adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد راهنمای تدوین و اجرای برنامه همگانی اطلاعات ، آموزش و روابط برای سیستم های خدمات پزشکی اضطراری ISIRI 11036

استاندارد راهنمای تدوین و اجرای برنامه همگانی اطلاعات ، آموزش و روابط برای سیستم های خدمات پزشکی اضطراری ISIRI 11036
۲۷ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۶۲۸

پیش گفتار

استاندارد" راهنمای تدوین و اجرای برنامه همگانی اطلاعات ، آموزش و روابط برای سیستم های خدمات پزشکی اضطراری " که پیش نویس آن در کمیسیون های فنی مربوط تهیه و تدوین شده و در یکصد و نودمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 87 / 8 / 28 مورد تصویب قرار گرفته است ، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371 ، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود . برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت . بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.

منبع و مآخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

ASTM F 1268: 90(Reapproved 2008), Standard Guide for Establishing and Operating a Public Information, Education, and Relations Program for Emergency Medical Service Systems.

مقدمه

سیستم خدمات پزشکی اضطراری (EMS) ، تنها با هدف ارائه ی خدمت به مردم به وجود می آید. اگر قرار است این سیستم، وظایفش را انجام دهد، مردم باید از آن آگاه باشند و از امکانات کامل آن استفاده کنند. از آن جایی که مردم، بخش مهمی از سیستم خدمات پزشکی اضطراری هستند، بنابراین لازم است این سیستم ها تامین کننده برنامه های اطلاع رسانی، آموزش و سایر برنامه های مرتبط ، باشد. لیکن با توجه به این که عوامل دیگری مانند: طبقه بندی، پروتوکل های مراقبتی، حیاتی، ارتباطات و آموزش پرسنل ارائه دهنده ی خدمات اورژانسی، نیازمند صرف زمان و انرژی بیشتری است، و مسئولین نیز آگاهی کافی نسبت به اصول اطلاع رسانی عمومی ندارند، احتمال می رود که، اطلاعات عمومی، آموزش و سایر موارد مرتبط، با یک روش کم تر علمی و کم تر سازمان یافته ارائه گردد. درنتیجه ممکن است برنامه همگانی اطلاعات ، آموزش و روابط برای سیستم های خدمات پزشکی اضطراری در اولویت پائین تر قرار گیرد و به صورت یک فعالیت جانبی و اتفاقی انجام شود. حقیقت این است که، مردم نگرش ها و رفتارهایشان را، به آسانی تغییر نمی دهند، مگر این که فورا و به طور صریح به آن ها ثابت شود که به چنین تغییری نیاز دارند.

امروزه با پیچیدگی در رسانه های مختلف اطلاع رسانی، جلب توجه عموم به راحتی ممکن نیست، بنابراین برای موفقیت آمیز کردن برنامه همگانی اطلاعات ، آموزش و روابط برای سیستم های خدمات پزشکی اضطراری باید تلاشی منظم و سازمان یافته با در نظر گرفتن موارد زیر انجام شود : الف - ارزیابی نگرش ها ، آگاهی ها و دانش افراد در زمینه ی سلامتی خود و دسترسی به سیستم ارائه دهنده ی خدمات سلامتی ؛ ب- تعیین نیازهای علمی و مولفه های قابل شناسایی برای عموم مردم؛ پ- روش ارائه ی اطلاعات به صورت مرتبط، قابل دسترس، قابل فهم، قابل پذیرش ؛ قابل استفاده زمان بندی شده و مقرون به صرفه؛ ت- حصول اطمینان تا حد امکان از این که، اطلاعات ارائه شده با نگرش و رفتارهای روزمره زندگی افراد، مرتبط هستند؛ ث- ارزیابی اهداف موردنظر برنامه همگانی اطلاعات ، آموزش و روابط برای سیستم های خدمات پزشکی اضطراری با در نظر گرفتن این که، آیا تغییرات رفتاری مورد نظر به دنبال اجرای آن برنامه حاصل شده یا خیر و اثرات سودمند آن بر افراد و کل جامعه چه بوده است و سپس استفاده از نتایج این ارزیابی برای تنظیم فعالیت های بعدی برنامه.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین و ارائه راهنمائی هایی در باره ی کار کرد هرچه موثرتر سیستم های خدمات پزشکی اضطراری، از راه پیشبرد آگاهی و آموزش عمومی، می باشد.

مراجع الزامی

مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن استاندارد ملی ایران به آن ها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد ملی ایران محسوب می شود. در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی آن مورد نظر این استاندارد ملی ایران نیست. در مورد مدرکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آن ها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدید نظر و اصلاحیه های بعدی آن ها مورد نظر است.

اصطلاحات و تعاریف

در این استاندارد، اصطلاحات و تعاریف زیر به کار می رود:
جمعیت شناسی مطالعه مشخصات توصیفی جمعیت، می باشد.

ویژگی های بیرونی برنامه منظور، ویژگی های مورد نظر برای عموم یا کاربران سیستم های خدمات پزشکی اضطراری ، می باشد.

ویژگی های درونی برنامه
منظور، ویژگی های مربوط به سیستم خدمات پزشکی اضطراری برای ارائه دهندگان و مشارکت کنندگان آن، می باشد.
برنامه همگانی اطلاعات، آموزش و روابط

1- به منظور سهولت استفاده از متن این استاندارد، از کلمه " برنامه " به جای عبارت طولانی برای سیستم های خدمات پزشکی اضطراری" استفاده شده است.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.