adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد آکوستیک - توصیف، اندازه گیری و ارزیابی نوفه محیطی - قسمت اول: کمیتهای پایه و روش های ارزیابی ISIRI-9820-1

استاندارد آکوستیک - توصیف، اندازه گیری و ارزیابی نوفه محیطی - قسمت اول: کمیتهای پایه و روش های ارزیابی ISIRI-9820-1
۲۶ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۱۰۱۸

پیش گفتار

استاندارد "آکوستیک - توصیف، اندازه گیری و ارزیابی نوفه محیطی - قسمت اول: کمیتهای پایه و روش های ارزیابی" که توسط کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده و در یکصد و هشتاد و هشتمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 87 / 8 / 8 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.

برای حفظ همگامی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها ارایه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ملی ایران باید همواره از آخرین تجدید نظر آنها استفاده کرد.

منبع و مأخذی که برای تهیه این استاندارد به کار رفته است به شرح زیر است:

1996-1, 2003: Acoustics -Description, measurement and assessment of ISO environmental noise- Part 1 : Basic quantities and assessment procedures

مقدمه

برای داشتن کاربرد عملی، هر روش توصیف، اندازه گیری و ارزیابی نوفه محیطی باید به شیوه ای به آنچه درباره پاسخ انسان به نوفه مشخص است مرتبط باشد. بسیاری از پیامدهای معکوس نوفه محیطی با افزایش نوفه، افزایش می یابد اما روابط دقیق مقدار با پاسخ دخیل به عنوان موضوع بحث علمی باقی می ماند. به علاوه، لازم است که همه روش های مورد استفاده، در جو اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مربوط کاربرد داشته باشند. به این دلایل، اکنون گستره وسیعی از روش های گوناگون در دنیا برای انواع گوناگون نوفه استفاده می شوند و این امر موجب دشواری های قابل ملاحظه ای برای درک و مقایسه در سطح جهانی شده است.

هدف کلان مجموعه استانداردهای ملی ایران 9820 کمک به هماهنگ سازی جهانی روشهای توصیف، اندازه گیری و ارزیابی نوفه محیطی همه منابع است.

روش ها و روش های اجرایی توصیف شده در این استاندارد، برای نوفه منابع گوناگون، به طور جداگانه | یا باهم ، مورد نظرند که به مواجهه کل در یک مکان کمک می کنند. در این برهه از فناوری، به نظر می رسد که بهترین راه ارزش یابی آزار بلندمدت ناشی از نوفه، پذیرش تراز فشار صدای پیوسته معادل وزن یافته در مقیاس A تنظیم شده است که بدان "تراز رده بندی" می گویند.

هدف این مجموعه استاندارد، فراهم آوری وسیله ای برای توصیف و ارزیابی نوفه توسط مجریان در محیط های اجتماعی است. بر پایه اصول توصیف شده در این استاندارد، می توان استانداردهای ملی، قوانین و حدود قابل پذیرش متناظر را برای نوفه تهیه کرد.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین کمیتهای پایه مورد استفاده برای توصیف نوفه در محیطهای گروهی و توصیف روش های اجرایی ارزیابی پایه است. هم چنین، در این استاندارد روش های ارزیابی نوفه محیطی مشخص شده است و رهنمودهایی درباره پیش بینی پاسخ آزار احتمالی گروهی ناشی از مواجهه بلندمدت با انواع گوناگون نوفه محیطی تعیین شده است. منابع صدا ممکن است جداگانه یا در ترکیب های گوناگون باشند. کاربرد روش پیش بینی پاسخ به آزار به نواحی که افراد در آنها سکونت دارند و به بهره برداری بلندمدت مربوط از زمین محدود می شود.

پاسخ گروهی به نوفه ناشی از منابع صدایی که دارای ترازهای آکوستیکی یکسانی هستند ممکن است بسیار متفاوت باشد. در این استاندارد، تنظیم های صدا با ویژگیهای گوناگون توصیف شده است. اصطلاح "تراز رده بندی برای توصیف پیش بینی های فیزیکی صدا یا اندازه گیری هایی به کار می رود که یک یا چند تنظیم بدان افزوده شده اند. بر پایه این ترازهای رده بندی، پاسخ گروهی بلندمدت را می توان برآورد کرد.

صداها به طور تکی یا ترکیبی ارزیابی می شوند و در صورتی که مراجع مسئول، لازم بدانند امکان بررسی ویژگی های خاص ضربه ای بودن، نغمه ای بودن و محتوای بسامد پایین آنها و ویژگیهای گوناگون نوفه ترافیک جاده ای، صورتهای دیگر نوفه انتقالی (همچون نوفه هواپیما) و نوفه صنعتی را فراهم می آورند.

در این استاندارد، حدود نوفه محیطی مشخص نشده است.

یاد آوری 1- در آکوستیک، چند معیار فیزیکی گوناگون را می توان به صورت تراز برحسب دسی بل بیان کرد (برای مثال فشار صدا، حداکثر فشار صدا، فشار صدای پیوسته معادل). به طور معمول، ترازهای متناظر با این معیارهای فیزیکی برای صدای یکسان متفاوت خواهند بود. این امر اغلب موجب سردرگمی می شود. بنابراین ضروری است که کمیت فیزیکی زیربنایی مشخص شود (برای مثال تراز فشار صدا، حداکثر تراز فشار صدا، تراز فشار صدای پیوسته معادل).

یاد آوری 2- در این استاندارد، کمیتها برحسب دسی بل بیان می شوند. اما در برخی از کشورها بیان کمیت فیزیکی زیربنایی، همچون حداکثر فشار صدا برحسب پاسکال، یا مواجهه با صدا برحسب پاسکال مجذور ثانیه معتبر است.

یادآوری 3- استاندارد ملی ایران 2-9820 به تعیین ترازهای فشار صدا می پردازد. 

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.