استاندارد الزامات ایمنی تجهیزات الکتریکی - قسمت ۲-۸۱: الزامات ویژه برای تجهیزات آزمایشگاهی خود کار و نیمه خودکار جهت آنالیز و سایر اهداف - INSO-4232-2-81
پیش گفتار
استاندارد " الزامات ایمنی تجهیزات الکتریکی برای اندازه گیری، کنترل و استفاده آزمایشگاهی - قسمت 2-81: الزامات ویژه برای تجهیزات آزمایشگاهی خود کار و نیمه خودکار جهت آنالیز و سایر اهداف " که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین شده و در چهار صد و سی امین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1392 / 11 / 20 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.
برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
منبع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:
IEC 61010-2-081:2009 -Safety requirements for electrical equipment for measurement, control and laboratory use – Part 2-081: Particular requirements for automatic and semiautomatic laboratory equipment for analysis and other purposes.
مقدمه
الزامات و ضوابط عمومی که در استاندارد 2001: 1-61010 IEC آمده است، در مواردی که به طور مشخص به آنها اشاره شده باشد، برای این استاندارد معتبر است. بنابر این بندها، جداول، شکل ها و پیوست های مرتبط با الزامات عمومی که برای این استاندارد معتبر می باشند، با ارجاع دادن به استاندارد 1-61010 IEC (2001) مشخص می شوند.
هدف و دامنه کاربرد
این بند از استاندارد 1: 2001-61010 IEC ، بجز در موارد زیر، کاربرد دارد:
1 - 1 دامنه کاربرد
"جایگزین شود"
این استاندارد برای تجهیزات آزمایشگاهی خودکار و نیمه خودکار مورد استفاده برای آنالیز و سایر اهداف کاربرد دارد. تجهیزات آزمایشگاهی خودکار و نیمه خودکار از ابزار و سیستم هایی تشکیل شده اند که یک یا چند مشخصه یا پارامتر از نمونه ها را اندازه گیری با اصلاح می کنند، طوری که انجام کامل یا قسمت هایی از فرایند، بدون دخالت دست صورت می پذیرد. تجهیزات تشکیل دهنده این سیستم ها نیز در دامنه کاربرد این استاندارد قرار می گیرد.
مثال هایی از تجهیزاتی که در دامنه کاربرد این استاندارد قرار دارند عبارتند از:
- تجهیزات آنالیز آزمایشگاهی (تجزیه ای)
- نمونه گیر خودکار (پیپتور و آليکوتر)
- تجهیزات برای همانند سازی و تکثیر نمونه
یادآوری 1- در مورد تجهیزات آنالیز آزمایشگاهی، فرایند کامل معمولا شامل مراحل زیر می باشد:
- برداشتن مقدار خاصی از نمونه
- آماده سازی نمونه به روش های شیمیایی، حرارتی، مکانیکی یا سایر روش های
- اندازه گیری - نمایش، انتقال یا چاپ نتایج اندازه گیری.
یادآوری 2 - اگر همه یا قسمتی از تجهیزات، در دامنه کاربرد این استاندارد و نیز یک یا چند قسمت از مجموعه استانداردهای IEC61010، بجز قسمت 2، قرار بگیرند، لازم است که علاوه بر الزامات این استاندارد، با دیگر الزامات مندرج در مجموعه استانداردهای قسمت 2 استاندارد IEC61010 نیز، مطابقت داشته باشند.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.