استاندارد روش آزمون حد قابل قبول فلزات سنگین در محلول آبی استخراج اتری ظروف پلاستیکی مورد مصرف در پزشکی ISIRI 2791
پیشگفتار
استاندارد روش آزمون حد قابل قبول فلزات سنگین در محلول آبی استخراج اتری ظروف پلاستیکی مورد مصرف در پزشکی که بوسیله کمیسیون فنی پلاستیکهای مورد مصرف در پزشکی تهیه و تدوین شده و در ششمین کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 66 / 7 / 7 مورد تائید قرار گرفته و اینک باستناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه 1349 بعنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد .
برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم , استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدیدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد . بنابراین برای مراجعه به استاندارهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده نمود . در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتيالمقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود . لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منبع زیر تهیه گردیده است :
استاندارد آفریقای جنوبی بشماره 597 ، سال 1975 1- SABS - 597, 1975
هدف
هدف از تدوین این استاندارد سنجش فلزات سنگین در محلول آبی استخراج اتری پلاستیک های مورد مصرف در پزشکی است .
دامنه کاربرد
روش آزمون مندرج در این استاندارد برای سنجش میزان فلزات سنگین در محلول آبی استخراج اتری استاندارد " روشهای آزمون نمونه و تهیه آزمون استخراجی جهت آزمون پلاستیکهای مورد مصرف در پزشکی " به شماره 2572 به کار میرود. این روش آزمون برای ظروف پلاستیکی غیر تزریقی مورد مصرف در پزشکی و بطری شیرخوری کودک توصیه میشود .
اساس آزمون در این روش آزمون از محلول آبی استخراج اتری نمونه بعنوان آزمون , از محلول اتان تيوناميد بعنوان معرف و از محلول نیترات سرب به عنوان شاهد استفاده میشود . میزان تیرگی رنگ محلول در لوله آزمون متناسب با میزان سرب موجود در نمونه است .
معرف ها
1 - 4- در این آزمونها باید از معرفها و مواد شیمیائی خالص آزمایشگاهی و آب دوبار تقطیر شده استفاده شود .
2 - 4 - محلول بافر استات آمونیوم - این محلول باید مطابق بند (4-2-1) تهیه شود .
1 - 2 - 4 - روش تهیه محلول بافر استات آمونیوم - پنج گرم از محلول استات آمونیوم را در 9 میلیلیتر اسید کلریدریک رقیق (10 درصد ) حل کنید و آن قدر آب مقطر اضافه کنید که حجم محلول به 20 میلیلیتر و pH محلول به 3 / 5 برسد . 3 - 4 - محلول اتان تيوناميد - يا تيواستاميد 2- این محلول باید مطابق بند (4-3-1) تهیه شود .
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.