adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد اصطلاحات پروتزها و ارتزها - قسمت اول ISIRI 3502

استاندارد اصطلاحات پروتزها و ارتزها - قسمت اول ISIRI 3502
۲۴ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۱۱۴۸

پیشگفتار

استاندارد اصطلاحات پروتزها و ارتزها - قسمت اول که بوسیله کمیسیون فنی ارتوپدی تهیه و تدوین شده و در یازدهمین کمیته ملی استاندارد مهندسی و پزشکی مورخ 72 / 10 / 25 مورد تائید قرار گرفته و اینک باستناد بند 1 ماده 3 قانون اصلاحی قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 بعنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد . برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم , استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدید نظر قرار خواهند گرفت و هر گونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد . بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدید نظر آنها استفاده نمود .
در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتي المقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود.

لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منبع زیر تهیه گردیده است :
1- ISO 8519 - 1:1989 Prosthetics and orthotics - vocabulary Part 1: General terms for external limb prostheses and external orthoses

هدف و دامنه کاربرد

این استاندارد اصطلاحات مربوط به پروتزهای خارجی اندام (external limb prosthetics) و ارتوزهای خارجی ( external orthotics) را ارائه میدهد . این قسمت از استاندارد برای اصطلاحات عمومی پروتزها و ارتوزها و ساختمان تشریحی قسمتهایی از بدن که بیشترین تماس را با پروتزها و ارتوزها دارند و نیز افراد و روشهایی که در ساخت ارتوزها و پروتزها ( orthotics prosthetics ) دخالت دارند , بکار میرود.

این استاندارد , پروتز پستان یا سایر پروتزهای خارجی را که برای جایگزینی دیگر اعضاء بدن انسان بکار میروند و همچنین دندانهای مصنوعی یا پروتزها و ارتوزهای داخلی را شامل نمیشود . همچنین ارتوزهایی که تنها قسمتهایی از اندام را احاطه کردهاند ( یعنی ارتوزهایی که در درمان شکستگی و طب ورزشی بکار میروند ) را شامل نمیگردد .

یادآوری : 1- بخاطر اهداف این استاندارد ملی و اصطلاحات مختصر شده , پروتزها (prosthetics) و مشتقات آن تنها مربوط به پروتزهای خارجی اندامها میباشد . همچنین اصطلاحات مختصر شده ارتوزها (orthotics) و مشتقات آن تنها مربوط ارتوزهای خارجی (external orthotics) میباشد. 2- به کسانی که از این استاندارد بینالمللی استفاده میکنند . طبقهبندی سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد نقص عضو و ناتوانیها و معلولیتها که توسط سازمان بهداشت جهانی در سال 1980 در ژنو منتشر شده است . نیز پیشنهاد میگردد .

تعریف و اصطلاحات

2- 1- پروتزها و ارتوزها

2- 1- 1- پروتز (Prosthetic device) : وسیلهای که از طريق خارجی برای جایگزینی تمام یا قسمتی از اندام که وجود ندارد و یا ناقص است بکار میرود . این وسیله شامل تمام وسایل مشابهی است که نقشی در عملکرد یا ساختمان بدن دارند

2- 1- 2- ارتوز (orthotic device) : وسیلهای که از طریق خارجی برای اصلاح خصوصیات ساختمانی و عملکردی سیستمهای عصبی – عضلانی و استخوانی بکار میرود.

2- 1- 3- پروتزشناسی (prosthetics) : علم و فنی که با درمان بیماران با استفاده از پروتز سرو کار دارد.

2- 1- 4 - ارتوزشناسی (orthotics) : علم و فنی است که با درمان بیماران با استفاده از ارتوزها سرو کار دارد .

2- 1- 5 - ارتوز اندام فوقانی (upper limb orthosis) : ارتوزی است که برای تمام یا قسمتی از اندام فوقانی مورد استفاده قرار میگیرد .

2 - 1 - 6 - ارتوز اندام تحتانی ( lower limb orthosis) : ارتوزی است که برای تمام یا قسمتی از اندام تحتانی مورد استفاده قرار میگیرد.

2- 1- 7 - پروتز اندام فوقانی (upper limb prosthesis) : پروتزی است که برای جایگزینی تمام یا قسمتی از اندام فوقانی مورد استفاده قرار میگیرد .

2- 1- 8 - پروتز اندام تحتانی (lower limb prosthesis) : پروتزی است که برای جایگزینی تمام یا قسمتی از اندام تحتانی مورد استفاده قرار میگیرد .

2- 1- 9- ارتوز ستون فقرات (spinal orthosis) : ارتوزی است که برای تمام یا قسمتی از تنه , سر و گردن و مفاصل بین آنها مورد استفاده قرار میگیرد .

2- 2- اصطلاحات مربوط به ساختمان تشریحی

2- 2- 1- اندام تحتانی (lower limb) : قسمتی از بدن که شامل پا (food) , ساق (leg) , ران (thigh) , کمربند لگنی و مفاصل بین آنها میباشد .

2 - 2 - 2 - مفصل ران (hip joint) : مفصل به شکل توپ و حفره بین سر استخوان ران (femur) و استابولوم در استخوان لگن میباشد .

2- 2- 3- مفصل زانو (knee joint) : مفصل بين استخوان ران (femur) و درشت نی (tibia) که شامل مفصل بين استخوان ران و کشکک (patella) نیز میباشد .

2 - 2 - 4 - مفصل مچ پا (ankle joint) : مفصل بين استخوان درشت نی (tibia) و (talus) قاپ در مچ پا . 2- 2- 5- پا (food) : قسمتی از اندام تحتانی که بعد از مچ پا قرار دارد .

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.