استاندارد دستگاه ساکشن پزشکی - قسمت ۲: دستگاه ساکشن دستی - INSO-4592-2
پیش گفتار
استاندارد دستگاه ساکشن پزشکی - قسمت 2: دستگاه ساکشن دستی» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط بر مبنای پذیرش استانداردهای بین المللی امنطقه ای به عنوان استاندارد ملی ایران به روش اشاره شده در مورد الف، بند 7، استاندارد ملی ایران شماره 5 تهیه و تدوین شده، در هفتصد و نوزدهمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1396 / 12 / 05 ، تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.
استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها ارائه شود، در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط، مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.
این استاندارد ملی بر مبنای پذیرش استاندارد بین المللی امنطقه ای زیر به روش معادل یکسان» تهیه و تدوین شده و شامل ترجمه تخصصی کامل متن آن به زبان فارسی می باشد و معادل یکسان استاندارد بین المللی منطقه ای مزبور است:
ISO 10079-2:2014, Medical suction equipment -Part 2: Manually powered suction equipment
مقدمه
یادآوری
این استاندارد یک قسمت از مجموعه استانداردهای ملی ایران به شماره 4592، می باشد.
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین الزامات ایمنی و کارکرد دستگاه ساکشن دستی به منظور ساکشن حلقی می باشد. این استاندارد برای دستگاه هایی که با پا یا دست یا هر دو کار می کنند مورد استفاده قرار می گیرد. در پیوست پ شمایی از انواع سیستم ها نشان داده شده است. معمول ترین کاربرد ساکشن دستی استفاده در شرایط خارج از مراکز درمانی، اغلب در استفاده میدانی یا در حین انتقال بیمار است. استفاده در این موقعیت ها می تواند توام با شرایط دشوار آب و هوایی و زمینی باشد. در این استاندارد، الزامات بیشتر برای دستگاه ساکشن تحت شرایط دشوار استفاده در خارج از مرکز درمانی یا استفاده در انتقال بیمار، ارائه شده است.
این استاندارد برای موارد زیر کاربرد ندارد:
الف- قطعات انتهایی مثل کاتترهای ساکشن ، مکنده یانگر ساکر و نوک انتهایی ساکشن
ب- دستگاه ساکشن دندانپزشکی
پ- تخلیه کننده های مخاطی، شامل تخلیه کننده مخاط نوزادان
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.