استاندارد محفظه های ایمنی- قسمت دوم : طبقه بندی بر اساس نشت ناپذیری و روش های آزمون مرتبط ISIRI 11452-2
پیش گفتار
استاندارد محفظه های ایمنی- قسمت دوم : طبقه بندی بر اساس نشت ناپذیری و روش های آزمون مرتبط " که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط سازمان انرژی اتمی ایران تهیه و تدوین شده و در دویست و بیست و سومین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 87/ 12 / 21 مورد تصویب قرار گرفته است ، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود . برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت . بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.
منبع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:
ISO 10648-2: 1994, Containment enclosures – Part 2: Classification according to leak tightness and associated checking methods
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد تعیین مشخصات طبقه بندی محفظه های ایمنی بر اساس نشت ناپذیری و معرفی روش های آزمایش نشت ناپذیری، با استفاده از آزمون های زیر است:
- آزمون ساخت در کارخانه، - آزمون پذیرش در آزمایشگاه، - آزمون پیش راه اندازی،
- آزمون های دوره ای حین عملیات. دو آزمون آخر باید با استانداردهای مربوطه و مورد قبول سازمان انرژی اتمی ایران مطابقت داشته باشند.
هدف این استاندارد، تهیه اصول یکسان برای تولید کنندگان، فروشندگان، کاربران و مراجع ذیصلاح واحدهای قانونی در روند آزمون نشت ناپذیری محفظه های ایمنی به منظور اطمینان از آهنگ نشت است. این استاندارد برای محفظه های ایمنی مجهز به اجزای اصلی (به پیوست ب استاندارد 1-10648 ISO مراجعه شود) کاربرد دارد.
تمام محل های باز (برای مثال ورودی دستکش ها یا ورودی دستگاههای تهویه) با پوشش های نشت ناپذیر یا مسدود کننده بسته می شوند. در صورت استفاده از تجهیزات اضافه باید آزمون کنترل جدیدی برای این تجهیزات انجام شود. این استاندارد به محفظه یا خطوط حفاظتی مورد استفاده در موارد زیر اعمال می شود:
ا - فرآورده های پرتوزا وا یا سمی در مواردی که برای حفاظت از کارکنان و محیط زیست نیاز به پوشش ایمنی است،
- فرآورده های حساسی که به اتمسفر خاص و (یا) محیط سترون نیاز دارند. در موارد زیر این استاندارد اعمال نمی شود:
- مخازن تحت فشار،
- چشمه های بسته،
- حمل و نقل بسته های مواد پرتوزاء
- محفظه ها، مدارهای اولیه و مخازن راکتورهای هسته ای.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.