استاندارد - التراسونیک - سیستم های فیزیوتراپی - عملکرد و روش های اندازه گیری در محدوده ۰ / ۵ تا ۵ مگاهرتز- الزامات ISIRI-8648
پیش گفتار
استاندارد - التراسونیک - سیستم های فیزیوتراپی - عملکرد و روش های اندازه گیری در محدوده 0 / 5 تا 5 مگاهرتز- الزامات که توسط کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده و در یکصد و یازدهمین جلسه کمیته ملی استاندارد مورخ 86 / 11 / 5 مورد تصویب قرار گرفته است. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقاتی صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 بعنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.
برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر گونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها ارائه شود، در هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین تجدید نظر آنها استفاده کرد.
در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه، در حد امکان بین این استاندارد و استانداردهای بین المللی و استاندارد ملی کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود.
منبع و مأخذی که برای تهیه این استاندارد به کار رفته به شرح زیر است:
IEC 1689: 1996, Ultrasonics - Physiotherapy systems- Performance 1 requirements and methods of measurement in the Frequency range 0.5 MHz to 5 MHz
مقدمه
در پزشکی، التراسوند در فرکانس های پایین مگا هرتزی در فیزیوتراپی کاربرد زیادی دارد. این تجهیزات از مولد انرژی الکتریکی با فرکانس بالا و معمولا اپلیکاتور دستی که اغلب اپلیکاتور نامیده می شود، تشکیل شده است. اپلیکاتور از مبدل و صفحه ای از جنس مواد پیزو الکتریک برای تبدیل انرژی الکتریکی به التراسوند ( که جهت تماس با بدن انسان طراحی شده ) تشکیل شده است...
هدف و دامنه کاربرد
این استاندارد برای تجهیزات التراسونیک کاربرد دارد، تجهیزاتی که برای فیزیوتراپی طراحی شده و شامل مبدل التراسونیک که انرژی التراسونیک امواج متمد یا شبه متماد را در محدوده فرکانس 0 / 5 تا 5 مگاهرتز تولید می کند.
این استاندارد صرفا به تجهیزات التراسونیک فیزیوتراپی مربوط می شود، که برای هر اپلیکاتور، مبدل تک صفحه ای مدوری به کار برده شده، و پرتوهای استاتیکی تولیدی عمود بر سطح اپلیکاتور مطابق با روش موجود می باشند.
این استاندارد موضوعات زیر را مشخص می کند:
الف - روش های اندازه گیری و خصوصیات عملکرد خروجی تجهیزات التراسونیک فیزیوتراپی بر مبنای روش های آزمون مرجع
ب- خصوصیاتی که باید توسط سازنده تجهیزات التراسونیک فیزیوتراپی بر مبنای روش های آزمون مرجع اعلام شود.
پ - الزامات برای عملکرد و ایمنی میدان التراسونیک تولید شده توسط تجهیزات التراسونیک فیزیوتراپی
ت- روش های اندازه گیری و خصوصیات عملکرد خروجی تجهیزات التراسونیک فیزیوتراپی بر مبنای روش های آزمون جاری
ث - معیار پذیرش جهت جنبه های عملکرد تجهیزات التراسونیک فیزیوتراپی بر مبنای روش های آزمون جاری
این استاندارد، مقدار درمان و روش های استفاده از تجهیزات التراسونیک فیزیوتراپی را در بر نمی گیرد.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.