adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون پوشش های ریختگری طلاکاری مورد مصرف در دندانسازی ISIRI 2570

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون پوشش های ریختگری طلاکاری مورد مصرف در دندانسازی ISIRI 2570
۲۳ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۶۰۴

پیشگفتار

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون پوشش های ریختگری طلاکاری مورد مصرف در دندانسازی که بوسیله کمیسیون فنی مواد دندانپزشکی تهیه و تدوین شده و در چهارمین کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 64 / 12 / 11 مورد تائید قرار گرفته اینک باستناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تاسیس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذرماه 1349 بعنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد . برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدید نظر قرار خواهند گرفت و هر گونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد.
بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده نمود. در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه بشرایط موجود و نیازهای جامعه حتيالمقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود.

لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منابع زیر تهیه گردیده است :

1 - استاندارد ملی آمریکا ( جامعه دندانپزشکان امريكا ) بشماره 2 چاپ سال 1980
1- American dental association No 2 1980
2 - استاندارد ملی ایران بشماره 269 چاپ سال 1363 3- تجربیات علمی و عملی کارشناسان ذیصلاح .

هدف

هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگی ها و بیان روش های آزمون پوشش های ریختگری طلاکاری مورد مصرف در دندانسازی که اصطلاحا به گچ ریختگی معروف است میباشد.

دامنه کاربرد

این استاندارد برای پوششهای مقاوم در برابر حرارت و مناسب برای استفاده در تهیه ریختگیهای آلیاژهای طلای مورد مصرف در دندانسازی بکار میرود . که ماده واسط آنها گچ یا سولفات کلسیم میباشد .

طبقه بندی

پوشش های ریختگری آلیاژهای طلا که مشمول این استاندارد واقع میشود سه نوع هستند : نوع اول - پوششهای مخصوص ریختگری های اینله , حرارتی ,2 نوع دوم - پوششهای مخصوص ریختگریهای اینله , رطوبتی د نوع سوم - پوششهای مخصوص پارسیل حرارتی

ویژگی ها

4 - 1 - تركيب : پوششهای ریختگری طلاكاری دندانسازی باید ضرورتا بصورت پودری مرکب از سولفات کلسیم طبیعی کلسینه شده و سیلیس با یا بدون سایر مواد اصلاح کننده افزودنی باشند . بطوریکه وقتی به نسبت مناسبی با آب مخلوط و خمیر شوند قطعات فرم داده شده از موم دندانسازی را پوشانده و هنگامیکه بروش متداول در دندانسازی حرارت داده شوند برای ریختن پروتزهای دندانی از آلیاژهای طلای دندانسازی مناسب باشد .

4 - 2 - يكنواختی : پوشش ریختگری طلا کاری باید بصورت پودر يكنواخت و عاری از مواد خارجی و تكههای سخت شده باشد. مواد رنگی و افزودنیهای اصلاح کننده بعنوان مواد خارجی تلقی نمیشوند . 4 - 3 - نرمی : نرمی پودر باید چنان باشد که حداقل 85 درصد آن از الک با مش 200 و 95 درصد آن از الک با مش 100 و صد در صد آن از الک با مش 30 بگذرد . 4 - 4 - قوام خمیرها به هنگام آزمون : میانگین بزرگترین و کوچکترین اقطار هنگامیکه طبق بند (7-3) مورد آزمون قرار میگیرند در مورد انواع اول و دوم پوششهای ریختگری باید بین 57 و 70 میلی متر و در مورد نوع سوم بين 38 تا 41 میلی متر باشد

4- 5- زمان گرفتن : زمان گرفتن گچ ریختگری طلاکاری باید بین 5 تا 25 دقیقه بوده و بیش از 20 درصد با میزان توصیه شده توسط تولید کننده اختلاف نداشته باشد .

4 - 6 - مقاومت فشاری : مقاومت فشاری گچهای ریختگری طلاکاری در نوع اول و دوم نباید کمتر از 25 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و در نوع سوم نباید کمتر از 50 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع باشد. 

4- 7 - تغيير حجم : تغيير حجم در اثر گرفتن و تغيير حجم حرارتی پوشش ریختگری مورد آزمون باید با ارقام ذکر شده در جدول شماره 1 مطابقت نماید . میزان تغییر حجم در اثر گرفتن در هوا , تغيير حجم در اثر گرفتن در آب و تغيير حجم حرارتی پوشش نباید بیش از 0 / 1 درصد از رقم ادعا شده توسط تولید کننده ( در صورتیکه بجای یک عدد دامنهای برای تغییر حجم ذکر شده باشد میانگین دامنه مورد استفاده قرار میگیرد ) کمتر یا بیشتر باشد و یا بیش از 20 درصد با میزان تغيير حجم ذکر شده در جدول شماره یک ( هر کدام بزرگتر باشد ) اختلاف داشته باشد . در مورد تغییر حجم حرارتی در هیچ درجه حرارتی در محدوده 200 تا 700 درجه سانتی گراد برای نوع اول و سوم و 200 تا 500 درجه سانتی گراد برای نوع دوم آزمونه نباید کاهش طولی نسبت به طول خود در حرارت اطاق نشان دهند . در محدودههای حرارتی ذکر شده آزمونهها نباید کاهش طولی بیش از 0 / 15 درصد نسبت به حداکثر طول آزمونه در حرارتهای پائینتر این محدوده داشته باشند .

4- 8 - تاثیر بر سطح آلياژ : پوششهای ریختگری نباید با لایه سطحی آلیاژ طلای ریخته شده در آن در هم آمیخته شود و نباید آلیاژ ریخته شده در آن پوسته داده یا سطح آن ناهموار و دارای خلل و فرج شود.

4- 9 - روش کاربرد : راهنمایهای مناسب و دقیق برای کاربرد این ماده باید توسط تولید کننده همراه هر بسته پوششهای ریختگری ارائه شود که شامل موارد زیر خواهد بود .

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.