استاندارد بالابر برای جابه جایی افراد کم توان - الزامات و روش های آزمون INSO 20465
پیشگفتار
استاندارد «بالابر برای جابه جایی افراد کم توان - الزامات و روش های آزمون» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط سازمان ملی استاندارد ایران تهیه و تدوین شده است و در پانصد و پنجاه و سومین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 95٫1٫16 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدید نظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
منبع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:
ISO 10535:2006, Hoists for the transfer of disabled persons — Requirements and test methods
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین الزامات و روش های آزمون برای بالابرهایی است که برای جابه جایی افراد کم توان مورد استفاده قرار می گیرند. این استاندارد قسمتی که برای نگهداری بدن شخص کم توان در نظر گرفته شده است را نیز در بر می گیرد. این تجهیزات در استاندارد 9999 : 2002 ISO به ترتیب زیر تعریف شده اند:
بند 12-36-03: بالابرهای متحرک با نشیمن گاههای تسمه ای بند 12-36-04: بالابرهای متحرک حالت ایستاده بند 12-36-06: بالابرهای متحرک با نشیمن گاه های صلب" بند 12-36-09: ترالی های بالابر بند 12-36-12: بالابرهای ثابت نصب شده بر روی دیوار دیوارها، کف و یا سقف بند 12-36-15: بالابرهای ثابت نصب شده در داخل یا بر روی سایر محصولات بند 12-36-18: بالابرهای ثابت مستقل بند 12-36-21: قسمت نگه دارنده بدن برای بالابرها این استاندارد برای تجهیزاتی که اشخاص را بین طبقات ساختمان منتقل می کند، کاربرد ندارد. این استاندارد برای تعیین پیرشدگی" یا خوردگی این بالابرها و قسمت های آنها، روش آزمونی ارائه نمیدهد. الزامات این استاندارد با ملاحظه نیازهای شخص کم توانی که بالا برده می شود و نیز همراهی که بالابر را به کار می برد، تنظیم شده است.
مراجع الزامی
مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی ایران به آنها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد ملی ایران محسوب می شود. در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی آن مورد نظر نیست. در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آنها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدید نظر و اصلاحیه های بعدی آنها مورد نظر است.
محصولات این دسته را میتوانید از اینجا در مدیرنس مشاهده کنید.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.