راهنمای خرید موتور جراحی مناسب
موتور جراحی دستگاهی است که برای انجام عمل جراحی روی استخوان یا قطعات استخوانی استفاده می شود و امکان سوراخ کردن ، اره کردن ، تراشیدن و پیچ کردن را فراهم می کند. این دستگاه عمدتاً در جراحی های ارتوپدی ، تروما ، مغز و اعصاب و گوش و حلق و بینی بر روی انسان یا در دامپزشکی استفاده می شود.
چگونه موتور جراحی مناسب را انتخاب کنیم؟
پارامترهای زیر را حتما در نظر بگیرید:
کاربرد: موتورهای جراحی عمدتاً در میکرو جراحی به ویژه در میکرو نورولوژی و میکرو جراحی ENT مورد استفاده قرار می گیرند ، اما از آنها در جراحی های تروما یا ارتوپدی یا برای جراحی بر روی استخوان های بزرگ نیز استفاده می شود.
ارگونومی ، عمدتا وزن دستگاه : استفاده از یک موتور جراحی کم حجم و سبک برای جراح به خصوص در حین انجام عمل های طولانی آسان تر و راحت تر خواهد بود.
شکل دستگاه: برخی از موتورهای جراحی به صورت تفنگ هستند که برای انجام جراحی روی استخوان های بلند یا در جراحی های تروما استفاده می شوند. سایر آنها به شکل قلم هستند که بیشتر برای میکروسرجری ها یا استخوان های کوچک مناسب هستند.
خصوصیات دیگری نیز وجود دارد که خیلی ضروری نیستند اما باید در نظر گرفته شوند:
منبع انرژی: موتورهای جراحی می توانند پنوماتیک ، الکتریکی یا دارای باتری باشند (به سوال 3 مراجعه کنید).
عملکرد چند منظوره دستگاه: می توانید ابزار مورد استفاده را تغییر دهید (اره ، ریمر ، دریل). برخی مدل ها فقط یک عملکرد دارند ، برخی دیگر چندین ترکیب دارند. در حالت دوم ، می توان سری دستگاه را تغییر داد.
میزان نویز در هنگام استفاده: بعضی از مدل ها پر سر و صدا هستند که می توانند کار کردن را مختل کنند یا سطح استرس را در حین عمل افزایش دهند. بهتر است یک مدل بی سر و صدا انتخاب کنید.
وجود ماشه دوتایی: این امکان را به شما می دهد که با فشار ساده انگشت ، جهت پیچ کردن و یا دریل کردن دستگاه را تغییر دهید.
با توجه به کاربرد ، چه خصوصیاتی را باید در نظر بگیرید؟
کاربرد مورد نظر برخی از ویژگی های موتور جراحی را تعیین می کند مانند:
توان موتور: داشتن یک ابزار جراحی قدرتمند برای کاربردهایی مانند تروماتولوژی یا جراحی دامپزشکی هنگام کار روی حیوانات بزرگ ضروری است. مدلهای جدیدتر موتورهای جراحی اغلب نسبت قدرت به وزن بهتری را ارائه می کنند. از طرف دیگر ، در میکروجراحی ، قدرت موتور مهمترین عنصر نیست.
عملکرد مستقل دستگاه: اگر دستگاه دارای باتری است ، شما باید قبل از مدت استفاده طولانی ، آن را به طور کامل شارژ کنیدو مدلی را انتخاب کنید که شارژ دهی طولانی تری داشته باشد. لازم به ذکر است که باتری های لیتیوم با قابلیت استریل یا ضدعفونی باعث افزایش وزن موتور می شوند حتی در آخرین مدل ها که نسبت قدرت به وزن بهتری دارند.
لوازم جانبی مختلف در دسترس و سازگاری آنها: برای ارتوپدی یا ترماتولوژی ، موتورهای جراحی می توانند با بسیاری از لوازم جانبی مانند چندین سر مته برای سوراخ کردن در قطرهای مختلف همراه شوند. بسته به کاربرد همچنین می توانید سریهای مختلفی را به انتهای دستگاه وصل کنید: به عنوان مثال یک ریمر ، یک مته یا یک اره استرنوم نوسانی.
نوع منابع انرژی های مختلف موتور جراحی موجود کدام است؟
سه منبع انرژی اصلی برای موتور جراحی وجود دارد:
پنوماتیک: یک کمپرسور هوای فشرده چندین مزیت مانند منبع توان متمرکز ، بدون خطر برق گرفتگی و عمر طولانی تر را ارائه می دهد. اما باید نصب صحیحی در اتاق عمل داشته باشید و در کار کردن با دستگاه دارای کابل مشکلی نداشته باشید.
الکتریکی (برق اصلی): اکثر اوقات ، این تجهیزات کمی ارزان تر هستند. اما عمر آنها از دستگاه های پنوماتیک کوتاه تر است و وجود کابل در آنها همچنان ناراحت کننده است.
الکتریکی (باتری): دستگاههای دارای باتری بسیار کاربردی هستند. به دلیل عدم وجود کابل ، امکان آزادی بیشتری در حرکت فراهم می کنند ، اما اغلب وزن آنها بیشتر است. این فاکتور آخر می تواند در جراحی های بسیار حساس مانند نرولوژی یا جراحی های طولانی مدت یک نقطه ضعف محسوب شود. همچنین نباید فراموش کنید که بعد از هر بار استفاده، دستگاه را مجددا شارژ کرده و باتری اضافی نیز همراه داشته باشید.
چه ویژگی هایی برای یک موتور جراحی در دسترس است؟
بیشتر ابزارهای جراحی دارای انتهای جدا شدنی هستند که برای کاربرد های مختلف مناسب می باشند:
دریل کردن/ بورینگ/پیچ کردن : قطر سر مته را در یک دریل می توان تغییر داد. بعضی از دستگاه ها برای باز و بسته کردن پیچ ماشه های دوگانه دارند. همچنین سرعت های مختلف دریل کردن وجود دارد. این ابزارها عمدتاً در تروماتولوژی و جراحی ارتوپدی بر روی انسان یا در دامپزشکی استفاده می شوند.
اره: این ویژگی عمدتاً برای جراحی های استرنومی، استئوتومی یا قرار دادن پروتزها استفاده می شود. این موتورهای جراحی بسیار قدرتمند هستند.
تراش دادن: این موتور جراحی امکان ریمینگ (تراش دادن) اینترامدولار استخوان های بلند و ریمینگ کانال استخوان در جراحی حفره خلفی گوش میانی و غیره را امکان پذیر می کند.