استاندارد اپتیک بینایی- عدسی های نیم خام عینک - قسمت ۱: عدسی های نیم خام تک دید و چند کانونی ویژگی ها و روش های آزمون -INSO 3970-1
پیش گفتار
استاندارد «اپتیک بینایی- عدسی های نیم خام عینک - قسمت 1: عدسی های نیم خام تک دید و چند کانونی ویژگی ها و روش های آزمون» که نخستین بار در سال 1380 تدوین و منتشر شد، بر اساس پیشنهادهای دریافتی و بررسی و تأیید کمیسیون های مربوط بر مبنای پذیرش استانداردهای بین المللی امنطقه ای به عنوان استاندارد ملی ایران به روش اشاره شده در مورد الف، بند 7، استاندارد ملی ایران شماره 5 برای اولین بار مورد تجدیدنظر قرار گرفت و در ششصد و بیست و پنجمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1395 / 11 / 24 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.
این استاندارد یکی از استانداردهای تفکیک شده از استاندارد ملی ایران شماره 3970 : سال 1380، ویژگیهای عدسی دیدگانی نیم خام تک دید و چند کانون است که با انتشار تمامی مجموعه استانداردهای تفکیک شده از استاندارد مزبور، آن استاندارد باطل خواهد شد و استانداردهای تفکیک شده جایگزین آن می شوند.
استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.
این استاندارد ملی بر مبنای پذیرش استاندارد بین المللی امنطقه ای زیر به روش معادل یکسان» تهیه و تدوین شده و شامل ترجمه تخصصی کامل متن آن به زبان فارسی می باشد و معادل یکسان استاندارد بین المللی امنطقه ای مزبور است:
ISO 10322-1:2016, Ophthalmic optics — Semi-finished spectacle lens blanks — Part1: Specifications for single-vision and multifocal lens blanks
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین الزامات برای ویژگی های اپتیکی و هندسی همهی عدسیهای نیم خام عینک تک دید و چند کانونی می باشد.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.