adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون جیوه مورد مصرف در دندانپزشکی ISIRI 2601

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون جیوه مورد مصرف در دندانپزشکی ISIRI 2601
۲۳ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۷۴۳

پیشگفتار

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون جيوه مورد مصرف در دندانپزشکی که بوسیله کمیسیون فنی مواد دندانپزشکی تهیه و تدوین شده و در چهارمین کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 64 / 12 / 11 مورد تائید قرار گرفته و اینک باستناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تأسيس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه 1349 بعنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد . برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم , استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجديدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد . بنابراین برای مراجعه به استاندارهای ایران باید همواره از آخرين چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده نمود. در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتی المقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود .

لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منبع زیر تهیه گردیده است .

- استاندارد سازمان بین المللی شماره 1560 چاپ سال 1985 | ISO 1560 - 1985

هدف

این استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون بسته بندی و علامتگذاری جيوه مورد مصرف در دندانپزشکی را در بر میگیرد . این استاندارد روش نمونه برداری و آماده سازی را شامل نمیشود . ضمنا مقدار جیوه مورد نیاز جهت آزمون باید با توافق طرفین ذینفع باشد .

دامنه کاربرد

این استاندارد فقط شامل جيوه مناسب برای تهیه آمالگام مورد مصرف در دندانپزشکی میباشد .

ویژگی ها

1 - 3- شرایط زمانیکه ظرف محموله باز میشود جيوه محتوی باید عاری از آلودگی روغن آب , کدورت یا مواد خارجی باشد . با این حال لایه اکسید سطحی یک فاکتور قابل گذشت محسوب میشود . نمونه جيوه بعد از صاف کردن و تکان دادن طبق روش بیان شده در بند 4-1 باید سطحی روشن و آئینهای داشته و لایه سطحی تیره در روی آن ظاهر نشود .
2 - 3- ريختن 1 پس از آماده سازی طبق روش 4-1 جيوه باید قابل ريختن به طور آزاد و بدون دنباله باشد . بهر حال مشاهده قطرهای کوچک ناپیوسته با توده اصلی پس از تکان دادن فاكتور قابل گذشت محسوب میشود.

روش آزمون

1 - 4- آماده سازی نمونه تقريبا 15 گرم ( یک میلیلیتر ) از جیوه را از یک صافی گوچ شیشهای با اندازه منافذ 6 تا 40 میکرومتر ( درجه تخلخل .P4) صاف کنید . در صورت نیاز از یک خلاء ملایم استفاده نمائید .
یک بالن کوچک ( ظرفيت 100 میلیلیتر مناسب میباشد ) ساخته شده از بوروسیلیکات ( پیرکس ) یا شیشه مشابه با درپوش سمبادهای که کاملا به بالن محکم میشود یا یک در پیچی با واشر پلی تترافلورو اتیلن را برداشته و طبق روشهای مناسب شیمی تجزیهای بالن و درپوش مربوط را تمیز نمائید سپس ظرف را با آب مقطر ( مطابق استاندارد شماره 1728 ایران ) بشوئید . بالن شسته شده را در 100 درجه سلسیوس خشک کرده بگذارید سرد شود . سپس نمونه را به بالن منتقل کنید . دهانه بالن را با درپوش یا درپیچی محکم ببندید ( از گریس استفاده نشود .) بالن را برای مدت 5 ثانیه به شدت تکان دهید .
2 - 4- بررسی چشمی نمونه را برای تطبیق با ویژگیهای بند 3-1 و 3-2 مورد بررسی چشمی قرار دهید .

بسته بندی و علامتگذاری

1 - 5- بسته بندی ظرف بسته بندی باید غيرقابل نفوذ بوده و از موادی ساخته شده باشد که با جيوه واکنش انجام ندهد و اثر زیانآور دائمی در آن ایجاد ننماید . ضمنا مقاومت ظرف برای نگهداری و محافظت جیوه در نقل و انتقال و برداشتن تحت شرایط معمولی کافی باشد .
2 - 5- علامتگذاری
1 - 2 - 5 - هر محموله یا بسته کپسولها باید با نام تولید کننده و شمارههای سری یا مجموعهای از حروف و شمارهها که مشخص کننده سوابق تولید کننده برای یک بھر بخصوص یا سری تولید جیوه میباشد ممهور گردد .
2 - 2 - 5 - تاریخ فرایند نهائی و یا تمیز کردن قبل از بسته بندی ( ماه یا سال ) باید روی محموله یا بسته کپسولها به عنوان یک بند جداول یا به عنوان یک قسمت از شماره سری بهر ذکر شود .
3 - 2 - 5 - حداقل وزن محتوی بر حسب گرم یا کیلوگرم نوشته شود .
4 - 2 - 5 - بر چسب هر محموله یا بسته باید با کلمات خطر - سمی یا کلمهای مشابه که مطابق با قوانین ملی کشور باشد ممهور گردد .
هر بسته بکار برده شده برای حمل و نقل و انتقال جيوه دندانپزشکی باید با کلمات فوق یا کلمات مشابهای که برای نقل و انتقال کالاهای خطرناک بر طبق قوانین ملی کشور بکار میرود ممهور گردد . یادآوری - چنانچه علامت ملی وجود نداشته باشد از علامت زیر میتوان استفاده کرد .

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.