استاندارد لوازم شیشه ای آزمایشگاهی - ظروف دارای جداره خط برای عایق حرارتی INSO 21664
پیش گفتار
استاندارد «لوازم شیشه ای آزمایشگاهی - ظروف دارای جداره خط برای عایق حرارتی» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط بر مبنای پذیرش استانداردهای بین المللی امنطقه ای به عنوان استاندارد ملی ایران به روش اشاره شده در مورد الف، بند 7، استاندارد ملی ایران شماره 5 تهیه و تدوین شده، در ششصد و نوزدهمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 95/ 11 / 16 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها ارائه شود، در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط، موردتوجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.
این استاندارد ملی بر مبنای پذیرش استاندارد بین المللی زیر به روش «معادل یکسان» تهیه و تدوین شده و شامل ترجمه تخصصی کامل متن آن به زبان فارسی می باشد و معادل یکسان استاندارد بین المللی مزبور است:
ISO 16496:2016, Laboratory glassware – Vacuum jacketed vessels for heat insulation
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین ابعاد و الزامات و روش های آزمون برای تولید لوازم شیشه ای آزمایشگاهی از جنس شیشه بوروسیلیکات 3٫3 با جداره خلأ به عنوان عایق حرارتی می باشد. این استاندارد برای لوازم شیشه های آزمایشگاهی شامل ظروف دوجداره، ظروف واکنش دارای جداره خط و ستون های دارای جداره خلا کاربرد دارد. ابعاد این لوازم شیشه ای در جداول 1 تا 5 داده شده است. این استاندارد در تجهیزات بزرگ مورد استفاده در فرایند تولید و تجهیزاتی که در فشار bar 1. بیش از فشار اتمسفر استفاده می شوند، کاربرد ندارد.
مراجع الزامی
در مراجع زیر ضوابطی وجود دارد که در متن این استاندارد به صورت الزامی به آنها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب، آن ضوابط جزئی از این استاندارد محسوب می شوند. در صورتی که به مرجعی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای بعدی آن برای این استاندارد الزام آور نیست. در مورد مراجعی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آنها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدیدنظر و اصلاحیه های بعدی برای این استاندارد الزام آور است.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.