استاندارد تعیین فیلتراسیون ذاتی (دائمی) مجموعه های تیوب مولد پرتو X - روش آزمون ISIRI 12636
پیش گفتار
استاندارد "تعیین فیلتراسیون ذاتی (دائمی) مجموعه های تیوب مولد پرتو X - روش آزمون " که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین شده و در دویست و شصت و هفتمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1389 / 2 / 15 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود . برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع ، علوم و خدمات، استاندارد های ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استاندارد ها ارائه شود ، هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابر این باید همواره از آخرین تجدید نظر استاندارد های ملی ایران استفاده کرد.
منبع و مآخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:
IEC 60522: 1999 Determination of the permanent filtration of X-ray tube assemblies – Test method
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد ، تعیین فیلتراسیون ذاتی (دائمی) مجموعه های تیوب مولد پرتو X برای تشخیص های پزشکی و پرتو درمانی است. این استاندارد ضمن بیان روشی برای تعیین فیلتراسیون ذاتی (دائمی) در مجموعه تیوب مولد پرتو X این مقوله را برای تشخیص های پزشکی و پرتو درمانی تعریف می کند. همچنین الزامات برای تائید انطباق مدارک همراه و نشانه گذاری های روی مجموعه تیوب مولد پرتو X را شامل می شود.
این استاندارد برای مجموعه های تیوب مولد پرتو X برای کاربردهای تشخیص پزشکی و پرتو درمانی کاربرد دارد. روشهایی جهت تعیین فیلتراسیون ذاتی (دائمی) در یک مجموعه تیوب مولد پرتو X با دقت کافی به منظور تعیین فیلتراسیون افزودنی مناسب جهت دستیابی به فیلتراسیون کلی مورد نظر این استاندارد ارائه شده است. یادآوری به این استاندارد، مقادير الزام شده خاصی را برای فیلتراسیون ذاتی (دائمی یا فیلتراسیون کلی فراهم شده تعیین نمی کند. برای مقادیر فیلتراسیون مجموعه تیوب مولد پر تو X و تجهیزات مولد پرتو X بکار رفته برای مقاصد تشخیصی، به استاندارد 3-1- 60601 IEC مراجعه کنید.
یادآوری به روش تعیین بیان شده در این استاندارد، به عنوان آزمون نوعی ارائه شده است. کاربرد این روش توسط کاربر مورد نظر نمی باشد.
مراجع الزامی
مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد به آنها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد محسوب می شود. در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی آن مورد نظر این استاندارد ملی ایران نیست. در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آنها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدید نظر و اصلاحیه های بعدی آنها مورد نظر است.
اصطلاحات و تعاریف
درجه بندی الزامات در این استاندارد، اصطلاحات و تعاریف ارائه شده که با حروف پر رنگ تر چاپ شده اند دارای معانی خاص به شرح ذیل می باشند:
"باید" نشان دهنده الزام قطعی می باشد.
"می بایست " نشان دهنده الزام قوی می باشد.
"می تواند نشان دهنده اختیار به انطباق یا عدم انطباق می باشد.
"معين" جهت نشان دادن اطلاعات تعیین کننده مندرج در این استاندارد با مراجع در سایر استانداردها که معمولا" به شرایط عملیاتی خاص ، اصلاحات آزمون یا مقادیر ذی ربط با انطباق است، بکار می رود.
"معین شده جهت نشان دادن اطلاعات مندرج توسط تولید کننده در مدارک همراه با سایر مستندات مرتبط با تجهیزات مورد نظر که معمولا" مقاصد مورد نظر، پارامترها، شرایط مرتبط با کاربرد یا آزمون تعیین انطباق، بکار می رود.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.