استاندارد دندان پزشکی - چسبندگی - استحکام پیوند برش لبه دندانه دار - روش آزمون INSO 20966
پیش گفتار
استاندارد "دندان پزشکی - چسبندگی - استحکام پیوند برش لبه دندانه دار - روش آزمون" که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط سازمان ملی استاندارد ایران تهیه و تدوین شده است و در چهارصد و سی و هفتمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1392/ 12 / 07 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع ، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارایه شود، هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
منبع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است :
ISO 29022:2013, Dentistry -- Adhesion -- Notched-edge shear bond strength test.
مقدمه
سازمان ملی استاندارد ایران، توجه اش را به این واقعیت معطوف کرده است که تطابق با این سند ممکن است شامل استفاده از ثبت اختراع آزمون کردن مربوط به استحکام پیوند برش باشد. سازمان ملی استاندارد ایران در مورد شواهد، اعتبار و دامنه این حق ثبت اختراع هیچ گونه موضع گیری ندارد. دارنده حق این پروانه ثبت اختراع، سازمان ISO را مطمین کرده است که او مایل به انتقال مجوز تحت ضوابط و شرایط معقول و غیر تبعیض آمیز با متقاضیان در سراسر جهان است. در این مورد، بیانیه دارنده حق این پروانه ثبت اختراع با ISO ثبت می شود. ممکن است اطلاعات از طریق زیر به دست آمده باشند: نیل. تی. جوزف، شرکت محصولات اولترادنت، 505 غرب 10200 جنوبی، جردن جنوبی، یوتا 84 095 -3942، ایالات متحده آمریکا این احتمال مورد توجه است که برخی از عناصر این سند ممکن است موضوع حقوق ثبت اختراع متفاوت از مواردی که در بالا شناسایی شدند قرار گیرد. سازمان ملی استاندارد ایران نباید مسیولیت شناسایی تمام یا بخشی این حقوق ثبت اختراع را عهده دار شود. | هدف از این استاندارد ملی ایجاد روشی ساده و آسان در استفاده از روش مستندسازی مبنی بر اعلام موضوع سازگاری یک ماده با جنس دندان می باشد. در حالی که روش شرح داده شده در این استاندارد ملی برای مقایسه مواد چسبنده دندان استفاده شده است، کاربران این استاندارد ملی بهتر است اثربخشی این روش را برای کاربردهای خاص خود ارزیابی نمایند. گوناگونی روشهای آزمون چسبندگی دندانی همچنین ممکن است، بستگی به موضوع مناسب یا قابل ترجیح باشند (به عنوان مثال تحقیقات دانشگاهی).
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، ارایه روش آزمون برش مورد استفاده برای تعیین استحکام پیوند چسبندگی بین مواد ترمیمی دندانی مستقیم و ساختار دندانی، است. به عنوان مثال عاج دندان و مینای دندان. این استاندارد برای چسب های دندان کاربرد دارد. این روش شامل انتخاب زیرلایه، انبارش و جابجایی ساختار دندان و هم چنین به عنوان روشی برای انجام آزمون می باشد. یادآوری 1- آزمون چسبندگی ساختار دندان تجربه و فنی حساس است و روش آزمون مورد نیاز است.
یادآوری 2- ممکن است بتوان با اصلاح، از این روش برای مواد ترمیمی چسب استفاده نمود (به عنوان مثال مواد شیشه یونومر) .
مراجع الزامی
مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی ایران به آن ها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزیی از این استاندارد ملی ایران محسوب می شود . در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد ، اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی آن مورد نظر این استاندارد ملی ایران نیست . در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آن ها ارجاع داده شده است ، همواره آخرین تجدید نظر و اصلاحیه های بعدی آن ها مورد نظر است .
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.