adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون موم های اینله دندانپزشکی ISIRI 3043

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون موم های اینله دندانپزشکی ISIRI 3043
۲۴ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۷۲۳

پیشگفتار

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون موم های اینله دندانپزشکی که به وسیله کمیسیون فنی مواد دندانپزشکی تهیه و تدوین شده و در هشتمین کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 68 / 7 / 24 مورد تائید قرار گرفته و اینک به استناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه 1349 به عنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد .
برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم و استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدید نظر قرار خواهند گرفت و هر گونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد .
بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدید نظر آنها استفاده نمود . در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتيالمقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود.

لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منابع زیر تهیه گردیده است :

1 - استاندارد بینالمللی به شماره 1561 چاپ سال 1975 2 - استاندارد جامعه دندانپزشکان آمریکا به شماره 4 چاپ سال 1964
1- INTENATIONAL ORGANIZATION FOR STANDARDIZATION ISO 1561 , 1975 AMERICAN DENTAL ASSOCIATION(ADA) & SPECIFICATION NO 32, 1980

هدف

هدف از تدوین این استاندارد طبقه بندی و تعیین ویژگی ها و روش های آزمون بسته بندی و نشانه گذاری مومهای اینله دندانپزشکی است.

دامنه کاربرد

کاربرد این استاندارد مومهائی است در دندانپزشکی برای ساخت مدل مومی اینلهها و سرپوشهای ریختگی مصرف میشوند . این مومها اصولا از مومهای طبیعی و رزينها و هیدروکربنهای پارافینی تشکیل شدهاند.

طبقه بندی

مومهای اینله موضوع این استاندارد بر دو نوع است , نوع اول مومهای روش مستقیم که عمدتا در دهان مصرف میشوند و نوع دوم مومهای روش غیر مستقیم که در خارج از دهان بکار میروند . هر نوع از این مومها نیز خود به دو طبقه به شرح زیر تقسیم میشوند : نوع اول : مومهای اینله روش مستقیم طبقه 1: میلهای طبقه 2: مخروطی
نوع دوم : مومهای اینله روش غیر مستقیم طبقه 1: میلهای طبقه 2: مخروطی

ویژگی ها

4- 1- يكنواختی موم اینله باید یکنواخت و عاری از هر گونه مواد خارجی باشد . 4 - 2 - اندازه اندازههای میلهها و مخروطها باید طوری باشد که خریدار بتواند اندازه مورد نظر خود را از میان آنها انتخاب کند . 4 - 3 - رنگ رنگ موم اینکه باید مطابق نظر خریدار باشد . 4- 4 - نرم شدن موم اینکه باید در اثر حرارت , بدون پوسته پوسته شدن , نرم و شکل پذیر شود . هم چنین وقتی موم هنگام کار به شکل مورد نظر در میآید نباید لایه لایه شود. 4- 5- ورقه ورقه شدن وقتی موم در دمای 23+2 درجه سلسیوس از ناحيه لبهها با یک ابزار تیز تراشیده میشود نباید به صورتی محسوس ورقه ورقه یا پرز دار شود. 4 - 6 - مواد باقیمانده مواد جامد از موم مذاب و پس از تبخير در دمای 500 درجه سلسیوس , وقتی طبق بند 5- 2- 3 آزمون می شود و نباید بیش از 0 / 1 درصد وزن اولیه آزمونه باشد . 4- 7- سيلان 2 سیلان موم اینکه وقتی طبق بند (5- 2 - 1) آزمون میشود باید بر حسب نوع موم و دمای آزمون , مطابق جدول زیر باشد .

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.
 


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.