا مشکلات استفاده را شامل میشود سا خیر.

ملاحظات زیست محیطی

environmental-consideration

به عنوان یک نتیجه از افزایش نگرانی­ های زیست محیطی و حفاظت از منابع، بسیاری از تولیدکنندگان خود را با روش­های تولید سبز(green shipping) تطبیق داده اند، بطوریکه ویژگی ­هایی به محصولات اضافه کرده اند که بهره وری انرژی آنها بهبود یافته و قابلیت بازیافت محصولات بیشتر شده است. علاوه براین مراکز درمانی و سازندگان تجهیزات فرآیند تطبیق خود را با طرح­های سبز(Green initiatives) آغاز کرده اند که طراحی­­های ساخت و شیوه های کار در سازمان را به کاهش هدرفت و استفاده از مواد بازیافتی تشویق می­کند.

اگرچه ویژگی های حفاظتی مهمترین نکته می باشند، مدل هایی که از باتری های قابل شارژ استفاده می کنند با مواد بسته بندی کمتری حمل و نقل می شوند، و یا دارای ضوابط معدوم سازی بعد از عمر وسیله هستند، ایده آل میباشند. برخی مدل ها ممکن است ویژگی های ذخیره انرژی مانند حالت های آماده بکار یا خواب یا خاموش شدن اتوماتیک داشته باشند. اگر وسیله از باتری استفاده می کند باتری ها قابل شارژ ترجیح داده می شوند. برخی مدل های جدیدتر پیرو قانون محدود سازی استفاده از مواد شیمیایی خطرناک (RoHS) هستند و طبق مقرارت مربوط به جلوگیری از استفاده ی مواد شیمیایی که برای سلامت انسان مضر هستند عمل می کنند. 

کدهای UMDNS مرتبط با شنوایی سنج:

10228- شنوایی سنج ها

10229- اتاقک شنوایی سنجی

ترجمه: مهندس حسام کاظمی

بازنگری: مهندس علیرضا فرهام

          


منبع محتوا : ECRI Institute
نظرات کاربران
  • شیروان

    چطور میشه خریدش؟

    2
    0
    مدیر سایت

    پیام دهید

    1
    0

مقالات مشابه

راهنمای خرید سمعک
راهنمای خرید سمعک
۱۲۴۳ ۱۱ آذر ۱۳۹۹
راهنمای خرید سمعک
راهنمای خرید سمعک
۱۲۴۳ ۱۱ آذر ۱۳۹۹
 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰ داخلی ۲۰۴
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.