adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد لوازم شیشه ای - تعیین مقاومت آبکافتی سطوح داخلی ظروف شیشه ای - قسمت 2: روش طیف سنجی شعله و طبقه بندی INSO 13955-2

استاندارد لوازم شیشه ای - تعیین مقاومت آبکافتی سطوح داخلی ظروف شیشه ای - قسمت 2: روش طیف سنجی شعله و طبقه بندی INSO 13955-2
۳۰ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۸۸۳

پیش گفتار

استاندارد «لوازم شیشه ای - تعیین مقاومت آبکافتی سطوح داخلی ظروف شیشه ای - قسمت 2: روش طیف سنجی شعله و طبقه بندی» که نخستین بار در سال 1389 تدوین و منتشر شد، بر اساس پیشنهادهای دریافتی و بررسی و تأیید کمیسیون های مربوط بر مبنای پذیرش استانداکلاسای بین المللی امنطقه ای به عنوان استاندارد ملی ایران به روش اشاره شده در مورد الف، بند 7، استاندارد ملی ایران شماره 5 برای دومین بار مورد تجدیدنظر قرار گرفت و در ششصد و پنجاه و دومین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1395/ 12 / 15 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. استانداکلاسای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداکلاسای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند.

برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداکلاسای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداکلاسا ارائه شود، هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداکلاسای ملی ایران استفاده کرد. این استاندارد جایگزین استاندارد ملی ایران شماره 2-13955: سال 1389 می شود.

این استاندارد ملی بر مبنای پذیرش استاندارد بین المللی زیر به روش معادل یکسان» تهیه و تدوین شده و شامل ترجمه تخصصی کامل متن آن به زبان فارسی می باشد و معادل یکسان استاندارد بین المللی مزبور است:

ISO 4802-2:2016,Glassware-Hydrolytic resistance of the interior surfaces of glass containers part2: Determination by flame spectrometry and classification.

مقدمه

این استاندارد مبتنی بر روش آزمون تأیید شده توسط کمیسیون بین المللی شیشه (ICG)، کمیته فنی 2، پایداری و تحلیل شیمیایی برای اندازه گیری مقاومت آبکافتی سطوح داخلی ظروف شیشه ای است. این استاندارد شامل یک روش طبقه بندی است که با طبقه بندی ارائه شده در استاندارد ملی 1-13955 برای روش عیارسنجی، مرتبط بوده اما معادل نیست.

این استاندارد یک قسمت از مجموعه استانداکلاسای ملی شماره 13955 است.» سایر قسمت های مجموعه استانداکلاسای ملی ایران 13955 به شرح زیر می باشند:

استاندارد ملی شماره 1-13955: سال 1395، لوازم شیشه ای - تعیین مقاومت آبکافتی سطوح داخلی ظروف شیشه ای - قسمت 1: روش تیتراسیون و طبقه بندی

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد: الف - تعیین روشی برای اندازه گیری مقاومت آبکافتی سطوح داخلی ظروف شیشه ای است، هنگامی که در دمای (121) درجه سلسیوس به مدت (60) دقیقه در تماس با آب قرار گیرد. این مقاومت از طریق تعیین مقدار اکسید سدیم و دیگر فلزات قلیایی یا قلیایی خاکی در محلول استخراجی، با استفاده از طیف سنجی نشر اتمی یا جذب اتمی شعله اندازه گیری می شود. ب- طبقه بندی ظروف شیشه ای بر اساس مقاومت آبکافتی سطوح داخلی که توسط روش مشخص شده در این استاندارد، تعیین می شود. روش آزمون مشخص شده در این استاندارد برای ظروفی که سطح آنها با سیلیکون پوشیده شده است کاربرد ندارد (به عنوان مثال ظروفی که برای پر کردن مستقیم آماده هستند).

مراجع الزامی

در مراجع زیر ضوابطی وجود دارد که در متن این استاندارد به صورت الزامی به آنها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب، آن ضوابط جزئی از این استاندارد محسوب می شوند. در صورتی که به مرجعی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجديدنظرهای بعدی آن برای این استاندارد الزام آور نیست. در مورد مراجعی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آنها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدیدنظر و اصلاحیه های بعدی برای این استاندارد الزام آور است. استفاده از مراجع زیر برای کاربرد این استاندارد الزامی است:

2-1 ISO 385, Laboratory glassware — Burettes

یادآوری استاندارد ملی شماره 1956: سال 1386، ظروف شیشه ای آزمایشگاهی - بورتها- ویژگی ها با استفاده از استاندارد 2005 :385 ISO تدوین شده است.

2-2 ISO 719, Glass — Hydrolytic resistance of glass grains at 98 degrees C — Method of test and classification

یادآوری - استاندارد ملی شماره 7783: سال 1383، شیشه - مقاومت آبکافتی دانه های شیشه در 98 درجه سلسیوس - روش آزمون و طبقه بندی با استفاده از استاندارد 1985 :719 ISO تدوین شده است.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.