استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون موم های اینله دندانپزشکی ISIRI 3043
پیشگفتار
استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون موم های اینله دندانپزشکی که به وسیله کمیسیون فنی مواد دندانپزشکی تهیه و تدوین شده و در هشتمین کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 68 / 7 / 24 مورد تائید قرار گرفته و اینک به استناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذر ماه 1349 به عنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد .
برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم و استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدید نظر قرار خواهند گرفت و هر گونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد .
بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدید نظر آنها استفاده نمود . در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتيالمقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود.
لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منابع زیر تهیه گردیده است :
1 - استاندارد بینالمللی به شماره 1561 چاپ سال 1975 2 - استاندارد جامعه دندانپزشکان آمریکا به شماره 4 چاپ سال 1964
1- INTENATIONAL ORGANIZATION FOR STANDARDIZATION ISO 1561 , 1975 AMERICAN DENTAL ASSOCIATION(ADA) & SPECIFICATION NO 32, 1980
هدف
هدف از تدوین این استاندارد طبقه بندی و تعیین ویژگی ها و روش های آزمون بسته بندی و نشانه گذاری مومهای اینله دندانپزشکی است.
دامنه کاربرد
کاربرد این استاندارد مومهائی است در دندانپزشکی برای ساخت مدل مومی اینلهها و سرپوشهای ریختگی مصرف میشوند . این مومها اصولا از مومهای طبیعی و رزينها و هیدروکربنهای پارافینی تشکیل شدهاند.
طبقه بندی
مومهای اینله موضوع این استاندارد بر دو نوع است , نوع اول مومهای روش مستقیم که عمدتا در دهان مصرف میشوند و نوع دوم مومهای روش غیر مستقیم که در خارج از دهان بکار میروند . هر نوع از این مومها نیز خود به دو طبقه به شرح زیر تقسیم میشوند : نوع اول : مومهای اینله روش مستقیم طبقه 1: میلهای طبقه 2: مخروطی
نوع دوم : مومهای اینله روش غیر مستقیم طبقه 1: میلهای طبقه 2: مخروطی
ویژگی ها
4- 1- يكنواختی موم اینله باید یکنواخت و عاری از هر گونه مواد خارجی باشد . 4 - 2 - اندازه اندازههای میلهها و مخروطها باید طوری باشد که خریدار بتواند اندازه مورد نظر خود را از میان آنها انتخاب کند . 4 - 3 - رنگ رنگ موم اینکه باید مطابق نظر خریدار باشد . 4- 4 - نرم شدن موم اینکه باید در اثر حرارت , بدون پوسته پوسته شدن , نرم و شکل پذیر شود . هم چنین وقتی موم هنگام کار به شکل مورد نظر در میآید نباید لایه لایه شود. 4- 5- ورقه ورقه شدن وقتی موم در دمای 23+2 درجه سلسیوس از ناحيه لبهها با یک ابزار تیز تراشیده میشود نباید به صورتی محسوس ورقه ورقه یا پرز دار شود. 4 - 6 - مواد باقیمانده مواد جامد از موم مذاب و پس از تبخير در دمای 500 درجه سلسیوس , وقتی طبق بند 5- 2- 3 آزمون می شود و نباید بیش از 0 / 1 درصد وزن اولیه آزمونه باشد . 4- 7- سيلان 2 سیلان موم اینکه وقتی طبق بند (5- 2 - 1) آزمون میشود باید بر حسب نوع موم و دمای آزمون , مطابق جدول زیر باشد .
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.