adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد ویژگی های وسایل ایمنی برای حفاظت چشم، چهره و گردن در مقابل تشعشع حاصل از جوشکاری و عملیات مشابه ISIRI 1761

استاندارد ویژگی های وسایل ایمنی برای حفاظت چشم، چهره و گردن در مقابل تشعشع حاصل از جوشکاری و عملیات مشابه ISIRI 1761
۲۳ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۷۷۴

پیشگفتار

استاندارد ویژگیهای وسایل ایمنی برای حفاظت چشم , چهره و گردن در مقابل تشعشع حاصل از جوشکاری و عملیات مشابه که بوسیله کمیسیون فنی استاندارد وسایل ایمنی و بهداشتی فردی در صنایع زیر نظر کمیته ملی استاندارد پوشاک و تحت نظارت شورای عالی استاندارد در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین گردیده است به استناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تاسیس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب 24 آذر 1349) بعنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد .
برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی صنایع و علوم استانداردهای ایران در مواقع لزوم و یا در فواصل معین مورد تجدید نظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد . بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدید نظر آنها استفاده نمود. در تهیه این استاندارد سعی بر آن بوده است که با توجه به نیازمندیهای خاص ایران حتيالمقدور روشهای معمول در این کشور استاندارد روشهای متداول در کشورهای دیگر هماهنگی و همگامی ایجاد شود. بنابراین با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم استاندارد حاضر با استفاده از استاندارد زیر تهیه گردید :

B.S. 1542 Equipment for Eye , Face and Neck protection agalnst Radiation arising during welding and similar operations.

مقدمه

در تدوین این استاندارد وسایل ایمنی برای جوشکاری مقاومتی نیز مورد مطالعه قرار میگیرد ولی چون جرقههای حاصل از این روش جوشکاری آنی و زودگذر هستند - استفاده از صافیهای حفاظتی لزومی ندارد . با این وصف در برابر جهش ذرات داغ ناشی از این کار احتیاطهایی لازم بوده و عینکهای صنعتی حافظ چشم حفاظتهای مناسبی برای آن خواهد بود . در این استاندارد برای حفاظت گروه سرپرستان و اشخاص دیگری که عملا به جوشکاری اشتغال ندارند ولی در مجاورت و محوطه محل جوشکاری کار میکنند عینکهای مخصوص مجهز به صافی حفاظتی در نظر گرفته شده است , معذالک این نوع عینکها را هیچ جوشکاری نباید بعنوان حافظی در برابر تشعشعات زیان آور مورد استفاده قرار دهد . بمنظور اجتناب از ایراد جراحت یا ایجاد ناراحتی و پریشانی حاصله از انجام عملیات جوشکاری در کارکنان دیگری که در همان کارگاه بكار اشتغال دارند در لزوم استتار عملیات جوشکاری از انظار دیگران توجه بعمل آمده است . برای اینکار میتوان از پردههای نسوز قابل حمل استفاده نمود .

هدف

هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیهای وسائل ایمنی برای حفاظت کارگران از ناحیه شانه به بالا در برابر تشعشعات زیانآور حاصله از جوشکاری و برش کاری و عملیات مشابه میباشد .

دامنه کاربرد

این استاندارد شامل وسایل ایمنی حفاظتی برای چشم , چهره و گردن کارگرانی است که کارهای جوشکاری و برش کاری و عملیات مشابه اشتغال دارند . 2- 2- این استاندارد شامل وسائلی میباشد که برای حفاظت کارگران در برابر تشعشعاتی که طول موج آنها بزرگتر از 2000 آنگستروم میباشد تدوین شده است .

گروه بندی نیازمندی های حفاظتی

در این استاندارد نیازمندیهای حفاظتی برای عملیات جوشکاری به ترتیب افزایش اهمیت بشرح زیر گروهبندی شده است :
1 - 3 - گروه اول - کارهایی بغير از عملیات اصلی جوشکاری که در مجاورت محل جوشکاری انجام میگیرد نیازمند حفاظتهایی در برابر تشعشعات زیان آور میباشد ولی باید توجه داشت که دید عمومی خوب برای کارکنان این نواحی لازم میباشد مثلا برای سرپرستان و متصدیان نصب وسایل و ماشینها .
3- 2 - گروه دوم - برشکاری و جوشکاری با گاز که در اثر آنها شخص مستقیما در معرض تشعشع نور و حرارت - پرش جرقه و ذرات فلز قرار گرفته و کاهش مختصری در انتقال تشعشع ماوراء بنفش و تابش نور لازم میباشد .
3 - 3 - گروه سوم - جوشکاری و برشکاری با قوس الکتریک و عملیات مشابه که در آنها شخص مستقیما در معرض تشعشع بسیار شدید - پرش جرقه و ذرات فلز توام با تولید قوس برق در ابزار کار قرار میگیرد .
3- 4- گروه چهارم - جوشکاری و برشکاری با قوس الکتریک محفوظ در گاز که در آنها شخص هم بطور مستقیم و هم از طریق بازیابی در معرض مقادیر زیادی تشعشع مادون قرمز قرار میگیرد .

4- انواع تجهیزات حفاظتی و میدان عمل آنها 4- 1- برای گروه اول - حفاظت مناسب بوسیله عینک و یا نقاب چهره تامین میگردد ولی نقاب چهره را برای کار در محیطی که جوشکاری با قوس الکتریک انجام میشود باید بکار برد .
4 - 2 - برای گروه دوم - حفاظت مناسب بوسیله عینک و یا ماسک دستی تامین میگردد ولی از ماسک کلاهی و یا نقاب ثابت هم میتوان استفاده کرد .
4 - 3 - برای گروه سوم - حفاظت کافی بوسیله ماسکهای کلاهی - ماسک دستی و یا در موارد مخصوص ماسکهای ثابت تامین میگردد . بعلاوه حفاظ گردن هم نیز ممکن است لازم باشد .
4- 4 - برای گروه چهارم - ماسكهای كلاهی نظیر آنچه که برای گروه سوم گفته شد ولی این ماسکها باید به صافی کمکی برای جذب حرارت طبق آنچه در استاندارد مربوطه

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.