استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون پوشش های ریخته گی دندانسازی فسفات باند ISIRI 2712
پیشگفتار
استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون پوشش های ریخته گی دندانسازی فسفات باند که بوسیله کمیسیون فنی مواد دندانی تهیه و تدوین شده و در پنجمین کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 66 / 2 / 15 مورد تائید قرار گرفته و اینک باستناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه 1349 بعنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد .
برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم , استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدیدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد . بنابراین برای مراجعه به استاندارهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده نمود . در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتيالمقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته
هماهنگی ایجاد شود. لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منبع زیر تهیه گردیده است :
1 - استاندارد انگلستان به شماره 5189 قسمت 2 چاپ سال 1975
1- BS 5189 - part 2 - 1975
هدف و دامنه کاربرد
این استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون پوشش های ریختهگی دندانسازی فسفات باند را بیان میکند .
طبقه بندی پوشش های ریختهگی دندانسازی
بر حسب نوع مصرف آنها به دو گروه زیر طبقهبندی میشوند : نوع الف - برای ریختهگریهای اینله و قطعات کوچک مشابه نوع ب - برای تهیه مدل که بعدا عمل ریخته گری روی آن انجام خواهد شد ( مانند اسكلتهای فلزی از آلیاژهای کرم كبالت مورد مصرف در دندانپزشکی .)
ویژگی ها
1 - 3- پوششهای ریختهگی باید عاری از مواد خارجی و تکههای سخت شده باشد . رنگینه افزوده شده بعنوان ماده خارجی تلقی نمیشود .
2 - 3 - دانهبندی ذرات ماده باید چنان باشد که وقتی طبق روش بیان شده در بند 5-2 مورد آزمون قرار میگیرد و حداکثر 5 درصد آن روی الک با چشمه 300 ميكرون باقی بماند .
3 - 3 - زمان گرفتن اولیه - زمان گرفتن نباید کمتر از 4 دقیقه از زمان شروع تماس ماده با آب باشد .( روش آزمون بند 5-3.)
4 - 3- انبساط - پوشش ریختهگی مخلوط شده بعد از دو ساعت از زمان تماس آن با آب , وقتی طبق روش بیان شده در بند 5-4 و 5-5 مورد آزمون قرار میگیرد نباید دارای انبساط کلی ( شامل تغيير حجم در اثر گرفتن در هوا , تغییر حجم رطوبتی و تغییر حجم حرارتی ) کمتر از 1 / 5 درصد برای پوششهای ریختهگی , طلاکاری و 1 / 7 درصد برای آلیاژهای فلزات پایه باشد . همچنین به اطلاعات مربوط به انبساط در بند 3-6 مراجعه کنید .)
5 - 3- مقاومت خمش عرضی 2
1 - 5 - 3 - دمای پائین - مقاومت خمش عرضی آزمونههای ریختهگی سخت شده و دو ساعت از آغاز شروع مخلوط کردن در دمای 23+2 درجه سلسیوس , وقتی طبق روش MN 0/5 بیان شده در بند 5-6 مورد آزمون قرار میگیرند نباید کمتر از 2 m باشد .
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.