استاندارد ویژگی های صندلی چرخدار معمولی از نوع تاشو برای استفاده افراد با ضایعات نخاعی ISIRI 2466
پیشگفتار
استاندارد ویژگی های صندلی چرخدار معمولی از نوع تاشو برای استفاده افراد با ضایعات نخاعی که بوسیله کمیسیون فنی وسایل کمک پزشکی و معلولین تهیه و تدوین شده و در دومین کمیته ملی استاندارد صنایع مهندسی پزشکی مورخ 1363/ 12 / 7 مورد تائید قرار گرفته اینک به استناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه 1349 بعنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد .
برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدیدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد. بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده نمود.
در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتيالمقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود. لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منابع زیر تهیه گردیده است :
1 - استاندارد افریقای جنوبی به شماره 375 چاپ سال اول 1973
2 - استاندارد افریقای جنوبی به شماره 657 بخش سوم سال 1980
3- استاندارد افریقای جنوبی به شماره 663 سال 1972
4- استاندارد افریقای جنوبی به شماره 495 سال 1975
5- استاندارد انگلستان به شماره 2601 سال 1973
6 - استاندارد بینالمللی به شماره 6440 سال 1984
7- استاندارد آفریقای جنوبی به شماره 621 سال 1972
8 - تجربیات علمی و عملی کارشناسان ذیصلاح
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگی های ساخت , ابعاد و نوع موادی است که در ساخت صندلی های چرخدار معمولی از نوع تاشو برای استفاده افراد با ضایعات نخاعی باید رعایت شود.
تعاریف و اصطلاحات
1 - 2 - به منظور تفهیم واژههای بکار رفته در این استاندارد به " استاندارد تعریف و طبقهبندی وسائط نقلیه چرخدار معلولین ( بر اساس ویژگیها ") به شماره ملی ایران 2 مراجعه شود.
ویژگی ها
1 - 3 - هر صندلی چرخدار باید ویژگیهای زیر را دارا باشد :
الف : مکانیسمی جهت تا شدن صندلی چرخدار بطوریکه حمل و نقل و نگهداری در زمانیکه صندلی مورد استفاده قرار نمیگیرد انجام پذیر باشد .
ب : عامل رانش و کنترل دستی در کنار چرخهای بزرگ صندلی که توسط سرنشین بگردش در می آید و دستگیرههایی که به وسیله شخص همراه جهت نقل و انتقال بكار گرفته میشوند . ج : تكيهگاه دست و ساعد که قابل جدا شدن باشند د: زیر پائیهای با ارتفاع قابل تنظیم که قابلیت گردش بطرفین را داشته و یا بسهولت قابل جدا شدن باشند . ه: ترمزهای ایمنی بر روی هر یک از چرخهای بزرگ بنحویکه هر یک از این ترمزها دارای اهرم دستی مستقل بخود باشند . باستثنای مواردیکه ترمزها به وسیله یک اهرم عمل مینماید ( بند 3-13)
مواد مورد مصرف در ساخت
1 - 2 - 3 - ورقها و فرمهای فولادی - کلیه ورقها و فرمهای فولادی نورد شده بکار رفته باید از جنس فولاد نرم مرغوبی , که عاری از هرگونه شكاف , پليسه , ترک و سایر عيوب باشند , انتخاب شود.
2 - 2 - 3 - لولههای فولادی نرم - لولههای فولادی نرم بکار رفته باید با ویژگیهای استاندارد " لوله فولادی برای مصارف تحت فشار محیطی به شماره ملی ایران و یا هر تولید داخلی که از طرف موسسه استاندارد مورد تائید باشد مطابقت داشته باشد
3 - 2 - 3 - فولاد ضدزنگ - فولاد ضدزنگ باید از نوع 8-18 (18 درصد کرم و 8 در صد نیکل ) و یا فولاد ضدزنگی که حداقل دارای 13% کرم باشد انتخاب شود .
42 - 3 - الكترودها و مفتولهای جوشکاری - مفتول بکار رفته در جوشکاری ذوبی باید از نوع برنجی انتخاب شود و اتصال ایجاد شده باید دارای ویژگیهای مکانیکی قابل قبول بوده و در مقابل اکسیده شدن و خوردگی باندازه فلز مجاور محل جوشکاری باشد. |
5 - 2 - 3 - رنگ - در صورتیکه پرداخت نهائی به صورت رنگ کاری باشد در این صورت رنگ بکار رفته باید از نوع لعابی یا مجموعهای از یک آستر و یک روکش لعابی باشد . رنگهای بکار رفته باید با ویژگیهای استاندارد رنگ لعابی برای مصارف بیمارستانی با استفاده از کاتالیزور ( نوع 3) به شماره ملی ایران مطابقت نماید .
6 - 2 - 3 - روکش با پودر رنگ - رنگ بکار رفته باید از نوع رزین اپوکسی باشد بطوریکه استفاده از آن توسط روکش پودر سیال یا اسپری انجام پذیر باشد .
7 - 23- ورقهای آلومینیومی - در صورتیکه برای دیوارههای جانبی ورقهای آلومینیوم بکار رود باید از نوع نیمه سخت و در مقابل خوردگی مقاوم باشند .
8 - 2 - 3 - روکشهای پلاستیکی - روکشهای پلاستیکی باید با ویژگیهای الیاف بافته با روکش پلی وینیل کلراید (PVC) به شماره ملی ایران مطابقت نماید .
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.