adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

راهنمای خرید چراغ های جراحی

راهنمای خرید چراغ های جراحی
۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۷
  • ۰
  • ۳۴۲۰

ملاحظات خرید چراغ اتاق عمل

مواردی که در این قسمت بیان می شوند، ویژگی های پایه ای مورد نیاز دستگاه هستند. این ویژگی ها برای داشتن حداقل عملکرد مطلوب چراغ های جراحی پیشنهاد می شود.

قطر فیلد نوری باید حداقل 16 سانتی متر (6.3 اینچ) و فاصله کانونی باید حداقل 65 سانتی متر (25.6 اینچ) باشد. یک چراغ جراحی معمولی حداقل باید دارای 11.148 فوت کندل(120,000 لوکس) روشنایی در یک متر، چرخش 270 درجه ای، درجه حرارت رنگی از 3,000 تا 5.000 کلوین بوده و به صورت عمودی حداقل 80 سانتی متر (31.5 اینچ) قابل تنظیم باشد. دسته هایی با قابلیت استریل شدن همراه با کنترل شدت نور و اندازه میدان تمرکز، توصیه می شود.

دستگاهی با میزان روشنایی کمتر از مقدار یادشده باید CRI بالاتری بمنظور جبران داشته باشد. به طور کلی، CRI شاخص توانایی یک منبع نوری برای نشان دادن رنگ اجسام بطور واقعی یا طبیعی در مقایسه با یک منبع نوری مرجع مانند نور روز است. مقدار CRI 93 پیشنهاد می شود. حداقل عمرمفید منابع نوری با لامپ های  رشته ای 1000 ساعت، لامپ های گازی 5000 ساعت و برای ال ای دی ها 10،000 ساعت توصیه می شود.

 

در نظر گرفتن کنترل حرارت برای طراحی لامپ های رشته ای امری مهم و قابل ملاحظه است چرا که انتشار گرما می تواند اتاق عمل را بطور ناخوشایندی گرم کند و حتی ممکن است به بیمار  آسیب برساند (به عنوان مثال، می توانند باعث سوختگی و خشکی اندام ها شوند). مدیرنس داشتن فیلتر حرارتی برای چراغ های جراحی خصوصا لامپ هایی که گرما تولید می کنند را لازم می داند، البته وجود این فیلتر برای چراغ های دارای لامپ ال ای دی توصیه نمی شود، چراکه گرمای قابل توجهی تولید نمی کنند.

نسبت حرارت به نور درواقع یک اندازه گیری است که چه مقدار گرما در هر واحد نور ایجاد می شود؛ نسبت حرارت به نور 6 میلی وات بر لوکس مترمربع (mW/m2.lx) توصیه می شود. مهم ترین شاخص تمایز برای مقایسه ی لامپ های LED، کنترل سایه است، نحوه ی به حداقل رساندن شکل و سختی سایه در محل جراحی، هنگامی که مسیر پرتو نوری تا حدودی مسدود شده شاخص این مقایسه است.

ملاحظات دیگردر خرید چراغ اتاق عمل

هیچ مجموعه ی استانداردی از ویژگی های روشنایی بهینه برای چراغ های جراحی وجود ندارد. انجمن مهندسی روشنایی آمریکای شمالی (IESNA)، حداقل معیارهای عملکرد را تعیین کرده است، اما برآورده ساختن این معیارها به تنهایی روشنایی رضایت بخش را تضمین نمی کند. این انجمن (IESNA)، تست کاهش سایه را توصیه می کند به این شکل که برش جراحی و سر جراح را به ترتیب با یک لوله و یک دیسک مات شبیه سازی می نماید. با این حال، به دلیل اینکه این آزمون تنها به یک لایت هد(lighthead) اعمال می شود، خریدارانی که در مورد کاهش سایه ئگرانی دارند باید ویژگی های متعدد دیگری، از جمله: موقعیت و جهت های لایت هد (اگر چندین لامپ مورد استفاده است، موقعیت نسبی و جهت در نظر گرفته شود.)، اندازه لایت هد، اندازه رفلکتور، طراحی نوری و تعداد لامپ هایی که در جراحی نقش دارند، را در نظر بگیرند.

