استاندارد کاشتنیهای جراحی - مواد فلزی - قسمت ۱۴ :آلیاژ کار شده تیتانیم ۱۵- مولیبدن ۵- زیرکونیوم ۳- آلومینیوم INSO-7217-14
پیش گفتار
استاندارد " کاشتنیهای جراحی - مواد فلزی - قسمت 14 :آلیاژ کار شده تیتانیم 15- مولیبدن 5- زیرکونیوم 3- آلومینیوم " که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط شرکت طراحان مشاور صنعت و معدن دزپارت تهیه و تدوین شده است و در چهارصد و هفتاد و چهارمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1393 / 11 / 7 مورد تصویب قرار گرفته است ، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.
برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع ، علوم و خدمات ، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود ، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت . بنابراین ، باید همواره از آخرین تجدید نظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
منبع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است :
ISO 5832-14: 2007, Implants for surgery — Metallic materials — Part 14: Wrought titanium 15molybdenum 5-zirconium 3-aluminium alloy
مقدمه
تاکنون هیچ ماده کاشتنی جراحی که عاری از ایجاد هر گونه واکنش های منفی در بدن انسان باشد، معرفی نشده است. اگر چه تجربیات بالینی طولانی مدت استفاده از مواد ارجاع شده در این استاندارد، در زمان استفاده از این مواد در شرایط مناسب، سطح قابل قبولی از پاسخ بیولوژیکی مورد انتظار را نشان داده است.
این استاندارد یکی از مجموعه استانداردهای ملی ایران شماره 7217 است.
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین خصوصیات و روش های آزمون مربوط به آلیاژ کارشده تیتانیم 15 - مولیبدن 5- زیرکونیم 3- آلومینیم به منظور استفاده در ساخت کاشتنیهای جراحی می باشد. این استاندارد درباره مواد به شکل میله تا حداکثر قطر mm 100 کاربرد دارد.
یادآوری - خواص مکانیکی نمونه به دست آمده از محصول نهایی که از این آلیاژ ساخته شده می تواند از موارد مشخص شده در این استاندارد متفاوت باشد.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.