استاندارد کفی های بالابر برقی برای افراد دارای اختلال حرکتی- قوانینی برای ایمنی، ابعاد و کارکرد عملیاتی قسمت ۲: پله پیما برای افراد نشسته، ایستاده و کاربران صندلی چرخدار جهت حرکت بر روی یک سطح شیب دار INSO 22391-2
پیش گفتار
استاندارد «کفی های بالابر برقی برای افراد دارای اختلال حرکتی- قوانینی برای ایمنی، ابعاد و کارکرد عملیاتی قسمت 2: پله پیما برای افراد نشسته، ایستاده و کاربران صندلی چرخدار جهت حرکت بر روی یک سطح شیب دار» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط بر مبنای پذیرش استانداردهای بین المللی به عنوان استاندارد ملی ایران به روش اشاره شده در مورد الف، بند 7، استاندارد ملی شماره 5 تهیه و تدوین شده، در در هفتصد و سی و هفتمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1396/ 12 / 20 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط، مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.
این استاندارد ملی بر مبنای پذیرش استاندارد بین المللی زیر به روش معادل یکسان» تهیه و تدوین شده و شامل ترجمه تخصصی کامل متن آن به زبان فارسی می باشد و معادل یکسان استاندارد بین المللی مزبور است:
ISO 9386-2: 2000, Power-operated lifting platforms for persons with impaired mobility - Rules for safety, dimensions and functional operation Part 2: Powered stairlifts for seated, standing and wheelchair users moving in an inclined plane
مقدمه
استاندارد 9386 ISO قوانین ایمنی، ابعاد و کار کرد کفی های بالابر نصب شده دائمی برقی برای افراد با اختلال حرکتی را تعیین می کند. این استاندارد در بردارنده پله پیمای برقی برای افراد نشسته، ایستاده و کاربران صندلی چرخدار جهت حرکت بر روی یک سطح شیبدار می باشد. موقعیت و ابعاد کنترل ها و سایر قسمت های پله پیما با توجه به نیاز افراد معلول انتخاب می شود و مطابق با رهنمودهای استاندارد 9527 ISO / TR می باشد. لازم به ذکر است تجهیزات ساخته شده بر طبق الزامات این استاندارد برای افراد معلول در یک پلکان با دسترسی خصوصی می باشد. در شرایط مناسب و مطابق با مقرراتی که در این استاندارد با جزئیات آورده شده است، پله پیماها ممکن است توسط افراد معلول بر روی پلکان هایی با دامنه دسترسی بیشتر یا دسترسی نامحدود، مورد استفاده قرار گیرند.
پله پیماهایی که بر طبق الزامات این استاندارد ساخته می شوند، قابلیت استفاده در محیطهای خانگی و خصوصی را دارد که دما و رطوبت آن تحت کنترل باشد. ممکن است مشخصه های اضافی در شرایط سختگیرانه تر و یا به کارگیری پله پیما در فضای باز، ضروری باشد. همواره فرض می گردد هر پله پیما مطابق با الزامات این استاندارد، تنها برای فرد (افرادی که قادرند به صورت ایمن و بدون نیاز به کمک از آن استفاده نمایند، کاربرد دارد. در غیر این صورت، تنها برای افرادی که دارای یک کمک که همواره حضور دارد، کاربرد خواهد داشت. در موارد با دسترسی محدود، فرض بر آن است که کاربران به طور کامل از عملکرد پله پیما مطابق پیوست الف، بند الف -3 آگاهی داشته باشند. در خصوص دسترسی های عمومی، فرض می شود که دستورالعمل های عملکردی وجود داشته یا یک فرد برای کمک در دسترس باشد.
هنگامی که برای ایجاد شفافیت به یک طراحی خاص اشاره می شود، بهتر است به دلیل پیشرفت های اخیر در الکترونیک و ریزپردازنده ها و استفاده از آنها در مدارهای کنترل و ایمنی، این طراحی به عنوان تنها طراحی ممکن در نظر گرفته نشود. هر راه حل دیگر که منجر به نتیجه مشابه شود نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد، به شرطی که دارای عملکردی معادل بوده و حداقل از ایمنی یکسانی برخوردار باشد. توصیه میشود که پله پیماهای ساخته شده مطابق با این استاندارد، دارای تایید مستقل انطباق از طریق تأیید نوع باشند. این استاندارد یک قسمت از مجموعه استانداردهای ملی ایران به شماره 22391 است که شامل قسمتهای زیر می باشد: - کفی های بالابر برقی برای افراد دارای اختلال حرکتی - قوانینی برای ایمنی، ابعاد و کارکرد عملیاتی قسمت 1: کفی های بالابر عمودی
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین قوانین ایمنی، ابعاد و کارکرد عملیاتی پله پیماهای برقی نصب شده دائمی برای افراد با اختلال حرکتی در حالت نشسته، ایستاده و کاربران صندلی چرخدار جهت حرکت بر روی یک سطح شیب دار است. این استاندارد، برای موارد زیر کاربرد دارد:
الف- پله پیماهایی که بین سطوح ثابت پاگرد یا سطوح شیب دار، حرکت می کنند (به یادآوری 1 مراجعه شود)؛
ب- پله پیماهایی که سرعت مجاز آنها از m / s 15). تجاوز نمی کند؛
پ- پله پیماهایی که زاویه شیب ریل آنها از 75 نسبت به راستای افق تجاوز نمی کند؛
ت- پله پیماهایی که حامل، به طور مستقیم توسط ریل یا ریل ها نگهداری و هدایت می شود (به یادآوری 2 مراجعه شود)؛
یادآوری - هیچ محفظه ای برای مسیر پله پیما مورد نیاز نیست.
این استاندارد برای تعیین تمامی الزامات فنی عمومی در همه جنبه های الکتریکی، مکانیکی یا ساختمانی بنا، کاربرد ندارد. این استاندارد در حد امکان، تنها الزاماتی را مشخص می کند که مواد و تجهیزات باید به منظور برقراری شرایط مطلوب ایمنی و کارکرد عملیاتی، داشته باشند. الزامات همچنین شامل مراقبت در برابر تاثیرات زیان آوری است که ممکن است به وسیله تجهیزات نصب شده در مکان های بیرونی، به وجود آید.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.