استاندارد سرامیک های ظریف (سرامیک های پیشرفته، سرامیکهای صنعتی پیشرفته) - سامانه طبقه بندی ISIRI 11428
پیش گفتار
استاندارد" سرامیک های ظریف (سرامیک های پیشرفته، سرامیکهای صنعتی پیشرفته) - سامانه طبقه بندی"که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین شده و در 83 اجلاس کمیته ملی استاندارد مواد معدنی مورخ 87 / 12 / 14 مورد تصویب قرار گرفته است ، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371 ، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود . برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت . بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
منابع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:
2001, Fine ceramics (advanced ceramics, advanced technical ceramics) – ISO 15165: Classification system
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد تعیین سامانه ای برای طبقه بندی سرامیک های ظریف (سرامیک های پیشرفته، سرامیکهای صنعتی پیشرفته) است. این سامانه برای انواع سرامیک های ظریف به شکل مواد اولیه سرامیکی، پودر یا گرانول، الياف، ویسکرزها، صفحات، تک کریستال ها، پلی کریستال های سرامیکی مستحکم شده، شیشه ها و کامپوزیت ها و نیز ترکیبات به شکل بلوک، لایه نازک و پوشش کاربرد دارد. این طبقه بندی به نحوی کدگذاری شده است که برای ماشین قابل خواندن باشد.
2 - 1 این استاندارد برای موارد زیر کاربرد ندارد:.
1 - 2 - 1 کربن عنصری ، به جز الماس، زغال شیشه ای با گرافیت رسوب داده شده با بخارات شیمیایی (CVD)؛
2 - 2 - 1 سیلیس عنصری، ژرمانیوم عنصری و دیگر عناصر یا ترکیبات شبه فلزی که در ساخت سرامیک های ظریف کاربرد ندارد؛
3 - 2 - 1 سرامیک های سنتی رسی شامل: سفید آلات (مانند چینی مظروف یا پرسلان های ظریف)؛
چینی بهداشتی؛ کاشی های کف و دیوار؛ سرامیک های ساختمانی (مانند آجرها و لوله ها)؛
4 - 2 - 1 دیرگداز بی شکل یا شکل دار برای کاربردهای انبوه. این استاندارد به ویژه برای فراورده های فلزی سخت ( سیمان های کاربیدی) یا محصولاتی که کاملا شیشه ای هستند کاربرد ندارد، اما بطور کلی این سامانه می تواند برای کاربرد در این محصولات نیز با توجه به هدف آنها گسترش یابد. این تصور نباید به وجود آید که این استاندارد می خواهد چگونگی استفاده از سامانه را توصیف کند، بلکه مثال هایی آورده شده تا چگونگی امکان استفاده را توضیح بدهد. کاربر می تواند ترکیبی از کدگذاری تعریف کند و مطابق یک مفهوم خاص دارای مراحل جزئی باشد. این استاندارد فقط یک چهار چوب انعطاف پذیر آماده می کند و یک سیستم کد گذاری را، معرفی می کند که در این بین می توان انجام داد.
مراجع الزامی
مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی ایران به آنها ارجاع داده شده است . بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد محسوب می شود. در صورتیکه به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی آن مورد نظر این استاندارد ملی ایران نیست. در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آنها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدید نظر و اصلاحیه های بعدی آن ها مورد نظر است.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید