adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد وسایل کمک شناوری برای آموزش شنا- قسمت 1: الزامات ایمنی و روش های آزمون برای وسایل کمک آموزشی پوشیدنی INSO 20445-1

استاندارد وسایل کمک شناوری برای آموزش شنا- قسمت 1: الزامات ایمنی و روش های آزمون برای وسایل کمک آموزشی پوشیدنی INSO 20445-1
۱۹ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۶۶۰

پیش گفتار

استاندارد «وسایل کمک شناوری برای آموزش شنا- قسمت 1: الزامات ایمنی و روش های آزمون برای وسایل کمک آموزشی پوشیدنی» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط سازمان ملی استاندارد ایران تهیه و تدوین شده و در پانصد و چهل و چهارمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ1394 / 11 / 26 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح مقررات و مقررات سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارایه شود، هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.

منبع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

BS EN 13138-1: 2014, Buoyant aids for swimming instruction- Safety requirements and test methods for buoyant aids to be worn

مقدمه این استاندارد یکی از مجموعه استانداردهای ملی ایران شماره 20445 است. فرآیند کامل یادگیری شنا شامل 2 مرحله است:

- آشنا شدن با محیط آب و حرکت در آن؛
- به دست آوردن مهارت در چهار شنای استاندارد وسایل کمک شناوری آموزش شنا برای کمک به کاربران، به خصوص کودکان، به منظور یادگیری شنا در نظر گرفته می شوند. طراحی و منظور وسایل به مراحل بالا مرتبط است. وسایل شنا برای شناورسازی کاربران در آب در حالی که وضعیت بدنی صحیح برای شنا را حفظ می کنند، به کار برده می شوند. اما، بهتر است این موضوع ارزیابی شود که انطباق استاندارد وسایل، ریسک غرق شدگی را کاهش خواهد داد، به صورتی که این موضوع به رفتار کاربر و هر گونه نظارت بستگی دارد. اگرچه این استاندارد الزامات اجرایی برای اطمینان از کارکرد صحیح ابزار شنا را تعیین می کند، ضروری است که این ابزار به طور صحیح و تحت نظارت دقیق و مستمر استفاده شوند. باید اطمینان حاصل شود که وسایل، به طور ایمن متناسب با اندازه کاربر باشند و هنگامی که به طور صحیح نصب شدند، جابجا نشوند. با این وجود، تشکچه های بادی باید در وضعیت واژگونی، رهایی فوری را ممکن سازند. بنابراین در استفاده از این وسایل توصیه می شود استفاده از آنها به مواردی که عمق آب بیشتر از عمق ایستادن کاربر است، محدود شود. بالاترین درجه محافظت در برابر غرق شدگی تنها با استفاده از جلیقه ی نجات حاصل می شود. ضروری است هنگام یادگیری شنا، بین وسایل به کار برده شده برای محافظت از جان شناگر و وسایلی که تنها جنبه کمکی دارند، تمایز واضحی وجود داشته باشد. هنگامی که وسایل شنا محافظت کننده جان نیستند، بهتر است آنها تنها در استخرهای شنا و سایر موقعیتهای عاری از جریان، جزر و مد و امواج استفاده شوند.

محفظه بعضی انواع وسایل شنا می تواند، تحت شرایط معین، خطر بالقوه آتش سوزی داشته باشد. ریسک احتمالی چنین خطری، در برابر ریسک واقعی برای کاربر ناشی از مواد فرآوری شده با ترکیبات شیمیایی مشخص سمی که کند کننده آتش هستند، ارزیابی می شود. با این وجود، خطر آتش سوزی برای کاربر در مقایسه با خطر قرار گرفتن وسایل شنا در دهان به خصوص توسط خردسالان، مشکل کمتری است. به همین علت، الزامات اشتعال پذیری در این استاندارد اعمال نمی شود. بخاطر دلایل بالا و تفاوت قائل شدن بین این وسایل با اسباب بازی های آبی، اقدام های هشداری ایمن، شامل نشانه گذاری، توجهات هشداری و دستورالعمل کاربر در این استاندارد گنجانده میشوند. دامنه طراحی و عملکرد وسایل کمک شناوری آموزش شنا به طور قابل توجهی متفاوت است و به همین علت، استاندارد وسایل شنا در سه بخش آماده شده است، یعنی وسایلی که به کاربر اجازه میدهد با آب آشنا شود کاربری غیرفعال)، وسایل پوشیدنی (کاربری فعال) و آن وسایلی که برای بهبود چهار شنای استاندارد، توسط کاربر نگه داشته می شود.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین الزامات ایمنی ساخت، عملکرد، تعیین اندازه، نشانه گذاری و اطلاعات ارائه شده توسط تولید کننده برای وسایل کمک شناوری آموزش شنا است که به منظور کمک به مبتدیان برای حرکت در آب به هنگام یادگیری شنا یا یادگیری بخشی از حرکات شنای استاندارد، مورد استفاده قرار می گیرند.

هم چنین این استاندارد، روش های آزمون برای تصدیق این الزامات را ارائه می کند. این استاندارد فقط برای وسایل پوشیدنی که به طور ایمن به بدن متصل شده یا ذاتا شناور هستند و یا می توانند پر از باد شده و شناور بمانند، کاربرد دارد. همچنین تنها برای وسایل رده B برای آشنا شدن کاربر با دامنه حرکتی انواع چهارگانه شناها کاربرد دارد. این استاندارد برای وسایل رده 4 یا رده C، برای شناور کننده ران، حلقه های شنا، کمربندهای نجات، وسایل کمک شناوری آموزش شنا، جلیقه نجات و اسباب بازی های آبی کاربرد ندارد.

مراجع الزامی

مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی ایران به آنها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزیی از این استاندارد ملی ایران محسوب می شود. در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجديدنظرهای بعدی آن مورد نظر این استاندارد ملی ایران نیست. در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آنها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدید نظر و اصلاحیه های بعدی آنها مورد نظر است.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.