سوختن لامپ در یک لایت هد تک لامپی و نداشتن ویژگی جایگزینی خودکار لامپ پشتیبان، می تواند در عمل جراحی تاخیر بیاندازد و یا حتی آنرا قطع کند، در حالیکه سوختن یک لامپ در لایت هد چند لامپی اثر کمی در عمل جراحی دارد. بر خلاف لامپ های معمولی که به طور ناگهانی می سوزند، لامپ های LED در طول زمان معمولا کم نور شده، در نتیجه می توان به عنوان بخشی از تعمیر و نگهداری پیشگیرانه که به طور منظم انجام می شود، بدون تداخل با عمل جراحی آنها را جایگزین کرد. در هنگام خرید چراغ های جراحی، نوع لامپ، طول عمر آن به ساعت و هزینه ی تعویض لامپ را در نظر داشته باشید. اگر چه هزینه خرید اولیه چراغ های گازی و مخصوصا چراغ هایLED بسیار بالاتر از چراغ های هالوژن است، اما باید درنظر داشت که این نوع از لامپ ها به توان کمتری برای رسیدن به شدت بهینه نیازمندند. حامیان تکنولوژی LED استدلال می کنند که 15 تا 20 درصد طول عمر این لامپ ها ذخیره می شود و علت، مصرف کمتر انرژی و طول عمر ماژول های LED می باشد.

روشنایی محیط، ویژگی های جراحان و نیازهای مختلف جراحی ازجمله ملاحظاتی است که باید به هنگام انتخاب چراغ های جراحی به آن توجه شود.

حرارتی که چراغ های جراحی تولید می کنند، به عنوان عاملی در هنگام طراحی گرمایش اتاق عمل، تنفس و سیستم های تهویه درنظر گرفته می شود. اگرچه تلاش شده است تا عملکرد روشنایی استاندارد سازی شود، اما انتخاب چراغ های جراحی هنوز هم متمایل بطرز تفکر شخص است، بنابراین توصیه می شود تا انتخاب چراغ ها در اتاق  عمل بیمارستان با آینده نگری انجام گیرد. چراغ های جراحی باید به سیستم برق اضطراری پشتیبان بیمارستان متصل باشد. برخی از مدل ها می توانند توسط باتری به طور موقت به عملکرد خود ادامه دهند.

ملاحظات زیست محیطی در خرید چراغ اتاق عمل

ملاحظات زیست محیطی

چراغ هایLED انرژی کمتری مصرف کرده و طول عمرطولانی تری نسبت به لامپ های معمولی دارند؛ علاوه بر این، لامپ های LED   بسیار کوچکتر هستند، نیاز به تغییر کمتری دارند و حضور لامپ ها در محل های دفن زباله را کاهش می دهند. تعدادی از چراغ های هالوژن یک پوشش مادون قرمز(IR)، بر روی سطح لامپ دارند که باعث می شود اشعه مادون قرمز(گرما) به فیلامان برگردد؛ دراین حالت با انتشار کمتر حرارت، مصرف انرژی چراغ کارآمدتر از هالوژن های استاندارد است.

برخی از مدل ها، قسمت اصلی معلق را قابل ارتقا پیشنهاد می دهند، که منجر به کاهش دفع اجزا در زمان جایگزینی در آینده می شود.

کدهای UMDNS مرتبط با چراغ های اتاق عمل:

12282- لامپ ها، جراحی

33268- چراغ های جراحی، نصب شده روی سقف

33265- چراغ های جراحی، دارای پایه

33262- چراغ های جراحی، نصب شده روی دیوار

 

تدوین و ترجمه: مهندس علیرضا فرهام


منبع محتوا : ECRI Institute
نظرات کاربران

مقالات مشابه

راهنمای خرید دستگاه اتوترانسفیوژن
راهنمای خرید دستگاه اتوترانسفیوژن
 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.