adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون آمالگاماتورهای الکتریکی دندانپزشکی ISIRI 4302

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون آمالگاماتورهای الکتریکی دندانپزشکی ISIRI 4302
۲۴ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۶۳۹

پیشگفتار

استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون آمالگاماتورهای الکتریکی دندانپزشکی بوسیله کمیسیون فنی مربوطه تهیه و تدوین شده و در نوزدهمین کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 76 / 56 مورد تائید قرار گرفته و اینک باستناد بند 1 ماده 3 قانون اصلاحی قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 بعنوان استاندارد رسمی ایران منتشر گردد . برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم , استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدیدنظر قرار خواهند گرفت و هر گونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه واقع خواهد شد . بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجديد نظر آنها استفاده نمود. در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتی المقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود. لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود آزمایشهای لازم این استاندارد با استفاده از منبع زیر تهیه گردیده است :

ISO 7488 : 1991, Dental amalgamators

مقدمه

آمالگاماتورهای الکتریکی دستگاههایی هستند که عمدتا برای مخلوط کردن ( ملغمه سازی ) پودر آلياژ آمالگام و جيوه برای تهیه آمالگام دندانپزشکی بکار میروند , اما میتوان از آنها برای مخلوط کردن بعضی دیگر از مواد دندانپزشکی هم استفاده کرد . منظور از کپسول در آمالگاماتور محفظه ایست که در آن جيوه و پودر آمالگام در تماس با یکدیگر قرار گرفته و ملغمه میشود. بدیهی است کپسولهای آماده يكبار مصرف بعنوان یک قسمت از دستگاه وقتی که با آن استفاده میشود و در نظر گرفته میشود ولی مقررات آن در این استاندارد منظور نشده است . بعضی از آمالگاماتورها ممكن است مکانیسمی برای توزیع آلياژ یا جیوه یا هر دو را به همراه داشته باشد . این وسایل میتوانند بغير از مرحله تقسيم آنها در معرض آزمونهای این استاندارد قرار بگیرند .

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگی ها و روش های آزمون و علامت گذاری آمالگاماتورهای الکتریکی دندانپزشکی است . این استاندارد همچنین روش هایی برای تشخیص يكسانی نحوه عمل و نتیجه کار در استفاده های مکرر از آمالگاماتورها را شامل میشود تا از توانایی آنها در تهیه ملغمه های یکنواخت در طول عمر مفید آنها اطمینان حاصل شود .

تعاریف

در این استاندارد تعاریف زیر بکار برده میشوند :

2 - 1 - بهم پیوستگی : حالتی که در آن آلياژ و جیوه با یکدیگر به خوبی مخلوط شده و توده يكنواخت واحدی را بوجود آوردهاند .

یادآوری : وجود ترکهای ریز و خشک بنظر رسیدن سطح ملغمه , بهم پیوستگی را از بین نمیبرد .

2- 2- طول کاری کپسول : حداکثر اندازه داخلی کپسول در جهت بیشترین طول حرکت , یا یا حداکثر اندازه داخلی کپسول در جهت محور اصلی آن در سطح حرکت وقتی کپسول در وضعیت حرکت طبیعی خود قرار گرفته و به آن حرکت دورانی يكنواخت داده شده است .
2 - 3 - دامنه حرکت کپسول : دامنه حرکت ( برحسب میلی متر ) در قسمت میانی کپسول متحرک که در جهت طول کاری کپسول اندازهگیری میشود.

 طبقه بندی آمالگاماتورها بصورت زیر طبقه بندی میشوند :

نوع 1 - فرکانس ثابت نوع 2 - فركانس متغير

مقررات

4 - 1 - ايمني الكتریكی : آمالگاماتورهای الکتریکی باید از لحاظ ایمنی الکتریکی با استاندارد ملی ایران به شماره 1 - 1562 مطابقت داشته باشد .

4 - 2 - ایمنی مکانیکی :

4 - 2 - 1 - آمالگاماتور باید دارای محفظهای باشد که کپسول و محتویات آن و یا قطعهای را که در ضمن استفاده جابجا یا شکسته میشود در بر بگیرد .
4 - 2 - 2 - قسمتهای متحرک آمالگاماتور که احتمالا بهنگام کار مورد تماس استفاده کننده قرار میگیرد , نباید زیر بوده و همچنین گوشهها و لبههای تیز و بریده داشته باشد
4 - 2 - 3 - علاوه بر شرایط فوق شرایط زیر نیز باید تامین شود:| الف - در شرایط عادی کار بهنگام قرار دادن و برداشتن کپسول در آمالگاماتور نباید کپسول بگونهای آسیب ببیند که سبب نشت جيوه به خارج شود.
ب - کپسول باید در ضمن کار آمالگاماتور با حداکثر قدرت توصیه شده توسط سازنده ( بند 7 ه را ببينيد ) بطور مطمئن در محل خود در دستگاه باقی بماند .

ج - وضعیت عملکرد کپسول باید مشخص و در تمام دفعات استفاده از دستگاه یکسان و ثابت باشد آزمون موارد فوق باید طبق بند 6 - 2 انجام شود .

4 - 3 - فرکانس ارتعاشی کپسول :

4 - 3 - 1 - كليات : در طول مدت هر دوره کار که نباید کمتر از 15 ثانیه باشد یا در طول حداکثر زمانی که توسط سازنده برای هر دوره کار توصیه شده فرکانس واقعی آمالگاماتور نباید بیش از 12 هرتز با فرکانس که آمالگاماتور روی آن تنظیم شده وقتی بطور جداگانه تحت شرایط ذیل قرار گیرد , تفاوت داشته باشد : الف - تغییر ولتاژ منبع تغذیه در محدوده 5 % ولتاژ اسمی منبع تغذیه باشد یا اگر گستره ولتاژی توسط سازنده داده شد , تغيير در تمام گستره داده شده .

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.