adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد صوت شناسی الکتریکی - تجهیزات شنوایی سنجی - قسمت ۱: شنوایی سنج های صدای خالص ISIRI-10246-1

استاندارد صوت شناسی الکتریکی - تجهیزات شنوایی سنجی - قسمت ۱: شنوایی سنج های صدای خالص ISIRI-10246-1
۲۷ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۶۵۸

پیش گفتار

استاندارد " صوت شناسی الکتریکی - تجهیزات شنوایی سنجی - قسمت 1: شنوایی سنج های صدای خالص " که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین شده در یکصد و شصت و یکمین اجلاس کمیته ملی استاندار مهندسی پزشکی مورخ 86 / 12 / 4 مورد تصویب قرار گرفته است. اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران, مصوب بهمن ماه 1371 به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.

برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع, علوم و خدمات, استاندارهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود. هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین, باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.

منبع و مآخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

IEC 60645-1 : 2001 Electroacoustics – Audiological equipment - Part 1 : Pure - tone audiometers

مقدمه

پیشرفت ها در زمینه سنجش های شنوایی برای تشخیص, حفاظت شنوایی و مقاصد توانبخشی در قابلیت استفاده گستره وسیع شنوایی سنج ها به نتیجه رسیده است. به علاوه امکان دارد برای رسیدگی شنوایی سنج در دوره های یک مجموعه واحدهای مفیدی که مستقلا می تواند مشخص شود. با مشخص شدن این واحدهای در حال کار پس از آن عملکرد سایر تجهیزات شنوایی سنجی که در این واحدها استفاده می شوند امکان مشخص شدن دارند. استاندارد بین المللی 60645 IEC شامل عدد بخش ها است. استاندارد بین المللی 1-60645 IEC اولین سری و مقررات برای شنوایی سنج های صدای خالص را پوشش می دهد.

به علت پیشرفت بخش های اخیر استاندارد بین المللی 60645 IEC بخش اول اکنون به هدف آن به تنهایی به مقررات شنوایی سنج های صدای خالص محدود می شود. یک نتیجه این است که مرجعی اکنون برای استفاده نوفه باند پهن برای پوشش درست نشده است. مقررات برای نوفه پوشش باند پهن اکنون فقط برای استفاده آن با سیگنال های صحبت نظیر آنچه در بند 2-10 توضیح داده شده است گزارش می شود.

این دومین چاپ اکنون مقررات عملکرد را جدا از مقررات آزمون برای نشان دادن انطباق مشخص می کند. تطبيق مشخصات در این استاندارد اثبات می شود فقط زمان نتیجه اندازه گیری، توسط عدم اطمینان بسط یافته واقعی اندازه گیری آزمایشگاه آزمون توسعه می یابد، تماما نادرست در حدود رواداری مشخص شده در این استاندارد توسعه یافته توسط مقادیر برای Umax داده شده در جدول 7. بدین وسیله، رواداری هایی که توسط سازنده شنوایی سنج ارائه می شود در اصل نظیر چاپ اول استاندارد بین المللی 1-60645 IEC می باشد، در صورتی که رواداری ها، قابل اجرا برای استفاده شنوایی سنج توسط Umax افزایش می یابد با چاپ های قبلی مقایسه می شود.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد حصول اطمینان از موارد زیر می باشد:

الف) آزمون های شنوایی ، به ویژه آستانه گیری ، در گستره فرکانس 125 هرتز تا 8000 هرتز که روی گوش یک فرد مفروض با شنوایی سنج های مختلف اجرا می شوند باید اساسأ پاسخ یکسان بدهند این دستگاه ها با استفاده از روش های شرح داده شده در بند 2-21 و بند 2-12 ساخته می شود.

ب) نتایج بدست آمده نشانگر مقایسه ای معتبر میان شنوایی گوش آزمون و آستانه شنوایی مرجع می باشد.

 شنوایی سنج ها را میتوان به شیوه هایی که به دنبال خواهد آمد ، طبقه بندی کرد:

ج) شنوایی سنج ها براساس نوع سیگنال آزمونی که تولید می کنند، براساس عملکرد یا بر اساس پیچیدگی گستره عملکرد شنوایی مورد آزمون طبقه بندی می شوند

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.