adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون دستگاه های تزریقی یکبار مصرف ISIRI 2472

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون دستگاه های تزریقی یکبار مصرف ISIRI 2472
۲۳ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۶۷۰

پیشگفتار

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون دستگاه های تزریقی یکبار مصرف که بوسیله کمیسیون فنی فرآوردههای تزریقی تهیه و تدوین شده و در چهلمین کمیته ملی استاندارد صنایع شیمیائی مورخ 63 / 12 / 8 مورد تائید قرار گرفته و اینک باستناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تاسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه 1349 بعنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد .
برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم و استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدید نظر قرار خواهند گرفت و هر گونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد و در هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد . بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدید نظر آنها استفاده نمود. در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتيالمقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود. لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منابع زیر تهیه گردیده است :

1- Remington 1975, 80

2- تجربیات علمی و آزمایشگاهی کارشناسان داروئی و متخصصين لابراتور فرآوردههای تزریقی ایران ( درون باکستر سابق ) 3- استفاده از روشهای آزمون کارخانجات مک گا ( MC , GAW ) و فارماسيل آمریکا 4 - استفاده از مکاتبات و توصیههای سازمان بهداشت جهانی در خاور میانه ( مصر , اسكندريه ) در ماه مه 1983

هدف و دامنه کاربرد

این استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون دستگاه های تزریقی برای تزریق محلول های تزریقی که مصارف پزشکی داشته و فقط برای یک بار مصرف استفاده میشوند را در برمیگیرد . این استاندارد شامل دستگاههای تزریقی اختصاصی مانند دستگاههای تزریقی کودکان , دیالیزه , دستگاههای تزریقی مدرج ( متری ست ) و غيرو نمیباشد .

ویژگی ها

1 - 2 - دستگاههای تزریقی که برای تزریقات داخل وریدی بکار میروند و با استریل فاقد مواد تبزا ( پیروژن ) 2 بوده و يكبار مصرف باشند .

دستگاههای تزریقی به تناسب ظروف محتوی محلولهای تزریقی دارای تنوع و اجزای مختلف هستند , ولی بطور کلی در قسمتهای مختلف زیر مشترکند ( مطابق شكل 1)

الف - اسپایک 3

ب - محفظه شمارش قطرات

ج - لوله ناقل

ه - لوله لاستیکی ( در صورت نیاز به تزریقات جانبی الزامی است ) و پایه سوزن

ز - درپوش سرسوزن

ح - تنظیم کننده جریان مایعات

2 - 2 - ویژگیهای فیزیکی
1 - 2 - 2 - دستگاههای تزریقی یکبار مصرف در ارتباط با سوزن مناسب و ظرف محتوی محلولهای تزریقی باید تزریق بدون اشکال و منظم را تأمین نمایند .
2 - 2 - 2 - قسمتهائی از دستگاههای تزریقی که محلول تزریق در تماس با آن قرار میگیرند باید فاقد هر گونه ناخالصی باشند , بطوریکه در موقع استفاده صحیح از آنها هیچگونه ضرری در اثر این ناخالصيها برای بیمار بوجود نیاید .
3 - 2 - 2 - دستگاههای تزریقی بنحوی باید ساخته شود که هیچگونه باقیماندهای از محلول تزریقی در داخل دستگاه محبوس نشود .
4 - 2 - 2 - محفظه اطاقک شمارش قطرات , لوله ناقل , قسمت متصل بسوزن باید آنقدر شفاف باشد که حتی حبابهای کوچک هوا با توان دید معمولی در فاصله 25 سانتیمتری بخوبی قابل رویت باشند .
5 - 2 - 2 - اسپاک ( لوله رابط و سوراخ کننده ) - اسپاک باید بنحوی طراحی شود ( مطابق شكل 1) که اولا نوک خارجی آن نیز بوده و بتواند براحتی داخل قسمت در پوش ظروف و محتوی محلولهای تزریقی بشود . ثانيا قسمت انتهائی آن لولهای شکل بوده و اندازه آن بنحوی باشد که قطرات در داخل محفظه پلاستیکی قابل شمارش باشد ، قطر داخلی این لوله باید بنحوی طراحی شود که 20-15 قطره آب مقطر خارج شده از آن معادل یک میلیلیتر باشد , ثالثا باید دارای سر قابل اتصال به محفظه شمارش قطرات باشد . رابعا قسمت خارجی اسپاک باید دارای درپوش مناسب بوده که در صورت استفاده از گاز استریل کننده , گاز با فشار از درپوش نفوذ کرده و قسمتهای مختلف اسپایک را سترون نماید و در صورت استفاده از اشعه گاما برای استریل کردن نباید هیچگونه تغییر فیزیکی یا شیمیائی در آن ایجاد شود .

6 - 2 - 2 - محفظه شمارش قطرات - این محفظه بمنظور سنجش سرعت انتقال محلول تزریقی به بیمار و جلوگیری از تشكيل حبابهای هوا در محلول در حال تزريق بكار میرود . محفظه شمارش قطرات باید شفاف و باندازه کافی نرم و قابل فشردن باشد و اندازه محفظه باید بگونهای طراحی شود که در اثر یک بار فشردن با انگشتان دست بیشتر از 3 آن از محلول تزریقی پر نشود.

7 - 2 - 2 - صافی نهائی - این صافی در مورد دستگاههای تزریقی صافیدار باید در داخل محفظه شمارش قطرات قرار گیرد و نباید ذرات قابل رویت موجود ( حدود 40 ميكرون ) در دستگاه تزریقی را از خود عبور بدهد . صافی باید از جنس مناسب بوده و هیچگونه اثری بر روی محلولهای تزریقی نداشته و ایجاد پرز و ذرات ننماید . صافی نهائی که در محفظه شمارش قطرات قرار میگیرد سبب تحفیف خطرات احتمالی بیولژیکی ذرات موجود در دستگاه تزریق میشود . بنابراین استفاده از این نوع صافيها توصیه میشود .

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.