adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد محافظ های شنوایی توصیه هایی برای انتخاب، استفاده، مراقبت و نگهداشت - راهنما INSO 21860

استاندارد محافظ های شنوایی توصیه هایی برای انتخاب، استفاده، مراقبت و نگهداشت - راهنما INSO 21860
۲۱ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۹۸۴

پیش گفتار

استاندارد «محافظ های شنوایی توصیه هایی برای انتخاب، استفاده، مراقبت و نگهداشت - راهنما» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده است، در ششصدو چهل و پنجمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1395/ 11 / 24 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. | استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدیدنظر در کمیسیون های مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.

منبع و مأخذی که برای تهیه و تدوین این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

BSEN 458: 2016, Hearing protectors - Recommendations for selection, use, care and maintenance — Guidance document

مقدمه

این استاندارد به عنوان راهنما برای استفاده کارفرمایان، ناظران و مشاوران ایمنی در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، حاوی اطلاعاتی برای آن دسته از افرادی است که نیاز به استفاده از محافظهای شنوایی دارند. محافظهای شنوایی، اقلامی از تجهیزات حفاظت فردی (PPE) می باشند که به منظور کاهش اثرات زیان باری که صدا و نونه می تواند بر شنوایی بگذارد، در نظر گرفته شده اند. در این استاندارد، راهنمایی هایی در مورد بهترین نحوه انتخاب، استفاده و مراقبت از چنین وسایلی ارائه شده است. همچنین ابزاری برای برآورد تراز نوفه گیری، هنگامی که از محافظهای شنوایی خاصی استفاده می شود، ارائه شده است. این استاندارد می تواند اساس تهیه مدارکی با کاربردهای ملی قرار گیرد. به طور کلی، محافظ های شنوایی به دو شکل اصلی در دسترس می باشند: گوش پوش ها و گوش گیرها. این محافظها از نظر شکل و کارکرد بسیار متنوع هستند.

تمامی آنها از نظر تضعیف (میرایی)، راحتی، سهولت استفاده، امکانات ارتباطی و هزینه، دارای مزایا و معایب خاص خود می باشند. مناطق مخاطره آمیز از نظر نوفه، در برنامه های حفاظت شنوایی، مشخص شده و تراز نوفه گیری فردی ارزیابی می شود. بهتر است کاهش نوفه در منبع و یا کاهش مدت زمان نوفه گیری، هنگام انتخاب محافظ شنوایی مناسب، در اولویت قرار گیرد. چنان چه استفاده از محافظ شنوایی ضرورت داشته باشد یا توصیه شود، انتخاب وسایل بهینه، اهمیت زیادی پیدا می کند. تامین تضعیف کافی، مهم ترین مورد در انتخاب محافظهای شنوایی می باشد.

حفظ توانایی شنیدن سیگنال های گفتاری و هشداردهنده، در بیشتر موارد، مطلوب است. به منظور نیل به این هدف، بهتر است محافظ های شنوایی، حفاظت اضافی فراهم نکنند. در ترازهای نوفه متوسط، این امر، توجه بیشتری را می طلبد. داده های مربوط به تضعیف به صورت های مختلفی همراه با محافظهای شنوایی عرضه میشوند. تضعیف برحسب دسی بل بیان می شود و از آزمون های آزمایشگاهی به دست می آید. نکته حائز اهمیتی که باید ذکر شود، این است که داده های مزبور تحت شرایط آزمایشگاهی کنترل شده با استفاده از افراد مورد آزمون آموزش دیده، به دست آمده باشند.

میزان تضعیف به دست آمده توسط کاربر تحت شرایط واقعی کار، ممکن است کمتر از میزان به دست آمده از طریق آزمون آزمایشگاهی باشد. عملکرد محافظ های شنوایی، دستخوش تغییر پذیری طبیعی در میان کاربران است. انطباق (فیتینگ) درست، آموزش، بازرسی های منظم و انگیزه کاربران در به دست آوردن میزان حفاظت مطلوب، بسیار اهمیت دارد. محاسبه میزان تضعیف دقیقی که محافظ شنوایی خاصی برای فرد تامین خواهد کرد، به دلیل این تغییر پذیری طبیعی، امکان پذیر نیست. در صورت نیاز به پیش بینی دقیق تر، می توان چندین نوع بررسی تضعیف را به طور منفرد انجام داد. در نوفه گیری های زیاد، بهتر است به دنبال توصیه های متخصصان بود. در برخی موارد، ممکن است حفاظتهای دوگانه، برای مثال استفاده از گوش پوش و گوش گیر به صورت توأمان، لازم باشد. در مواقعی که کاربران در محیط بالقوه خطرناک از نظر نوفه قرار دارند، به منظور اثربخشی بیشتر محافظ های شنوایی، بهتر است کاربران در تمامی اوقات از آنها استفاده کنند. هنگام انتخاب محافظهای شنوایی، بهتر است عوامل تاثیر گذار بر راحتی و ترجیح کاربر نیز مورد توجه قرار گیرد.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، ارائه توصیه هایی درباره انتخاب، استفاده، مراقبت و نگهداشت مناسب محافظ های شنوایی است. این استاندارد در مورد محافظ های شنوایی کاربرد دارد.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.