استاندارد کاشتنی های جراحی مواد فلزی - قسمت ۵: آلیاژ کبالت -کروم- تنگستن - نیکل کار شده INSO-7217-5
پیش گفتار
استاندارد" کاشتنی های جراحی مواد فلزی - قسمت 5: آلیاژ کبالت -کروم- تنگستن - نیکل کار شده " نخستین بار در سال 1383 تهیه شد . این استاندارد براساس پیشنهادهای رسیده و بررسی و تایید کمیسیون های مربوطه برای اولین بار توسط شرکت کیفیت کوشان پارس مورد تجدید نظر قرار گرفت و در چهارصد و شانزدهمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1392 / 10 / 23 مورد تصویب قرار گرفت. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان ملی استاندارد ایران ، مصوب بهمن ماه 1371 به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود .
برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع ، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود ، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت . بنابراین باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
این استاندارد جایگزین استاندارد ملی 5-7217: سال 1383 می شود.
منبع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد به کار رفته به شرح زیر است :
ISO 5832-5:2005, Implants for surgery- Metallic materials- Part5: Wrought cobaltchromium-tungsten-nickel alloy
مقدمه
تا کنون هیچ ماده کاشتنی برای جراحی که عاری از هر گونه واکنش منفی در بدن باشد، معرفی نشده است. اما آزمون های بالینی طولانی مدت بر روی موادی که در این استاندارد نوشته شده، نشان داده است که استفاده از این مواد در شرایط مناسب، پاسخ بیولوژیکی قابل قبولی خواهد داشت.
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین ویژگی ها و روش های آزمون مربوط به آلیاژ کبالت - کروم- تنگستننیکل کار شده، به منظور استفاده در ساخت کاشتنی های جراحی می باشد.
یاد آوری 1- خواص کششی محصول نهایی از جنس این آلیاژ باید با استانداردهای ویژه محصولات مطابقت داشته باشد.
دامنه کاربرد این استاندارد آلیاژهای کار شده ای که ترکیب شیمیایی آنها مطابق با جدول 1 باشد را شامل می شود.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.