استاندارد دندانپزشکی - فعال ساز الکتریکی پلیمریزاسیون (لایت کیور ) - قسمت اول : لامپ های هالوژن تنگستن کوارتز ISIRI 11348-1
پیش گفتار
استاندارد " دندانپزشکی - فعال ساز الکتریکی پلیمریزاسیون (لایت کیور ) - قسمت اول : لامپ های هالوژن تنگستن کوارتز " که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین شده و در دویست و دومین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 87 / 10 / 30 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود . برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت . بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
منابع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:
ISO 10650-1 : 2004, Dentistry - Powered polymerization activators - Part 1 : Quartz tungsten halogen lamps
مقدمه
این استاندارد ملی ایران الزامات و روشهای آزمون فعال ساز های الکتریکی پلیمریزاسیون در بازه با طول موج mm 190 تا nm 385 و بازه طول موج بالای mm 515 را تعیین می کند. الزامات بازه با طول موج nm 400 تا nm 515 داده نشده است. این استاندارد ملی از بازه های طول موج بر اساس فیلترهای جدا کننده استفاده می کند. بنابراین بازه با طول موج nm 190 تا nm 385 نه تنها بازه ماوراء بنفش بلکه بازه با طول موج نزدیک به طول موج آبی در حدود mm 380 را شامل می شود. بازه با طول موج nm 400 تا 515nm بصورت بازه آبی رنگ برای فعال سازی در نظر گرفته می شود. بازه بالای nm 515 که تقریبا به طول موج nm 1100 می رسد، حد آشکارسازی آشکارساز در این استاندارد ملی است. روشهای آزمون شرح داده شده، مقادیر مطلقی را ارائه نمی دهند و انرژی گسیل شده بصورت تشعشع از جسم سیاه که انعکاس می یابد را لحاظ نمی کنند.
مقادیر اندازه گیری شده خروجی تشعشع حقیقی نیستند ولی مقادیر بدست آمده با استفاده از روشهای این استاندارد ملی هستند. بنابر این مقادیر بدست آمده با این روشهای آزمون تنها در رابطه با این استاندارد ملی استفاده می شوند. این استاندارد ملی به استاندارد ملی ایران به شماره 3368 که استاندارد مبنای ایمنی تجهیزات الکتریکی پزشکی در هر جایی که مربوط باشد با بیان شماره بند مربوطه از استاندارد ملی ایران به شماره 3368 ارجاع می گردد.
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد ملی ایران تعیین الزامات و روشهای آزمون فعال سازهای الکتریکی پلیمریزاسیون (لایت کیور) در بازه طول موج آبی به منظور استفاده در کنار صندلی در پلیمر سازی مواد پایه پلیمری دندانپزشکی می باشد.
این استاندارد ملی ایران برای لامپهای هالوژن تنگستن الکتریکی و فعال سازهای پلیمریزاسیون (لایت کیور) با توان باطری قابل شارژ بکار می رود. این استاندارد ملی ایران برای فعال سازهای الکتریکی پلیمریزاسیون (لایت کیور) که در لابراتوار ساخت ترمیمهای غیر مستقیم، روکش ها، دندانها یا دیگر دستگاههای دندانپزشکی دهانی، کاربرد ندارد. این استاندارد ملی ایران در جاییکه بندهای مجزای این استاندارد مشخص شده است مقدم بر استاندارد ملی ایران 3368 می باشد.
مراجع الزامی مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی ایران به آن ها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد ملی ایران محسوب میشود. در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای بعدی آن موردنظر این استاندارد ملی ایران نیست. در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آن ها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدیدنظر و اصلاحیه های بعدی آنها مورد نظر است.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.